Ponnygulligt?


Eskadron Nici

Eskadron Nici schabrak, finns i blå/vit randigt och rosa/vit randigt, dressyr och allround, stl ponny. 69,90 Euro 
Eskadron Nici schabrak, Finns i blå och rosa, dressyr och allround, stl ponny. 39,90 Euro
Eskadron Nici täcke Finns i blått och kostar $99,99
Eskadron Nici grimma Finns i blått och rosa, kostar $50,00
Eskadron Nici pälsglans, schampo och glitterspray. 7,95, 6,50 respektive 7,75 Euro

Shabraken och skötselprodukterna hittas på Shockemoehle.net Täcket och grimman finns hos Thetackroom.net. Hittar tyvärr ingen svensk sida med svenska priser.

Finns även fler saker i Eskadrons Nici serie. Lite smågulligt på B-ponnyer, men något större? Njaae, inte enligt mig iaf ^^Värd dag? Nej.

Skoldagen var väl inte så värst rolig idag heller. Först Samhällskunskap på morgonen, där kollade på film. Sedan projektarbetstid en halvtimme före och sedan efter lunch. Hellt värdelöst då man inte kan göra något på den tiden. Sen nästan 2 timmars svenska, huu vad trött jag var då.
Imorgon har vi bara SK och Projektarbetstid och sedan brukar jag åka hem med halv ett bussen. Men nu måste jag tydligen vänta till tre då vi ska ha något specialidrottsmöte. Ooorkar inte -.- Hade varit så skönt att åka hem tidigt iorgon, men nej. Jag får sitta i skolan och vänta som alltid...

Angelica red ut en sväng med Chino, och jag gjorde inget. Eller jag ströade åt Chino och Curre, samt borstade Curre lite. Sedan fodrade och fixade vi ju såklart. Kollat på Idol också. Känns som att mina dagar är ganska värdelösa. Blir väl inte mycket ridning för mej denna vecka då Angelica ska tävla Chino. Jag är inte direkt pepp på något, nej... Eller det ska faktiskt bli kul att coacha Angelica på söndag! Det blir ju lite roligt iaf. Jag tycker det är kul när det går bra för min syster :)

Hej vilket värt och roligt inlägg. Ska fixa något roligare, jag lovar.


Bjuder på en jättegammal bild från 2005. Jag och min förra D-ponny Lady som blivit trea i en LC i Ovansjö :)


Jag och Lady på prisutdelningen efter att vi vunnit en LB i Bällinge 2005, vår andra LB start :)

Jag börjar känna mig lite trött i ögat och tänker nog sova ganska snart. Jag som är så himla duktig på att gå och lägga mig i tid ;) Eller inte. Haha

Ha det bra med er!


Träning

Japp träning idag då, som alltid på tisdagar. Baloo kändes riktigt fin på framridningen, känns bara bättre och bättre där varje gång. Början hitta formen och takten i galoppen lite mer nu, men han är fortfarande lite svag där. Men det blir bara bättre!

Hade lite markarbeteshoppning skulle jag vilja säga, trekombenation med två galoppsprång och hjälpbommar, studs och väldigt snäva anridningar på bla. smalhinder. Kändes inte sä där jättebra i början. Han rundade sig inte eller lyssnade särskillt bra för skänkeln, ja han va allmänt jobbig! Blev riktigt trött på honom där ett tag måste jag erkänna.

Men när det var dax att hoppa bana så funkade det mycket bättre! Fick igång honom och det flöt på ganska fint. Avslutade med att hoppa kombenationen med B hindret på 115-120. Nått sånt, ett stigsprång som var ganska bred. Baloo tog i och hoppade jättebra, duktig häst! Han kan faktiskt hoppa :) Dock var det nog ett tag sedan han hoppade lite högre ;)

Frida hade inget att anmärka på min ridning, och tyckte att jag utvecklats jättemycket genom att rida så många olika hästar. Det är kul att höra :) Min systar var dessuton jätteduktig! Det såg galant ut för henne och Chino, och dom fick mycket beröm! Även dom fick hoppa kombenationen med ett högre B hinder, 110 kanske. Chino gjorde det superenkelt. Han är verkligen en underbar ponny när han sköter sig och kommer till sin rätt!

Bara hoppas att det funkar bra på tävlingen nu på söndag :) För dom senaste träningarna har sett kanonfina ut, så bara hoppas att dom fortsätter i samma spår.

Har nyss kollat på inspelade Idol och nu är det nog sängen som väntar. Ska bara kolla någon blogg först :)

Ha det bra med er! 


Tävla

Jag saknar att tävla. Att sätta upp mål som man sedan kämpar för och tränar ända tills man når. Att gå in på banan och ha total fokus och sedan visa vad man går för. Det saknar jag.

2009
En Lokal 110 med Curre
, 0+0 fel men utanför placering då vi stannade upp mitt under omhoppningen (mina frusna händer som jag skrev om i förra inlägget)

Loka/regional 110 med Curre, 0+0 fel och 18:e placering
Regional 120 med Curre (debut), 0+0 fel och någon utanför placering!

Regional 110 med Curre, 4 fel, riv.
Regional 120 med Curre, 0+0 fel och 7:e placering i ett stort startfält.

Nationell 120 med Curre, 8 fel. Han var inte riktigt sig lik här, men hoppade trots det riktigt bra.
Nationell 120 med Curre, ute. Här förstod jag att något var riktigt fel, och det var det ju.

Lokal LC med Chino, 12 fel. Han såg nog spöken i det pyttelilla ridhuset och jag hade hoppat honom en gång och ridit honom kanske en vecka.
Lokal LC Div 2 med Chino, 0 fel

Lokal LB:1 dressyr med Chino, 58% och nånstans i mitten.

Lokal LC med Chino, 4 fel
Lokal LC+5 med Chino, ute. mer än halva banan gick kanon! De flesta vet hur det gick. Han flippade ur och jag åkte i backen ;)

Lokal LB:1 dressyr Div 2 med Chino, 60% och hamnade faktiskt i den övre halvan.

Detta har hunnits med 2009 än så länge. Väldigt,väldigt lite och man jämför med tidigare år.

Just nu ser jag fram emot, och hoppas att 2010 ska bli ett bättre år. 2009 trodde jag skulle bli ett bra år, men det var väl inte mitt år. Fast å andra sidan så har jag under den första perioden av detta året utvecklats enormt i min ridning. Det måste jag erkänna, något lossnad där. Jag har också lärt mig en en hel del när jag varit hos John och Karro. Verkligen lärt mig tackla motgång. Vi får bara hoppas att nästa år blir ljusare på tävlingsfronten. Det hoppas jag innerligt.

"Konsten är inte att få en motgång, utan hur man hanterar den"

Jag har bestämt mig för att allt detta inte ska hindra mig. Just nu känns det ganska hopplöst, men det ska inte hindra mig. Jag måste bara vänta ut allt. För nån gång vänder det.


En tråkig skoldag, men en trevligare ridtur.

Skolan var tråkig. Bilden var inte särskillt kul. Maten var inte särskillt god. Elin var inte där. Skolan var inte så kul alls idag, trots att det var bild som stod på schemat. Jag smet lite tidigare och han på halv tre bussen, annars brukar jag få vänta en sådär 50min minst på måndagar.

Red ut en sväng på Chino sen. Det var svinkallt! Fryslorten Chino fick ha ländtäcke och jag hade dubbla vantar. Längtar inte till vintern och mina stelfrusna händer. Vid minsta minusgrad fruser dom ihop totalt :S Missade tex en sväng i en omhoppning i vintras just på grund av att mina händer var så frusna och ur funktion. Kostade mig en placering. Så nu påpekar pappa alltid att jag måste ha varma vantar när jag är på tävling ;) haha

Chino var iaf duktig. Flyttade honom lite längs vägen. Både skänkelvikning och lite öppna/sluta. Han gör det bara bättre och bättre! Travade en liten stund på ridbanan också. Känndes sådär, men kände bara lite på honom.

Känner mig nästan lite nervös inför nästa tisdag. Usch. Fobi. Men jag hoppas att det går bra. Jag har en liten känsla av att det ska vara bättre, men jag tänker inte ta något för givet...


