Dressyrträning

Dressyrträning för Pernilla idag, det gick både mindre bra och väldigt bra! I början av passet så var han väldigt spänd, så Pernilla satte sig upp och red honom en liten stund. Så kunde hon sedan förklara för mig hur jag skulle rida.

Jobbade mycket med att han skulle vara "mellan hand och skänkel" och få honom i en högre dressyrform. Han hittar på mycket hyss, kör antingen upp huvudet eller ner. Men efter ett tag satt den där höga formen och han gick riktigt bra! I galoppen är han mer naturligt i den formen, men den var faktiskt ännu bättre idag! Jobbade mycket med mina händer, att dom ska vara stadig så att det blir klart vart han ska vara.

Frågade Pernilla hur jag skulle rida honom imorgon. Jobbar honom 30 min, inte för mycket eftersom han kan ha lite träningsvärk efter idag och sedan rida fram honom ganska länge på tävlingen. Känns bra att fråga henne, så man har det klart för sig :) Blev att vi tränade några moment i LB:1an och mellantraven med den nacken var riktigt fin! Mamma tyckte att han verkligen sträckte ut där, då kom hans gångarter till sin rätt så att säga :)

Frågade även Pernilla vad Chino skulle kunna gå på för procent, om han gick som idag och går som bäst. Bara för att veta hur bra han skulle kunna gå, vissa ponnyer han ju trots allt inte gångarterna och ridbarheten för dom högsta procenten. 65-67% trodde hon. Det var kul att höra, så man har något att kämpa för! Så han har ju absolut kapaciteten för att komma nån vart i dressyren :)

Han är ju inte alls så stadig i den högre formen än, så vi får se hur det går på söndag. Men vi kör på och försöker göra vårt bästa :) Fick mycket tips av Pernilla, vad jag ska tänka på när jag rider programmet. Det var bra, för sist så red jag bara. Så förhoppningsvis så ska vi göra lite bättre ifrån oss nu :)

En rolig och nyttig träning idag. Blir nästan lite taggad på dressyr när han går sådär. Skärper han sig inte i hoppningen så blir han dressyrponny ;)

Men nu ska jag snart kika på Idol, som börjar om drygt 10 min!

Ha det bra!


Kommentarer
Postat av: FannY

Finns det några bilder ud kan visa från träningar osv? :)

2009-09-11 @ 22:29:40
URL: http://fpettersson.blogg.se/
Postat av: FannY

Finns det några bilder ud kan visa från träningar osv? :)

2009-09-11 @ 22:29:54
URL: http://fpettersson.blogg.se/
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig!

haha det är som mig isf ;P jag ville bli hoppryttare med Tage, men när det sket sig fick det bli dressyr istället xD dressyr is the shit ;)

2009-09-13 @ 09:50:42
URL: http://catago.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0