SprengerFör någon dag sedan sa jag att Veredus var oslagbart när det gäller skydd. När det gäller bett så är det helt klart Sprenger!


KK-Conrad-Ultra

"De nya KK-Conrad-Ultra-betten ger Dig en fantastisk känsla och bättre kontakt med hästens mun. Mittdelen på det anatomiska KK-Conrad-Ultra-bettet har gjorts mindre och vridits i en 45° vinkel. Detta innebär att bettet inte åstadkommer något tryck på hästens gom.
Den avrundade mittdelen ligger optimalt på hästens tunga. Undersökningar har visat att tungan är extremt finkänslig, vilket mångdubblar följsamheten i detta område. Detta medför att hästen lättare kan uppfatta instruktioner som ryttaren ger via tygeln. Jämfört med de traditionella tre-delade betten kan instruktionerna ges mer precist och på ett mer hänsynsfullt sätt för hästen".


Aurigan-det nickelfria materialet!

"Sprenger tillverkar bett i flera olika material, men det finns bara ett material som är helt nickelfritt- aurigan! Det innehåller 85% koppar, 4% silizium och resten zink. Kopparen gör att bettet får samma färg som mässing.

Ett annat mycket använt, välkänt material är argentan- German Silver- som inte är lika "guldigt", men dock lite gulare än rostfritt. Det innehåller 65% koppar, 12-15% nickel och resten zink. Det är också ett väldigt bra material och kan användas av alla hästar som inte är allergiska mot nickel".


OBS!
Mycket viktigt är, att du vänder bettet rätt, då mittdelen är vinklad! På bettets ena sida finns en pilmarkering som ovillkorligen skall sitta på hästens vänstra sida och peka framåt.

Sprengers bett finns i en mängd utförande och på  Lyckås.se så hittar du de flesta modellerna. Ett vanligt tredelat kostar 959kr på samma ställe.

Har själv ett vanligt tredelat Sprenger KK ultra som jag köpte till min D-ponny och nu även använder till Curre. Är jättenöjd med det och hästarna har funkat bra på det. Chino tex går mycket bättre på detta än ett vanligt tredelat.

Detta är defenetivt ett bett som jag rekomenderar om man vill lägga ut lite pengar, men samtidigt vill ha ett bra bett som verkligen är utformat efter hästans mun!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0