Idag fick jag känslan av att den kalla årstiden är påväg. Btw så är bilden tagen i Curres hage. Snö kan vara riktigt fint!

Ha det bra med er!


Duktig Chino, och duktig syster!

Dagen såg väl ut som så att jag först släppte ut hästarna. Sedan spelade jag Guitarr Hero med min kusiner. Det är faktiskr riktigt kul! Jag har bara spelat typ 3 gånger och håller mig till bas och easy, men det går ganska bra ;) Gitarr går också ganska bra, men trummor struntar jag i än så länge ;) Första gången var det skitsvårt, men det blir bara lättare och lättare :) Tror det där är bra för kordinationen då man måste göra flera saker sammtidigt. Kul är det iaf.

Sedan fixade vi stallet. Tog ut och tömkörde Tyson lite. Han behöver komma igång lite, så varför inte tömköra honom lite nu när jag har tid. Det är bara bra för honom att röra på sig lite. Sedan följde jag med Angelica upp till ridbanan. Det såg väldigt fint ut för henne och Chino! Tog ut fyra cavallettibommar som hon travade över. I lägre form så han fick använda ryggmusklerna lite.

Byggde sedan om till övningen på bilden nedan. 14m blev lagomt på 5 galoppsprång för Chino. Så dom varierade mellan 4,5 och 6 galoppsprång. Det gick bra att både korta och länga, inga problem alls! Chino satte ihop sig jättefint på 6, för att sedan varvet därpå komma på 4. Nema problemas.

Angelica red riktigt bra hon också. Ser ut som att det har släppt lite, för dom senaste 3 gångerna dom har tränat så har det sett jättefint ut! På marken funkar det mycket bättre också. Jätteroligt att se! Man säger väl att det tar ett år att rida ihop sig med en ny häst, och vi har snart haft Chino i ett år :)

Sedan fixade jag lite med Curre. Stackarn var den enda som inte fick komma ut på en tur idag. Men får man inte så får man inte. Men jag pussade lite på honom. Fina Curre!


Två upphöjda bommar med 14m imellan som man rider på volt.

Skola imorgon då. Har bara bild, så det känns skönt :)

Ha det bra med er!


Olika?

Veredus Carbon Gel. Den åt höger, Curres stl L och den åt vänster, Chinos stl S

Första gången jag såg en par Small så tycke jag det var något som inte var riktigt lika. Kom på det sen. För dom är inte riktigt lika. L och M är lika, men inte S. Dom kanske är för små för märket där uppe? Jag har ingen varför dom är olika. Lika är dom inte iaf ;)


Ovärt?

Idag har jag inte gjort mycket alls. Inte ett skit faktiskt. Angelica var ute och red Chino tillsammans med Johanna och Tyson. Tyson ponnyn blev lite svettig efter en skrittur! Haha, det är inte lätt att vara tjock och otränad :) Men han är så söt den ponnyn.

Ni som sett honom förr skulle verkligen inte känna igen honom nu. Han är en tjock och go pensionär nu ;) Inga skor har han heller, men mycket fina hovar! Under dom 7 åren vi har haft honom så har han aldrig haft en tappsko, så ja. Han har riktigt bra hovkvalité :)

Jag fick vara i stallet och trösta Curre som var själv medan dom andra red. Han blir så ledsen när han är själv. Men han fick lite äpplen, så då blev han glad. Söta "lilla" Curre! Pysslade med honom och smörjde lite. De var det typ.

Känns ovärt att skriva, men jag gör det endå. Varför vet jag inte. Bara för att jag brukar kanske.

En bild på min bästaste häst blir det iallafall!

 
Curre och jag i mars iår.

Nu ska jag skriva min riddagbok som jag glömt att göra igår, sedan nlir det nog nattinatti.

Aja, ha det bra med er, och lycka till ni som ska tävla imån! Är både hopp och dressyr vad jag vet.

 


Fredag

Ganska värdelös dag i skolan idag. Började tjugo i tolv. Var där kanske i en timme, fixade lite i photoshop, åkte till krysset där Esteterna hade konsert. Sedan tillbaka och satt lite vid datorn i cikus 20 min och sedan bussen hem. En värd skoldag? Inte så värst. Jag åt glass iaf, fast det var kallt. Men gott var det!

Angelica var som sagt borta idag, så nu var det min tur att rida! Jobbade igenom Chino lite på banan. Lite lägre form den här gången och han gick fint! Kunde vara väldigt stilla och mjuk i handen och han gick stadigt i formen. Jobbade lite övergångar, lite sidförande på volt och förvänd galopp. Han var väldigt duktig idag! Kändes väldigt fin. Galoppen var dock inte lika fin som den kan vara, men han var int riktigt igång med bakbenen och då blir han inte lika fin. Fokuserade mer på att han skulle vara avslappnad idag, vilket han var :)

Måste även tillägga att skänkelvikningarna är mycket bättre nu! visst, han är lite böjd och så. Men nu tar han för sig och korsar bakbenen och kör inte upp huvudet som han tidigare har gjort. Han är helt enkelt mycket bättre nu!

Kollade på Idol som vanligt. Ett riktigt tråkigt avsnitt. Något som dom hade kunnat redovisa på en minut tog en timme. Bara för att göra det så spännande som möjligt! Dom redovisade vilka som gått vidare på en timme...

Just nu sitter jag och har väldigt tråkigt. Funderar på att sova. Känner mig aningen trött. Det blir nog så.

Aja, ha det så bra!


Curres frisyr blev en finare frisyr!

Ganska så lugn dag i skolan. Först Samhällskunskap. Vi pratade (läs diskuterade) och sedan funkade inte dvdn när vi skulle kolla på film. Sedan projektarbetstid. Fortsatte att skissa lite på kavajen. Kommer nog ut ngn bild på den snart :)

Blev ingen ridning för mej idag heller. Snyft. Började fixa Curres man stället. Det behövdes kan jag säga. Ryckte bort en hel del, och mer ska väck imorgon. Han måste ju bli fin min pojk! Även om han bara går hemma och skruttar.

Kollade på Idol som vanligt. Gillar inte dom här uttagningarna så värst då man knappt får höra dom sjunga. När fredagsfinalerna börjar så blir det roligare :)

Angelica är borta imorgon, så då får jag ta Chino! Blir lite trimmning på banan :)


Får bli ett kollage på Curre den här gången!

Nu ska jag avsluta detta inlägg, troligen blir det dushen, kanske fixa lite med mitt projektarbete och sedan sovdags.

Aja, ha det bra med er!

 


Äppeltider!Passa på att ge hästarna äpplen nu när träden är fulla! Perfekt godis som dom verkligen brukar uppskatta. Fast att ge i krubban är ju att föredra, annars brukar man få ganska så tiggiga hästar ;)
Äppelkaka till sig själv är inte heller fel! :)


En vanlig dag..

Idag har det väl inte hänt så mycket mer än skolan och stallet. Blev klar och skickade in svenska uppsatsen idag, det var bra!

Istallet blev det bara lite pyssel med Curre och det vanliga. Måste för övrigt fixa till Curres man nån dag. Den är inte snygg längre! Skulle borsta ut hans svans också hade jag tänkt, men jag gav upp. Blir pälsglans imorgon, för den var inte lätt att reda ut.

Kikat på idol också, som vanligt. Fick förresten schabraket och luvan sålt idag! Till en vars bilddagbok jag har kikat in på lite då och då! Hon kommenterade på min bdb och sa att det var hon som köpt det. Haha, snacka om sammanträffande! Lite kul ;) Ska bara få täcket och tränset sålt nu.

Men nu ska jag avsluta detta, för en gångskull korta inlägget!

Inlägget fick avsluta med en bild på min förra D-ponny och hennes nya ryttare, som jag har fotat och redigerat!


SprengerFör någon dag sedan sa jag att Veredus var oslagbart när det gäller skydd. När det gäller bett så är det helt klart Sprenger!


