Tävling i Älvkarleby

Tävling med Chino i Älvkarleby idag då. Det gick väl. Sådär.

I första klassen var han väldigt fin på framridningen. Lyssnade bra, avspänd och galoppen var rund och fin. Gjorde tom ett galoppombyte som han nästan klara, fick inte riktigt med baken! Över lilla hindret gjorde han dock klockrena byten, vilket var omöjligt i förrgår? Lustig ponny ;) Hoppade bra på framhoppningen gjorde han också.

På banan blev det ett stopp på första hindret, sedan började han givetvis att tokbocka! Dock satta jag kvar! Red aldeles för osäkert mot första, hittade ingen bra galopp och kom i ett mellanläge. Så kan delvis ta på mig det stoppet. Sedan fick jag igång honom och han hoppade resten felfritt. Så jag är ganska nöjd med den rundan endå. Målet var att få runt honom :)

Till LC+5 så hade jag fått bättre kläm på vilken galopp jag skulle ha. Har trots allt hopptränat honom en gång nu på sistonde. Återigen fin på framhoppningen. På banan var han verkligen klockren dom första 5 hindren! Bra galopp, fin bjudning, fina språng! När jag vänder upp mot 6an, näst sista hindret så tvärnitar han flera meter ifrån hindret. Börjar backa och sedan stegra.

Samtigigt som han slänger sig och står på bakbenen så hoppar han upp i luften och gör värsta bakutsparkarna! Jag hamnar i obalans, och innan jag hinner tillbaka så gör han en till, och en till! Försökte verkligen sitta kvar men det gick inte! Så jag gled av, landade på fötterna. Men gissa vad arg jag var.... Slängde hästan till mamma och var totalförbannad!! Han var så klockren fram till att jag vänder upp mot 6an. Hade ju lätt nollat den klassen! Satt sedan upp och red honom lite.

Filmade allt och hade gärna visat det om jag kunde få in filmen i datorn, men min dator är så puckad så den inte tar imot instaleringsskivan. Orkar inte gå in på det, jag hatar min dator... Iaf så hade ni fått se hans berömda bakutsparkar, seriöst dom är fan inte roliga! och inte små heller! Han tar verkligen i så mycket så man åker av, det är det han vill. Riktigt elakt med andra ord. Därför jag rider honom och inte min syster.

Han är likadan hemma, slänger sig, stegrar och spelar jättetittig för olika saker. Förut var han inte alls så, utan det är nu på sistonde han har fått för sig det. Så vi får försöka lösa det. Miljöträning helt enkelt! Tror att han är inne i en riktig testperiod nu.

Sen behöver ingen undra om det är fel på honom. Han är uppkollad av veterinär med omdömet mycket fräsch 15årig hopponny! Så det är bara dumheter det han håller på med.

Dressyrtävling nästa helg, sen får vi se om vi åker ut på nå fler hoppningar. Ingen idé att Angelica rider honom när han är så, tror inte hon vill heller. Men det ska gå att lösa! För jag är fruktansvärt envis. Jag har haft krångelponnyer förr, det är inget nytt för mig. 

Angelica fotade en hel del, så kommer ut bilder senare :)

Dock inte från banan eftersom hon filmade då, men från framridningen.  


Kommentarer
Postat av: FannY

Har du din häst uppstallad eller egen gård? :P

2009-09-06 @ 20:45:01
URL: http://fpettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0