Tittig ponny? Knappast

Pysslat lite med Curre idag också. Han var riktigt skitig! Bortsett från hans standard skitfläckar så var han täckt med lera. Torkad lera som man bortstar bort från en skimmel resulterar en grå/grun daskig häst... Inte så kul med andra ord. Men han tyckte nog om att bli borstad och pysslad med iaf :) Lindade honom med BoT också.

Eftersom Chino varit så "tittig" på sistonde, slänger sig osv som jag beskrev i tidigare inlägg så skulle jag testa om han verkligen var tittig. Hängde upp massor av Ica kassar i hela boxen, Curres boll hängde jag upp också. Min tanke var då att han skulle bli jätterädd när dessa var i han box, eftersom dom inte varit där förut! På så sätt skulle han bli van vid "läskiga" saker.

Blir han rädd då? Icke. Han går in i boxen precis som vanligt, är inte ett dugg rädd för våra sk. skrämselgrejjor. Tog en av påsarna som han stack ner mulen i och jag kunde dra den över huvudet mm. Oj vilken tittig ponny vi har! Jag menar Lady, som verkligen var tittig skulle dött om hon sett dessa påsar i boxen. När hon var rädd för något ute så blev hon först skärrad och sedan fick man lugnande övertala henne, sedan gick hon fram och nosade på det läskiga. Så betér sig en häst som är tittig.

Chino däremot kastar sig, vägrar gå nära det som han är "rädd" för. Det kan vara saker som han gått förbi tusen gånger utan att ha reagerat på det tidigare. Även om han går fram och nosar på det så är det tydligen farligt om man vänder honom och ska gå förbi igen. Kan även nämna att han verkligen inte var såhär tittig i början. Visst, han kunde skygga lite för snöhögar och sånt men nu är han riktigt töntig. Därför tror jag detta bara är dumheter, han är igentligen inte ett dugg rädd. Bara att försöka få ur honom detta och komma över den här testperioden.

Men det ska nog gå tycker jag allt :) Inget är omöjligt.

För övrigt så ska jag kika lite på bdb och bloglovin sen sova. Inte för att jag tror jag kommer att lägga mig tidigt idag. Det brukar inte hända så värst ofta. Ehe. Men man kan ju försöka ;)

Ha det bra alla där ute!


Kommentarer
Postat av: FannY

svsv: lite avis jag blir ;O

2009-09-06 @ 22:06:46
URL: http://fpettersson.blogg.se/
Postat av: Warnmark -bloggen för dig & din häst

Sv; Tack för tipset! :o

Att jag inte ens har tänkt på detta men du har helt rätt i att det blir lättare. Får testa detta nästa gång! :D

2009-09-06 @ 22:45:40
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Lotta

Fin blogg =)

2009-09-07 @ 12:09:35
URL: http://excellentcharm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0