KK-Conrad-Ultra

"De nya KK-Conrad-Ultra-betten ger Dig en fantastisk känsla och bättre kontakt med hästens mun. Mittdelen på det anatomiska KK-Conrad-Ultra-bettet har gjorts mindre och vridits i en 45° vinkel. Detta innebär att bettet inte åstadkommer något tryck på hästens gom.
Den avrundade mittdelen ligger optimalt på hästens tunga. Undersökningar har visat att tungan är extremt finkänslig, vilket mångdubblar följsamheten i detta område. Detta medför att hästen lättare kan uppfatta instruktioner som ryttaren ger via tygeln. Jämfört med de traditionella tre-delade betten kan instruktionerna ges mer precist och på ett mer hänsynsfullt sätt för hästen".


Aurigan-det nickelfria materialet!

"Sprenger tillverkar bett i flera olika material, men det finns bara ett material som är helt nickelfritt- aurigan! Det innehåller 85% koppar, 4% silizium och resten zink. Kopparen gör att bettet får samma färg som mässing.

Ett annat mycket använt, välkänt material är argentan- German Silver- som inte är lika "guldigt", men dock lite gulare än rostfritt. Det innehåller 65% koppar, 12-15% nickel och resten zink. Det är också ett väldigt bra material och kan användas av alla hästar som inte är allergiska mot nickel".


OBS!
Mycket viktigt är, att du vänder bettet rätt, då mittdelen är vinklad! På bettets ena sida finns en pilmarkering som ovillkorligen skall sitta på hästens vänstra sida och peka framåt.

Sprengers bett finns i en mängd utförande och på  Lyckås.se så hittar du de flesta modellerna. Ett vanligt tredelat kostar 959kr på samma ställe.

Har själv ett vanligt tredelat Sprenger KK ultra som jag köpte till min D-ponny och nu även använder till Curre. Är jättenöjd med det och hästarna har funkat bra på det. Chino tex går mycket bättre på detta än ett vanligt tredelat.

Detta är defenetivt ett bett som jag rekomenderar om man vill lägga ut lite pengar, men samtidigt vill ha ett bra bett som verkligen är utformat efter hästans mun!


Bäst


Han är så fin. Min häst.


Träning

Helt klart bästa träningen hitils med Baloo! Det tyckte Frida också, äntligen något positivt :)

Redan när jag började rida fram honom så var han mycket trevligare på marken, och mera loss hela han. Började med att rida fram på en åtta, i både trav och galopp. Hittade en riktigt fin form där, och faktiskt i galoppen också när jag red häcken av mig! Sedan red vi över tre små hinder på båge som vi också skulle göra volter imellan. Baloo kunde typ inte svänga, men det gick ganska bra endå.

Sen hoppade vi bågen utan volter, vi fick in fyra jämna galoppsprång. Bra för att vara Baloo tycker jag allt! Hoppade bana sen, han gick mycket fint där också! Vi kunde länga och korta, och fick fina språng.

Så jag är helnöjd med träningen, för en gångs skull! Den gav mig även ett hopp om att jag kanske kan rida endå. Bara jag har en bra galopp och ligger steget före, planerar varje galoppsprång så känns det väldigt enkelt! Det är så det ska vara, och det är den känslan jag strävar efter. Har ridit Baloo en 4-5 gånger eller vad det nu är, och det går bara bättre och bättre. Det känns positivt iallafall :)

Något som är mindre positivt är att jag lägger ner en massa energi på att rida in mej på en häst jag senare inte kommer att rida. Därför jag vill ha en egen att jobba med snarast. Inte förren då kommer min kämparglöd att tändas, nu känns det bara meningslöst. Jag gör det för att det är kul typ.

Måste även säga att Chino gick superfint för Angelica idag! Under framridningen kunde hon jobba honom i en låg form där han kom upp med ryggen och såg allmänt avslappnad ut. Hoppningen såg också kanonfint ut. Angelica kommer tillbaka, tar halvhalt och lägger på ben, då funkar det och ser superenkelt ut! Även något som Frida påpekade.

Hoppas det fortsätter i samma spår, för nu börjar hon verkligen hitta ridningen på honom :) Kul att se!


Baloo

Ha det bra!


Äntligen på hästryggen, om än bara för en liten tur!

Red Chino idag faktiskt. Red ut en sväng och satte på gramanen ifall han skulle få damp vid stället där han fick det förut. Då bara sprang han ju baklänges och var allmänt istadig. Jag red förbi där idag och lådsades som inget. Han fnös lite och stannade och sket, annars gick han bara förbi. Duktig ponny :) Hoppas att han har slutat med de där att han ska vara rädd för allt nu.

För övrigt så gick turen bra. Blev ganska mörkt när vi var ute och red längs vägen. Men jag tyckte bara det var mysigt! Att rida där själv i mörkret när det blåste lite. Chino tyckte dock att det var lite läskigt. Flyttade undan jättebra för skänkeln gjorde han också! Han brukar gärna vilja skjuta ut bogen när man flyttar undan för höger skänkel, men idag var det bättre! Han flyttade hyfsat jämt för båda skänklarna. Mycket bra :)

Har studiedag imorgon, det känns skönt! Dock måste jag ägna den åt lite plugg som jag skjutit upp. Det enda jag har nu i pluggväg är typ Sammhällskunskap och Svenska, endå tycker jag skolan är sjukt jobbig? Konstigt det där. Får ta ett ryck och börja imorgon. Känns inte ett dugg lockande, men det måste göras.

Aja, det var väl det. Nu ska jag göra något annat innan det är sovdags snart :)

Ha det bra med er!


Till salu (SÅLD)

Håller på att rensa ut lite, så håll utkik för det kommer nog ut mer under "Till salu" kategorin :)

KLICKBAR BILDKLICKBAR BILD

GG Schabrak och luva

Schabrak i sammets liknande tyg med matchande luva från Glengordon. Brunt med rosa/beige passpoal samt rosa GG logga, stl ponny. Schabraket är sparsamt använt och luvan använd ca 2 ggr. Mycket fint skick. Säljer endast schabraket och luvan ihop.

Nypris: Tror att det var 399kr för schabraket och 198kr för luvan. 
Mitt pris: 300kr för både schabrak och luva.

Hör av er om något är intressant :)


Vill ha!Det är mycket man skulle vilja ha, och det finns alltid något man vill ha! Så är det alltid.

Har fixat ihop ett kollage med lite saker jag för tillfället skulle vilja ha :)

Längst upp till vänster :

Anna Scartpati schabrak.

Finns hos rytteriet.se. Kostar mellan 659-699kr, beroende om du ska ha en, två eller tre passpoaler.

Ett egendesignat sånt skulle inte sitta fel!

Till höger:

Dyón lädergrimma

Hittar ingen prisuppgift, men går väl över tusenlappen antar jag. Finns hos Equalityline.se Denna skulle verkligen inte sitta helt fel! Riktigt snygg lädergrimma. Precis som jag vill att min grimma ska se ut!

Längst ner till vänster:

Lamicell schabrak

Finns hos Segcompany.se och kostar 370kr. Svenska finns både i vitt och blått. Skulle då inte sitta helt fel med ett blått! Vitt var också fint :)

I mitten

Akene läderlotion, Butet

Finns även den hos Segcompany.se och kostar där 275. Denna vill jag verkligen ha, men hittar ingen butik här i närheten som säljer den... Lite dyr, men jag vill ha ;)

Till höger

Lös "Triangel martingal", HG

Denna har jag velat ha länge. Är nästintill omöjligt att hitta lösa plattor att sätta fast i förbygeln. Hittar ingen prisuppgist här, men dyr.

