Dressyr med en pigg ponny!

Red igenom Chino lite idag, han var fin :) När jag red fram ville han dock inte riktigt slappna av och komma ner, men när jag sedan satte mig ner och kunde inverka på ett bättre sätt så blev han genast finare! Blev stadigare och började jobba avslappnat, sådär som han ska vara :) Skönt att han blir så tidigare och tidigare i passen. Förut behövde jag jobba ganska länge för att få den känslan, men nu är han så bara efter en stund :)

Han hade mycket energi idag, vilket är mycket positivt! Galoppen blir genast mycket bättre när han har lite energi och tryck i bakkärran, men istället så blir han stark i övergångarna och hög i nacken när jag gör en halvhalt. Så vi jobbade på med mycket övergångar för att få dom jämnare och ta vara på energin på ett bra sätt. Blev faktiskt mycket bättre på slutetet. Då var han riktigt fin :)

Börjar känna att han blir stadigare och stadigare i formen, vilket känns väldigt bra. Fortfarande är han lite låg, men ju mer vi jobbar på desto bättre blir det.  Han får gå i en lite lägre "unghäst form" just nu, men sakta ska han upp lite. Men vi är snart där :)

Hade tänkt rida igenom programmet idag, men struntade i det. Ska träna imorgon så sparade på honom istället. Red honom ca 30 min, sedan hoppade Angelica upp. Bara en liten stund och jag insturerade henne. Faktiskt så var han väldigt fin med henne också! Tror hon kom på lite hur han ska ridas.

Nu när jag stod på backen och såg honom jobba rätt, så ser man verkligen vilken gång han har! Många ponnyer brukar vara trippiga, men han har ett riktigt gung i steget när han kommer ner och jobbar rätt. Kan bli en fin dressyrponny av honom med rätt träning, det tror jag absolut! :)

Som vanligt blev det lite borstning och gos med min Curre stjärna. Bästa hästen i världen. Det är han det. Några äpplen fick han av mig också, då blev han glad :) Kl 8 var det Idol, så jag var faktiskt ute och red i god tid idag ;) Jag brukar inte vara så värst duktig på det. Hehe. Fast det är snarare så att jag säger till mig själv att jag ska göra allt i god tid och komma ut och rida i skaplig tid, men det blir alltid senare än vad jag tänkt mig.

Dock brukar jag vara bra på att passa andras tider (komma i tid till skola och sånt) men mina egna tider är jag väl inte så värst bra på att passa. Fast jag ska blir bättre på det! Så imorgon ska jag vara duktig, det har jag bestämt :) haha

Hur är det med er, brukar ni vara duktiga på att göra stallet och ridningen i god tid?

Man blir väl lite bekväm med tiderna när man har eget stall skulle jag tro ;) Fast hästarnas mattider är jag hård på. Maten ska dom ha vid rätt tidpunkt :) Det är väl mockningen och sånt det är sämre med ;)


Men nu ska jag kika vidare lite och sedan sova :) Ska inte lägga mig sent idag, ska jag lova mig själv. Vi får se hur det går med det ;)

Ha det bra!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0