Dressyrryttare?

Fixade och städade stallet hela dagen idag. Röjde upp i sadelkammaren och putsade träns och lite annat. Det blev fint iaf :) Vid fyra så började all jävla knott komma, och Curre som hatar dessa började jogga runt i hagen. Så då fick han komma in bums. Han vet så väl att när han gör så, då åker han in. Så när han vill komma in, då börjar han springa. Smart häst ;)

Sedan på kvällen red jag igenom Chino lite. Skulle rida 30 min, det blev snarare 45min. Så jävla typiskt. Det går verkligen inte att rida så länge som jag tror, utan det tjafsas alltid så man måste få igenom det. Men skrittjobbade honom ett tag först iaf.

I början känndes det hemskt, i slutet var det ok. Red igenom programmet också, sist jag gjorde det var när jag tävlade dressyr senast. I maj tror jag det var? I galopprogrammet så var han riktigt fin och nu har jag kommit på hur jag ska rida riktiga hörnpasseringar så det känns bra. Men travprogrammet var sådär. Han kan gå i en bra form ett tag, men om jag inte driver tillräckligt så "släpper" han och då åker huvudet upp upp eller så krullar han ihop sig. Så första gången jag red igenom travprogrammet så var han riktigt ostadig, men sedan var det bättre. 

Men när man väl får ordning på honom så går han riktigt bra. Ökningarna känns riktigt bra om man gemför med sist jag tävlade dressyr. Får hoppas att han sköter sig imorgon och inte är så ostadig. Har trots allt ridit "som en dressyrryttare" i två dagar nu. Dvs Högre form och händerna stilla framför mig. Haha, jag är typ van att rida med lite bredare händer och lägre form. Hoppryttare som jag är ;) Så kan väl inte begära så mycket igentligen. Bara jag inte glömmer att rida fram till handen så ska han nog hålla formen, för när jag inte är på honom så är han snabb att komma undan. Men det ska väl gå bra :)

Såg nyss ett program på BBC  som hette "Equrestian World". Såg bla ett inlag om den där hästen som red på 90% eller vad det var? Högt iaf. Såg också ett inlag från Sverige som handlade om voltige. Sen berättade dom lite om hoppningen från Dublin. Roligt att se iaf :) Dock är ju BBC på engelska, och jag är riktigt jävla rutten på det! haha. Men kul iaf :)

Några bilder som Angelica tog på Chino och mej idag:Inte så snygga direkt, men några iaf. Dessutom var det dåligt ljus och Angelica känner inte kameran så bra.Bonusbilder, också från idag.

Nu är det sovdags känner jag :)
Kommentarer
Postat av: Rosa

Den där svarta hingsten är så otroligt läcker! :) Såg honom på en tävling på TV för ett tag sedan, 90%, flera 10or, inte illa.

2009-09-12 @ 23:44:44
URL: http://enrosagnu.blogg.se/
Postat av: Warnmark -bloggen för dig & din häst

Edward Gal och Totilas heter ekipaget du menar :). Har slått världsrekordet 2-3 gånger den senaste månaden innan EM och hästen är typ bara 9 år :). Edward har också gått på världsrakningen från typ 93plats till 3 eller nåt sånt. Det är imponerande. Haha

2009-09-13 @ 08:59:28
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0