Aja, det var lite fint som jag skulle vilja ha :)

Ha det bra!
Dressyrträning

Var igentligen tänkt att Chino skulle få sig ett litet markarbetespass idag, och att jag red fram honom. Men så blev inte. Vi red upp till ridbanan, men då var det två stycken som red lektion för Lena Hammarlund. Känndes lagomt kul. Bara för att jag planerat och så är det träning just då. Bara att vända hem Chino och rida upp dit senare tänkte jag. För jag spräcker inte mitt schema , nej det gör jag inte. Har jag planerat så ska det vara som planerat ;)

Ringde mamma och hon tyckte att om hon endå var där så kunde kanske Angelica få sig en lektion. Så mamma pratate med Lena, och jovisst kunde hon rida för henne. Lagomt med träning på hemmaplan :)

Faktiskt så var Chino riktigt fin idag, så bra har han nog aldrig gått på marken med Angelica! Redan när hon travade fram så sökte han sig neråt och var mycket stadigare. sedan gick han riktigt fint hela lektionen och Angelica kunde rida honom i en lägre stadig form. Riktigt fin såg han ut :) Sa till Lena innan att han varit ostadig i formen, "inte var väl den här ostadig?" tyckte hon. Haha, nä för idag gick han klockrent!

Satte på mitt tredelade sprenger bett på Chinos träns igår så Angelica provade att rida med det då. Hon upplevde att han var mycket lugnare i munnen, och idag såg vi det. Han verkade trivas mycket bättre med sprenger bettet :) Dock är detta lite stort, och ett nytt sprenger går väl på en 1000 spänn ;) Haha, men det är bra bett!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Det vanliga typ. Ingen ridning för mig idag heller. Stackars mej... Tycker väldigt synd om mig själv nu, och det tänker jag göra också. Så imorgon tänker jag sno Chino, och Angelica får säga vad hon vill! Annars kommer jag döö av ridbrist. Höhö!

Men nu ska jag ta och göra något annat faktiskt :)

Ha det bra!
Inte från idag, men en bild på ponnyn själv!

Veredus

Veredus är ett märke som är oslagbart när det gäller skydd. 2005 när jag skulle köpa ett par nya benskydd till min då nya D-ponny, så kom mamma hem med ett par Veredus Pro Light som dom hade köpt i stockholm. Tyckte att dom var mjukare än vanliga skydd och jag gillade dom skarpt! När vi sedan var till skara någon månad efter så blev det ett par matchande bakskydd.

Under tre år hade jag dom till ponnyn. När det sedan blev storhäst, ja då var det helt klart ett par Veredus Carbon gel som stod på önskelistan! Min snälla farfar sponsrade med ett par sånna, och dom är helt klart mina favoriter nu :) Otroligt snygga och smidiga skydd.

Veredus har ju en hel serie med olika varianter av samma typ av skydd. Så nu tänkte jag presentera dom olika modllerna som finns :)Veredus Carbon Gel

"Nero Line Carbon Gel senskydd från Veredus. Skyddet har ett anatomiskt utformat skal för maximal frihet för kota och knä. Passformen är perfekt. Baksidan av skalet är täckt av kolfiber, ett extremt slagtåligt men lätt material. Under det finns ett lager gel för maximal komfort. Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar överbelastning pga för hårt åtdragna remmar. Kan lättas sättas på med en hand. Lätta att hålla rena och kan tvättas i maskin."

Färg: svart, brun, grå och vit.

Storlek: S = d-ponny, M = full, L = extra full

1299kr för framskydden, och 1145kr för bakskydden hos Ryttarstugan.seVeredus Olympic

"Olympic senskydd från Veredus. Skyddet har ett anatomiskt utformat skal för maximal frihet för kota och knä. Passformen är perfekt. Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar överbelastning pga för hårt åtdragna remmar. Kan lättas sättas på med en hand. Lätta att hålla rena och kan tvättas i maskin".

Färg: svart, brun, grå och vit.

Storlek: S, M och L

899kr för framskydden och 699kr för bakskydden hos Ryttarstugan.seVeredus Pro Classic Baloubet

Senskydd med insida i skinn.

Färg: Svart/svart, svart/brun eller brun/brun.

Storlek: S, M och L

1699kr för framskydden och 1439kr för bakskydden hos
stablestore.euVeredus Baloubet Grand Prix

Skydd med insida i ortopediskt fårskinn.

Färg: Svart och brun.

Storlek: S, M och L

$229.95 för framskydden och $189.95 för bakskydden hos Equusunlimited.com

Hittade ingen svensk sida. Finns annars hos Equalityline.se

Har som sagt själv ett par Carbon gel som jag är mycket nöjd med! Tycker även att Baloubet med skinn i är mycket fina. Verkar lättare att göra ren, samt håller bättre med skinn inuti :) Olympic är den billigaste verianten som säkert är mycket prisvärd. Den har samma design som dom andra, men inget "lullull". Enkla fina skydd helt enkelt :)

Tummen upp för Veredus!
En Lördag. En vanlig tråkig Lördag.

Blev bara lite fix i stallet som vanligt idag. Angelica red Chino. Buhu, jag har inte ridit sen i förrgår. Känns som ett straff typ. Kanske det är? Då kan man ju undra vad jag har gjort för ont igentligen...?

Sen har jag inte gjort så mycket mer. Städade lite här inne, smörjde mitt dyónträns som börjat bli lite torrt efter att bara hängt. Känns som en bra lördag? Kanske inte. Min häst var som valigt söt idag. Blev varmt mitt på dagen, så jag fick gå ut och ta av dem täckena. Fast jag skulle hellre vilja att det blev kallt nu, så all mygg och knott förvinner! För shit vad mycket knott det var när jag var ute på kvällningen. Ush på dom! Äckliga djur.

Imorgon blir det nog lite markarbete för Chinos del. Jag rider nog fram honom och sedan hjälper jag Angelica lite. Funderar på at ta ut lite bommar. Vi får se vad det blir. Jag ska fundera lite. Blir väl update imorgon som vanligt, så får vi se vad det blev.

Min blogg förfaller snart. Har inget roligt att skriva om alls. Ska väl kika lite om jag hittar något roligt att skriva om imorgon. Vardagen är ju inte speciellt rolig den heller. Inte på hästfronten iallafall. Inte direkt annars heller.

Ett från början tråkigt inlägg ska jag göra lite roligt genom att ladda upp lite bilder på mig och Curre! Eftersom han har varit skadad under i princip hela tiden jag har haft den här bloggen, så har jag faktiskt inte laddat upp så mycket bilder på oss. Men nu ska det bli lite bilder :) Hoppas det upskattas. 

Den hästen är verkligen mitt allt. Den hästen är inte vilken häst som hellst, utan han är Cuwento! Den absolut personligaste häst jag någonsin mött. Den absolut bästa! Ingen är bättre än honom, INGEN!

De ni.  
Fokusera

Tänk på ingenting och fokusera - Ingemar Stenmark

Det ligger nått i det där. Man ska inte tänka för mycket, då blir det bara kattskit. Det problemet brukar jag ha, haha! Funkar mycket bättre när man inte tänker för mycket och krånglar till det :)

Curre och jag i Hudik


Till salu

Har några prylar till salu som jag tänkte slänga in här innan dom åker ut på annons.

KLICKBAR BILDKLICKBAR BILDKLICKBAR BILD

Stalltäcke, Shires (Sålt!)

Helt oanvänt stalltäcke från Shires, stl. 125. Marinblått med 500g fyllning. Snabbknäppen fram, kryssgjordar och bensnören. Något liten i storleken. Endast provat med lakan under.

Nypris: 549kr
Mitt pris: 350kr

KLICKBAR BILD
KLICKBAR BILD


Achenträns, Jacson

Svart achenträn från Jacson, stl ponny. Välvårdat och sparsamt använt.
Inkl. vävribbtyglar av annat märke.

Mitt pris: 150kr

Är någon intresserad av grejorna, hör av er!


Shopping!

Idag bar det av in till Gävle med min föräldrar. Skulle först till Gävletravet, men där var det stängt... Åkte sedan till Ryttarstugan. Blev ett par gramantyglar och ett läderbalsam :) Även en sväng in till Valbo Ridsport där det inte blev något köpt.

Köpte halm igår, så idag fick Curre sin sunkiga spånbädd utbytt mot halm! Chino också för den delen. Curre älskar verkligen att sova på halm. Han brukar ligga helt utsträck med huvudet mot väggen, där han har bökat upp halm som en huvudkudde. Så brukar han sova, och det ser riktigt mysigt ut :) Gillar halm MYCKET bättre än spån. Ser mycket mysigare ut och måste vara skönare för hästen att ligga på också! Dessutom har dom lite att pilla i och äta av :) Hade gärna haft halm till Tyson också, men han äter halm.

