Bara rena dumheter

Skrittade ut Chino idag och han bétedde sig precis likadant som igår. Delvis ganska bra eftersom det visar att det inte bara är på tävling han gör det. Så då är det ju bara att få ur honom de dumheterna.

Han hade tydligen slängt sig och backat ända hem när Angelica ridit förut, jag trodde allvarligt inte att kunde vara så. Inte kan han väl backa ända hem? Trodde bara det var hon som var löjlig. Red samma väg idag eftersom jag ville få fram istadigheten. På samma ställe börjar han tjafsa, och då förstod jag vad Angelica menade.

Han bara slängde sig bakåt och ju mer jag bankade ju mer slängde han sig bakåt och springer i sidled åt motsatt håll. Spelade ingen roll om det var diken eller annat bakom, vilket var ganska läskigt :S Först slänger han sig ut i vägen, då kommer en bil. Får någolunda koll på honom så bilen kan åka förbi. Försöker sedan att få han att gå och han gör samma sak, slänger sig och bråkar riktigt rejält! Ju mer jag drev, ju mer sprang han bakåt. Så jag kunde ju inte bara banka på honom för då hade han sprungit ner i diket och sedan in i elstänslet. Vänder sedan runt honom åt höger istället för det håll han inte vill gå åt. 

När jag vänt runt honom så börjar han gå framåt igen. När vi kommer till samma ställe som han började skyggade på så var jag beredd på samma sak. Gör han något då? Nej, han går snällt förbi!? skrittar lugnt och sedan vid ett ställe där jag inte kunde se något "läskigt" över huvud taget så gör han samma sak igen! Denna gången blir jag ordentligt förbannad och driver rejät samtidigt som jag vänder honom åt höger. Bråkade inte alls lika mycket nu utan han gav sig snabbare. Skyggar även vid en vedstapel, men inte lika mycket.

Är det så att han bara är tittig? Nej, så enkelt är det inte. Resten av turen gjorde han ingenting, var hur snäll som hellst. Skrittade förbi en gård med massor av stora jordbruksmaskiner och annat så som presseningar mm, han reagerar inte. Rider över ett ställe där det forsar vatten under, han reagerar knappt. I grund och botten så är han inte ett dugg tittig, han får bara för sig saker. På dom ställerna som han bråkar så finns det igenligen inget alls. Det var några kor som gick där. Han har kor brevid sin hage, med bara en tråd imellan. Han är inte ett dugg rädd för kor.

På hemvägen rider jag in samma väg för att se om han blir lika istadig. Han skrittar lugnt in på vägen utan att reagera det minsta. Så ja, det är inte det att han är tittig som är problemet. Han är helt enkelt en tjurig ponny som är van att får som han vill! Han har kommit undan med det här förr och fått som han velat. Men nu vet han att om han börjar så med mej så blir det bara bråk. Är han istället snäll så är jag också snäll. Klappar och berömmer när han går förbi "läskigheter". Så jag hoppas att han inser att det inte är lönt att bråka, det finns inget att vinnna på det.

Han är igenligen en sån fin och trevlig ponny om man bortser från dom där istadigheterna. Men jag är inte ett dugg rädd, och det märker han nog snart. Jag är ännu mer envis än honom! Haha, så förhoppningsvis ger han sig snart. Skitponny ;)

Angelica hoppar honom nog imorgon, men det går nog bra :)

Aja, nu ska jag kika lte på bdb och bloglovin. Så natti med er :) och grattis till er som läste mitt inlägg, men det här är som en träningsdagbok för mig också ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0