Dressyrtävling

Idag var det då dressyrtävling i Storvik för mej och Chino. Vår andra någonsin. Det gick väl ganska bra.

Red bara LB:1, som var lagklass i Div 2. Resten av laget red super, alla över 60% och laget låg tvåa :) Red fram Chino ganska länge eftersom jag vet hur han brukar vara. Väldigt spänd och fick lossa honom ett tag innan han kom ner och började arbeta, även om han var ganska ostadig. trodde han skulle vara spänd när vi kom in i ridhuset och skulle rida fram, men han var faktiskt finare där än ute! Han var faktiskt väldigt fin där :)

På banan blev han skitspänd precis när vi red in. Men efter ett tag slappnade han av. Programmet gick ganska bra, red bra vägar osv, men han var väldigt ostadig i formen. Han är ju inte så stadig än, men han var lite spändare på banan och det bidrog att det var värre än vanligt. Det enda domaren skrev var typ, "ostadig form". Sen stod det inte så mycket mer, ganska tråkigt kan jag tycka. Så hon drog ner ganska mycket på att han just var ostadig.

Landade på 60%, men det värderar jag inte så mycket då domaren dömde högt. Jag menar, det var nån som red på över 70%! Tyckte det lät som att hon sa 78%, men det kan ha varit 73. Har inte sett resultatlistan då Stork tror att dom har lagt ut den fast dom inte har det. Har ingen aning var jag kom, antagligen inte så bra skulle jag tro. Men laget kom på 3e plats, av två placerade. Hade det varit ett lag till (som var sämre än oss) så hade vi varit placerade. Det var lite synd. Dom andra i laget var duktiga :)

Var ganska missnöjd med ritten först, tävlingsmänniska som jag är... Men vi har jobbat på den här dressyrformen i två dagar, klart han inte kan vara så stadig då! Mer träning så blir det bättre, och då kommer procenten att stiga ganska mycket, för nu var han typ ostadig i varje moment ;) haha. Men han sköttre sig bra endå. Han har ju inte tävlat dressyr han heller. Tror han bara har tävlat hoppning i Belgien :) Så han var duktig ponnyn.

Angelica fotade lite på framridningen, så bjuder på några bilder


Kommentarer
Postat av: Warnmark -bloggen för dig & din häst

Sv; Jo jag vet. Men drar mig ändå lite för det då vissa av våra vänners hästar har blivit jättekonstiga efter det och knappt varit ridbara. /;

2009-09-14 @ 15:10:13
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0