Mamma gjorde ett förhoppningsfullt försök och la in lite halm till Honom. Han åt halmen före höet. När hon sedan visade att han faktiskt hade hö, så tog han en tugga av det och fortsatte sedan att äta av halmen! Tror han gått får stå på spån ;)

Här har vi iallafall några bilder på sakerna jag köpte:
 

TIB Läderbalsam

120kr hos Ryttarstugan

KLICKBAR BILD

Gramantygel GlenGordon Winner

420kr hos Ryttarstugan

Ska framförallt användas när Curre får börja skrittas igång, då han nog kommer att vara riktigt pigg! Annars bra att ha :) Är ju ett tag kvar tills Curre får börja ridas, men det fanns bara ett par svarta kvar. Och dom ropade på mej! Haha, jag har inte shoppat på ett tag ;)

Så mycket mer har det väl inte hänt idag. Fixade med hästarna bara. Blev ingen ridning idag, då Chino fick en vilodag.

Ska väl hoppa i säng snart tror jag allt.

Ha det bra med er!


Curre igår.

Världens bästa.
Världens underbaraste.
Världens absolut finaste.
Det finns bara en.
Bara en som är så unik.
Bara en som får mig att le.
Le med ett hjärta fyllt med lycka.
Det är du.
Det är bara du som får mig att må så bra.
För du är den bästa.
Den absolut bästa av dom alla.

Cuwento, I love you more than everything<3
Jag skulle göra allt för dig.Dåligt, dåligt

Dressyrade med Chino idag som sagt, gick inte alls bra. Den där formen som började blir stadig i söndags var som bortblåst. Han ville antingen krulla ihop sig eller så slängde han upp skallen. Nötte på bra länge för att försöka få honom att slappna av, men det blev inte så lyckat. Tom i galoppen så kastade han upp huvudet vid minsta förhållning. När jag sedan travade av så lät jag honom komma ner i en lägre form, och det verkade han trivas bättre med.

Så vi går nog tillbaka ett snäpp och låter honom komma ner lite i formen. Var väl igentligen dumt av mig att träna på den här dressyrformen, men det kändes verkligen som att han var påväg att blir stadigare i söndags. Men, men. Det är inte svårare än att vi går tillbaka lite, och rider lite markarbetesform istället :) Han har en tendens att bli lite för låg, men vi får försöka hitta en lagom. Där han inte är för låg eller krullar ihop sig.

Hatar när det går dåligt, och jag har inte kännt att det gått riktigt bra på hur länge som hellst känns det som. Det gör mig inte särskillt taggad just nu. Vill få någon bra träning, men det är svårt när man inte har en häst man rider kontiunerligt. Men det är inte långt kvar nu. Snart så ska det blir bra! Hoppas jag.

Fixade iordning stallet lite snabbare idag, så vi hann upp och kika på Idol som vanligt!

Men nu tror jag faktiskt att jag måste gå och lägga mig. Skola imorgon, bara bild så det känns skönt iaf.

Ha det bra med er!
Ledig dag!

Har som sagt inte varit i skolan idag. Ganska skönt måste jag säga :) Fixade hela stallet på förmiddagen. Mockade, sopade, tvättade ren krubborna och hinkarna, städade lite i sadelkammaren och vägde upp hö. Blev där ganska länge, tog det bara lugnt och hade radion på. Finns nästan inget mer avkopplande än att vara helt själv i stallet, ha radion på och bara göra allt i sin egen takt och precis hur man vill. Ingen stress alls. På så sätt är det riktigt skönt att ha ett eget stall :)

Har jobbat lite med mitt projektarbete, inte så mycket som jag borde dock. Ska göra lite mer efter att jag ridit. Plugga är jag verkligen sämst på. Jag gör allt annat utom det, och gör det i sista minuten istället. Så nej, jag är ingen pluggis. Längtar så grymt tills i vår när vi tar stundenten och gymnasiet är slut! Fy vad skönt!

Nu ska jag ut och rida Chino en sväng. Tänkte att det blir lite dressyr på banan. Ridsport kom förresten idag! Läste artikeln om Helena Persson. Det hon sa där stämmde så klockrent bra in på vad hon sa till mej när jag tränade för henne i våras! Att Curre behövde ett års markarbete och att hon tyckte det var jättebra att låta någon annan rida igenom sin häst. Så brukade hon göra. Precis så stod det där också :) Nån gång ska jag träna för henne igen, nån gång!

Men nu ska jag byta om och gå ut till Chino.

Ha det bra!


Fina Chino

Eftersom jag la upp två klipp där Chino dummade sig så måste jag ju bjuda på något där han går bra också ;)´

Angelica och Chino hoppar en LC i HögboDet gick så bra att det slutade med en seger! Angelicas allra första seger lokalt :) Dessutom var det ingen liten klass, har för mig att det var 8 placerade.

Så han kan vara fin också :)


Ridningen, mitt liv

Fixade stallet idag, men slapp mockningen då min snälla mamma hade gjort det. Angelica red Chino, så för mej blev det bara det vanliga. Ta in hästarna, fixa med Curre, fodra och så. Känns ganska trist och man gör det på rutin. Längtar som sjutton tills jag har en häst att rida igen! För detta är verkligen inte särskillt kul. Usch och fy!

I 2,5 månad har jag varit utan egen häst att rida, eller det började ju i April men red ju igång Curre under en månad där. Sen fick han ju stå igen. Men om man säger såhär, jag har inte haft nån häst att träna med sen April. Vid det här laget har ni nog förstått hur jävla trist det är utan häst, hur mycker jag saknar att träna och tävla osv.

Men en annan sak är ju tex alla mina grejor. Dom bara hänger där. Mina fina skydd, mitt fina träns, sadelgjordarna, sadeln, alla täcken , JA ALLA MINA GREJOR! Dom bara hänger till ingen nytta. Jag har ingen häst att "klä upp" och fixa inför tävling eller träning. Bara det är en sådan grej som jag saknar som fan!

Man tänker inte på det förren man är i den sitsen. Faktiskt, prylar och sånt är ett stort nöje i den här sporten också, för mej. Men det är ju ridningen jag saknar. Helt klart. just nu känner jag mig som en medelmåtta som inte kan nånting. Förut kännde jag mig lite bra, nu känner jag mig sämst. Nä, men bra känns det inte. Nog om det.

Kollade på Idol förut, idag var dom däremot i Norrland ;) Brukar inte följa några program, förutom Idol som jag brukar titta på. Sitter helt ärligt vid datorn betydligt mer än tvn ;) haha.

Faktiskt så är jag ledig imorgon, det känns braa!

Jobbar hemma med Samhällskunskapen och eftersom jag då bara hade projektarbetstiden kvar mitt på dagen så fick jag jobba hemma där också :) Det är nice!

Bjuder på denna fina bild även idag! Jag tycker den är jättefin :)


Filmer från hopptävlingen!

Tro det eller ej, men jag har faktiskt lyckats ladda upp filmerna från hopptävlingen på youtube! Har haft problemet att jag kunnat ladda in filmerna i datorn, men inte kunnat titta på dom. Men nu testade jag bara att ladda upp dom på youtube, och det gick! :)

LCn


Tar delvis på mej stoppet då jag red för osäkert mot ettan, så då passade han på. Efter tvåan fick vi in flytet och jag fick lite kläm på vilken galopp jag behövde rida honom i. Hade bara hopptränat honom en gång innan den här tävlingen, plus att jag själv inte har tävlat hoppning sedan Maj. Resten av banan tyckte jag flöt på fint :)

LC+5cm


Efter första klassen så kom jag på hur han skulle ridas, och satte honom då i en bättre galopp redan innan start. Allt flöt på jättefint och jag började tagga för omhoppning! Men när jag vänder upp mot 6an så tvärnitar han flera meter ifrån och kastar sig. Eftersom jag ser att det är flera meter kvar, så försöker jag få fram honom så vi kan fortsätta vara felfri eftersom vi är en bit ifrån hindret. Men när jag klämmer i så bara kastar han sig och bockar. Ni ser ju själva ;)

Sen kan ni få gissa hur arg jag var på en skala 1-10 efter att jag åkt av?


haha, No comment! Dock gav jag hästen till mamma, inget utbrott på honom även om jag var arg på den skiten ;)

Visste inte om jag ens ville lägga upp dom här filmerna, men ni får se dem endå. Så kanske ni har förståelse för att dom här bockningarna inte är att leka med ;) Och att det faktiskt inte är så lätta att sitta kvar alla gånger! haha

Men igår hoppade han riktigtriktigt fint :) Ingen tendens alls till dumheter. Så jag hoppas att han har slutat med sina idéer! Men man får väl räkna med att fuxar har lite humör ;)Träning

Träning idag, med Baloo. Frida var sjuk så vi fick rida för WJ. Han är holländare och pratar inte så bra svenska, men det går bra endå :)

Baloo var som vanligt sjukt seg, men faktiskt mjukare idag! Fick väcka upp honom ordentligt, men idag så började han jobba i form även under framridningen. Bara man väcker upp honom och "driver fram till handen" så gick han skapligt fint. Hoppade lite linjer och en kort bana och det gick ganska bra.

En slutsats kan jag iaf dra. Baloo är sjukt seg och kan inte svänga. Haha! Seriöst, jag fick väcka upp honom riktigt ordentligt och sedan svänga så gott jag kunde. Men över kom vi utan större problem. Men han är inte den allra lättaste att rida på hinder då han inte , eh, är särskillt reglerbar. Men han är söt Baloo hästen. En perfekt ridskolehäst :)

När jag travade av honom så var han faktiskt väldigt fin! Mjuk, kom ner och tog stöd på bettet. Då känns han väldigt nice att rida! Duktig häst. Märks att han är mer riden nu. Det är bra :)

Angelica hoppade Chino idag, och han det såg riktigt bra ut! Ponnyn hoppade ruggigt fint måste jag säga! Han var superpigg och studsade på stället, öronen framåt och såg ut att tycka det var skitkul. Dessutom är det så roligt att se honom, för att hoppar verkligen som en katt. Otroligt smidigt och han vet exakt var han har fötterna. Fina Chino :)

Sa ju att jag tänkte ta någon bild på Baloo, här kommer två stycken!

Haha, han är lika trög som han ser ut. och jag ser... Konstig ut.


Men lite söt är han allt :)

Såg på Idol nu när jag kom hem från träningen. Dom var inte i vilken stad som hellst, utan i Gävle! Det var kul. "Gävle, där Norrland börjar". Inte bor väl vi i Norrland? Jag bor två timmar från Stockholm, och inte är väl dom Norrlänningar? haha xD

Vad tycker ni, vi som bor i Gästrikland är vi Norrlänningar? Inget illa menat, men Jag känner mig bara inte som en sån ^^


Såg två stycken från min skola också, jag går ju Estet som ni kanske vet. Dom var inte så bra kan jag säga. Haha, roligt vare iaf!

Aja, ha det bra med er!


Träning ikväll!

Snart drar jag iväg på träning!

Men tänkte först bjuda på några jättefina bilder på Chino och mej från tävlingen förra helgen!

Tack Linda som fotade! :)


Nu måste jag dra! Kommer ett inlägg ikväll efter träningen :)


En helt vanlig dag...

Ja, det har faktiskt inte hänt så mycket idag. Skola först, bild hela dagen. Det var nice, förutom att maten var äcklig. Som vi dessutom fick vänta på. DISS på det. Jag målade lite, ska fortsätta imorgon :))

Stallet sen när jag kom hem. Mockade och fixade. Ingen ridning för min del, Angelica skrittade ut Chino. Det är ju faktiskt hennes häst ;) Sedan pysslade jag med min Curreplutt. Borstade, lindade och satte på honom täcke. Har blivit så kallt på nätterna att han har börjat få täcke på sig. Bäst så, han ska inte behöva frysa :)

Bakat äppelkaka har jag också gjort, den blev god! Sen har jag inte gjort så mycket mer anmärkningsvärt. Träning imorgon, det blir iallafall kul! Även om det inte är världens roligaste häst så är det endå kul. Nu ska jag inte klaga på Baloo, men han är ingen superkul häst direkt ;) Söt iaf! Kanske ska ta en bild på honom imorgon? Vi får se.

Nu är det sovdags för mig snart känner jag. Blev sent idag också. Som vanligt då. Men börjar inte förren 12.40 imorgon, så jag får sova lite längre iaf :) Det är alltid skönt.

Ha det så bra!

Bjuder på en söt bild på Chino och mej från gårdagen :)


 

Resultatlistan


Alla kategorier är ihopslagna


Hittade resultatlistan på Storks hemsida idag, äntligen så hade dom fått ut den.  Nu är jag faktiskt ganska nöjd med resultatet! Vi hamnade i den övre halvan, trots en ponny som var ostadig i formen. Förstå när han går stadigt hela programmet, då kommer poängen att stiga också! Väldigt roligt :) Dessutom är det här både hans och min andra dressyrtävling någonsin, så det var ju ganska bra endå. Han kan nog bli en liten dressyrponny också ;)
Dressyrtävling

Idag var det då dressyrtävling i Storvik för mej och Chino. Vår andra någonsin. Det gick väl ganska bra.

Red bara LB:1, som var lagklass i Div 2. Resten av laget red super, alla över 60% och laget låg tvåa :) Red fram Chino ganska länge eftersom jag vet hur han brukar vara. Väldigt spänd och fick lossa honom ett tag innan han kom ner och började arbeta, även om han var ganska ostadig. trodde han skulle vara spänd när vi kom in i ridhuset och skulle rida fram, men han var faktiskt finare där än ute! Han var faktiskt väldigt fin där :)

På banan blev han skitspänd precis när vi red in. Men efter ett tag slappnade han av. Programmet gick ganska bra, red bra vägar osv, men han var väldigt ostadig i formen. Han är ju inte så stadig än, men han var lite spändare på banan och det bidrog att det var värre än vanligt. Det enda domaren skrev var typ, "ostadig form". Sen stod det inte så mycket mer, ganska tråkigt kan jag tycka. Så hon drog ner ganska mycket på att han just var ostadig.

Landade på 60%, men det värderar jag inte så mycket då domaren dömde högt. Jag menar, det var nån som red på över 70%! Tyckte det lät som att hon sa 78%, men det kan ha varit 73. Har inte sett resultatlistan då Stork tror att dom har lagt ut den fast dom inte har det. Har ingen aning var jag kom, antagligen inte så bra skulle jag tro. Men laget kom på 3e plats, av två placerade. Hade det varit ett lag till (som var sämre än oss) så hade vi varit placerade. Det var lite synd. Dom andra i laget var duktiga :)

Var ganska missnöjd med ritten först, tävlingsmänniska som jag är... Men vi har jobbat på den här dressyrformen i två dagar, klart han inte kan vara så stadig då! Mer träning så blir det bättre, och då kommer procenten att stiga ganska mycket, för nu var han typ ostadig i varje moment ;) haha. Men han sköttre sig bra endå. Han har ju inte tävlat dressyr han heller. Tror han bara har tävlat hoppning i Belgien :) Så han var duktig ponnyn.

Angelica fotade lite på framridningen, så bjuder på några bilder


Dressyrryttare?

Fixade och städade stallet hela dagen idag. Röjde upp i sadelkammaren och putsade träns och lite annat. Det blev fint iaf :) Vid fyra så började all jävla knott komma, och Curre som hatar dessa började jogga runt i hagen. Så då fick han komma in bums. Han vet så väl att när han gör så, då åker han in. Så när han vill komma in, då börjar han springa. Smart häst ;)

Sedan på kvällen red jag igenom Chino lite. Skulle rida 30 min, det blev snarare 45min. Så jävla typiskt. Det går verkligen inte att rida så länge som jag tror, utan det tjafsas alltid så man måste få igenom det. Men skrittjobbade honom ett tag först iaf.

I början känndes det hemskt, i slutet var det ok. Red igenom programmet också, sist jag gjorde det var när jag tävlade dressyr senast. I maj tror jag det var? I galopprogrammet så var han riktigt fin och nu har jag kommit på hur jag ska rida riktiga hörnpasseringar så det känns bra. Men travprogrammet var sådär. Han kan gå i en bra form ett tag, men om jag inte driver tillräckligt så "släpper" han och då åker huvudet upp upp eller så krullar han ihop sig. Så första gången jag red igenom travprogrammet så var han riktigt ostadig, men sedan var det bättre. 

Men när man väl får ordning på honom så går han riktigt bra. Ökningarna känns riktigt bra om man gemför med sist jag tävlade dressyr. Får hoppas att han sköter sig imorgon och inte är så ostadig. Har trots allt ridit "som en dressyrryttare" i två dagar nu. Dvs Högre form och händerna stilla framför mig. Haha, jag är typ van att rida med lite bredare händer och lägre form. Hoppryttare som jag är ;) Så kan väl inte begära så mycket igentligen. Bara jag inte glömmer att rida fram till handen så ska han nog hålla formen, för när jag inte är på honom så är han snabb att komma undan. Men det ska väl gå bra :)

Såg nyss ett program på BBC  som hette "Equrestian World". Såg bla ett inlag om den där hästen som red på 90% eller vad det var? Högt iaf. Såg också ett inlag från Sverige som handlade om voltige. Sen berättade dom lite om hoppningen från Dublin. Roligt att se iaf :) Dock är ju BBC på engelska, och jag är riktigt jävla rutten på det! haha. Men kul iaf :)

Några bilder som Angelica tog på Chino och mej idag:Inte så snygga direkt, men några iaf. Dessutom var det dåligt ljus och Angelica känner inte kameran så bra.Bonusbilder, också från idag.

Nu är det sovdags känner jag :)
Nyheter från Segcompany

Hittade lite nyheter på Segcompany.se som jag tänkte presentera :)

Antarés elastiskt förbygel


"Antarés förbygel med utbytbart clip. Elastisk".
Finns i svart och brun med Antarés, svensk, finsk, dansk eller norsk flagga.

Cob och full.


1887kr hos Segcompany.se


Antarés förbygel

"Antarés förbygel med utbytbart clip i mitten, ex. svenska flaggan".
Finns i svart och brun med Antarés, svensk, finsk, dansk eller norsk flagga.

Cob och full.

2096kr hos Segcompanny.se


Antarés sadelgjord med platta

"Utsökt arbetad sadelgjord med fantastisk passform från Antarès. En rejäl karbinhake finns för att sätta fast en förbygel eller hjälptyglar. Fodrad med "memory foam" för maximal komfort och förstärkt med extra läder för att klara av hård kontakt med hästarnas hovar. Finns i brunt eller svart".

Finns med 5cm intervall. 115-145cm.

3144kr hos Segcompany.se


Lamicell schabrak

"Snygga tävlingsschabrak med flagga på vänster sida och Lamicell-logga på höger sida. Vitt schabrak i stl. full. Finns i svensk, norsk och finsk variant"

Finns i hopp/allround och dressyr.

370kr hos segcompany.se


Jump in, Herve Godignon pannband

Pannband med Bett dekoration. Finns även med klinker.
Stl. Full.

Med klinker: Svart, Tabacco, nut, Havanna. Mässing.
Utan klinker: Svart, Tabacco, nut, Havanna. Mässing eller silver bett.


Utan klinker, 520kr och med klinker, 808kr hos Segcompany.se

Ja, det finns mycket fint på denna sidan! Personligen så gillar jag verkligen schabraket. Skulle kunna tänka mig ett sånt :)

Antarés är ett nytt märke för mig, som jag aldrig har hört talas om förut. Men mycket fina grejor var det iaf! Speciellt magplattan. Skulle vara kul att känna på lädret. För dom pengarna borde det ju vara fin kvalité :)

Pannbandet från HG är snyggt och klassiskt. HGs läder är ju inte fy skam det heller ;)

Som sagt, fina nyheter från Segcompany!
Butet lädertvål och lotion

Butet sadeltvål med pump

"Sadeltvål med pump 300ml från Butet. Fantastiskt lädertvål som löser upp stöv och rengör på djupet".

169kr hos Segcompanyab.se

Butet läderlotion "Akene"

"Akene Läderlotion från Butet. 500ml. mjukgörande lotion speciellt framtaget för Butet".

275kr hos Segcompanyab.se 

Är jättesugen på att köpa Akene läderlotion att ha till mina lite finare lädersaker. När vi var hos John och Karro så hade dom denna, och jag tyckte den verkade riktigt bra! Krämigare än andra läderbalsam.

MEN, är den värd 275kr? Visserligen så kan jag tänka mig att den är dryg, men det är endå nästan 300 spänn för lite läderbalsam. Jag skulle som sagt gärna vilja ha denna! Just för att få mitt fina dyonträns riktigt mjukt och fint. Är fortfarande är lite nystelt, så ett bra balsam skulle jag behöva. Men vi får se ;)

Är det någon som har denna? Är den värd sitt pris? Det skulle vara kul att veta :)
Dressyrträning

Dressyrträning för Pernilla idag, det gick både mindre bra och väldigt bra! I början av passet så var han väldigt spänd, så Pernilla satte sig upp och red honom en liten stund. Så kunde hon sedan förklara för mig hur jag skulle rida.

Jobbade mycket med att han skulle vara "mellan hand och skänkel" och få honom i en högre dressyrform. Han hittar på mycket hyss, kör antingen upp huvudet eller ner. Men efter ett tag satt den där höga formen och han gick riktigt bra! I galoppen är han mer naturligt i den formen, men den var faktiskt ännu bättre idag! Jobbade mycket med mina händer, att dom ska vara stadig så att det blir klart vart han ska vara.

Frågade Pernilla hur jag skulle rida honom imorgon. Jobbar honom 30 min, inte för mycket eftersom han kan ha lite träningsvärk efter idag och sedan rida fram honom ganska länge på tävlingen. Känns bra att fråga henne, så man har det klart för sig :) Blev att vi tränade några moment i LB:1an och mellantraven med den nacken var riktigt fin! Mamma tyckte att han verkligen sträckte ut där, då kom hans gångarter till sin rätt så att säga :)

Frågade även Pernilla vad Chino skulle kunna gå på för procent, om han gick som idag och går som bäst. Bara för att veta hur bra han skulle kunna gå, vissa ponnyer han ju trots allt inte gångarterna och ridbarheten för dom högsta procenten. 65-67% trodde hon. Det var kul att höra, så man har något att kämpa för! Så han har ju absolut kapaciteten för att komma nån vart i dressyren :)

Han är ju inte alls så stadig i den högre formen än, så vi får se hur det går på söndag. Men vi kör på och försöker göra vårt bästa :) Fick mycket tips av Pernilla, vad jag ska tänka på när jag rider programmet. Det var bra, för sist så red jag bara. Så förhoppningsvis så ska vi göra lite bättre ifrån oss nu :)

En rolig och nyttig träning idag. Blir nästan lite taggad på dressyr när han går sådär. Skärper han sig inte i hoppningen så blir han dressyrponny ;)

Men nu ska jag snart kika på Idol, som börjar om drygt 10 min!

Ha det bra!


Keramik häst

Har jobbat med en häst i lera på bilden. En tjock liten ponny. Ganska så nöjd med den, så jag tänkte faktiskt bjuda på några bilder.

Några bilder som jag tog när den var klar. Nu ska den bara torkas i några veckor och sedan brännas. Har inte kunnat gröpa ur den ordentligt, så hoppas den klarar bränningen :)

Skrev förut, men för er som inte vet så går jag Estet Bild och Form. En linje som passar mig bra :)
Dressyr med en pigg ponny!

Red igenom Chino lite idag, han var fin :) När jag red fram ville han dock inte riktigt slappna av och komma ner, men när jag sedan satte mig ner och kunde inverka på ett bättre sätt så blev han genast finare! Blev stadigare och började jobba avslappnat, sådär som han ska vara :) Skönt att han blir så tidigare och tidigare i passen. Förut behövde jag jobba ganska länge för att få den känslan, men nu är han så bara efter en stund :)

Han hade mycket energi idag, vilket är mycket positivt! Galoppen blir genast mycket bättre när han har lite energi och tryck i bakkärran, men istället så blir han stark i övergångarna och hög i nacken när jag gör en halvhalt. Så vi jobbade på med mycket övergångar för att få dom jämnare och ta vara på energin på ett bra sätt. Blev faktiskt mycket bättre på slutetet. Då var han riktigt fin :)

Börjar känna att han blir stadigare och stadigare i formen, vilket känns väldigt bra. Fortfarande är han lite låg, men ju mer vi jobbar på desto bättre blir det.  Han får gå i en lite lägre "unghäst form" just nu, men sakta ska han upp lite. Men vi är snart där :)

Hade tänkt rida igenom programmet idag, men struntade i det. Ska träna imorgon så sparade på honom istället. Red honom ca 30 min, sedan hoppade Angelica upp. Bara en liten stund och jag insturerade henne. Faktiskt så var han väldigt fin med henne också! Tror hon kom på lite hur han ska ridas.

Nu när jag stod på backen och såg honom jobba rätt, så ser man verkligen vilken gång han har! Många ponnyer brukar vara trippiga, men han har ett riktigt gung i steget när han kommer ner och jobbar rätt. Kan bli en fin dressyrponny av honom med rätt träning, det tror jag absolut! :)

Som vanligt blev det lite borstning och gos med min Curre stjärna. Bästa hästen i världen. Det är han det. Några äpplen fick han av mig också, då blev han glad :) Kl 8 var det Idol, så jag var faktiskt ute och red i god tid idag ;) Jag brukar inte vara så värst duktig på det. Hehe. Fast det är snarare så att jag säger till mig själv att jag ska göra allt i god tid och komma ut och rida i skaplig tid, men det blir alltid senare än vad jag tänkt mig.

Dock brukar jag vara bra på att passa andras tider (komma i tid till skola och sånt) men mina egna tider är jag väl inte så värst bra på att passa. Fast jag ska blir bättre på det! Så imorgon ska jag vara duktig, det har jag bestämt :) haha

Hur är det med er, brukar ni vara duktiga på att göra stallet och ridningen i god tid?

Man blir väl lite bekväm med tiderna när man har eget stall skulle jag tro ;) Fast hästarnas mattider är jag hård på. Maten ska dom ha vid rätt tidpunkt :) Det är väl mockningen och sånt det är sämre med ;)


Men nu ska jag kika vidare lite och sedan sova :) Ska inte lägga mig sent idag, ska jag lova mig själv. Vi får se hur det går med det ;)

Ha det bra!
Schabrak nörd?

Bara lite fix i stallet idag, ingen ridning. Borstade och lindade min sötcurre som vanligt. Stackarn kan ju inte göra så mycket mer än gå i hagen och bli lite pysslad med... Kan tänka mig att han kommer bli väldigt glad den dag han får en sadel på ryggen igen! Men då blir det nog graman på ;) Eller fegsnöre som Elin säger! Haha.

Fick ett ryck och städade sadelkammaren lite. Bara plockade undan och stoppade några schabrak i tvätten. Ska fixa lite mer imorgon hade jag väl tänkt. Räknade igenom schabraken när jag ändå höll på med dom. 35 stycken var det! Sist jag ränkade var det typ 25, men jag älskar schabrak ;) Haha, fast då räknade jag med dom sämre också. Men favoriterna i sadelkammaren är nog:

Schockemöhle X2 (Ett grått och ett blått)
Lamicell
Lamicell Belgian Equrestian
Lamicell med "Lamicell cup" logga
HL
John Whitaker
BR

Ja, det var bara några som jag kom på nu :) Kan väl även tillägga att jag räknade med både mina och min systers. Men jag lånar hennes ibland och hon mina. Tycker det är bra att låna, för man vill ju inte köpa två lika "bara för att man ska ha ett eget" Men faktiskt så är nog de flesta mina ;) Haha, men schabrak är min passion helt enkelt!

Har nyss kollat på Idol, blir nog att kika bdb och sedan sängdags skulle jag tro. Ska försöka göra ett litet roligt inlägg imorgon, vi får se :)

Bjuder på en bild från framhoppningen i söndags. Funderar starkt på om jag ska lägga över lite bilder på ett USB minne och ta med till skolan och redigera där. Om jag nu nån gång skulle ha tid för det... Jag klarar nog inte av att vara utan photioshop så länge till! ;)


Träning

Träning med Baloo idag, det gick faktiskt ganska skapligt :) Bästa träningen hitils med den hästen iaf, jag tabbade mig bara en gång ;) haha

Hade markarbete och mest fokus på hästen idag. Travhoppning, serie, smalhinder och en upphöjd bom med relaterat avstånd till en oxer. Redan på framridningen så var Baloo betydligt bätter än sist jag red honom. Inte lika stel och började tänka lite framåt nedåt tidigare. Dock så fick jag driva och lossa honom ordentligt, men det gick bättre idag! red över bommar på volt i galopp, det gick bra. På bom, 5 eller 4 galoppprång till oxer så hoppade han bra! Jag gjorde bara en tabbe, annars satt vi jämna galoppsprång :) Good!

Hoppade fristående smalhinder som Baloo hästen hoppa galant, och som jag red bra på! Då blev jag lycklig! För jag tänkte så som man ska göra, dvs bra galopp och inte backa. Då fick vi ett galant sista galoppsprång och jag var nöjd! Riktigt loss och fin när jag travade av honom! Kom ner och jobbade avslappnat i form, då känner man att allt slit har gett resultat :) Så jag är nöjd med hästen, och faktiskt med mig själv idag! Haha.

Syster red Chino idag och han skötte sig exemplariskt :) Inga dumheter alls, han var så duktig så.

Skönt med en hyfsad bra träning, det stärker mitt själförtroende. Dessutom så känner jag mig lite lyckligare när jag fått hoppelihoppa på tävling i helgen :)) Det gör igentligen inte så mycket att det gick dåligt, för jag tyckte det var så kul! Det enda som jag var missnöjd med var att ponnyn lackade ur och fick som han ville. Annars hade det inte gjort något att vi inte var felfri, faktisk :) För jag var bara glaaad över att vara på tävling!

Men nu ska jag nog ta och sova tror jag allt. Skola imorgon, som vanligt.

Så ha det bra! :)
Bara rena dumheter

Skrittade ut Chino idag och han bétedde sig precis likadant som igår. Delvis ganska bra eftersom det visar att det inte bara är på tävling han gör det. Så då är det ju bara att få ur honom de dumheterna.

Han hade tydligen slängt sig och backat ända hem när Angelica ridit förut, jag trodde allvarligt inte att kunde vara så. Inte kan han väl backa ända hem? Trodde bara det var hon som var löjlig. Red samma väg idag eftersom jag ville få fram istadigheten. På samma ställe börjar han tjafsa, och då förstod jag vad Angelica menade.

Han bara slängde sig bakåt och ju mer jag bankade ju mer slängde han sig bakåt och springer i sidled åt motsatt håll. Spelade ingen roll om det var diken eller annat bakom, vilket var ganska läskigt :S Först slänger han sig ut i vägen, då kommer en bil. Får någolunda koll på honom så bilen kan åka förbi. Försöker sedan att få han att gå och han gör samma sak, slänger sig och bråkar riktigt rejält! Ju mer jag drev, ju mer sprang han bakåt. Så jag kunde ju inte bara banka på honom för då hade han sprungit ner i diket och sedan in i elstänslet. Vänder sedan runt honom åt höger istället för det håll han inte vill gå åt. 

När jag vänt runt honom så börjar han gå framåt igen. När vi kommer till samma ställe som han började skyggade på så var jag beredd på samma sak. Gör han något då? Nej, han går snällt förbi!? skrittar lugnt och sedan vid ett ställe där jag inte kunde se något "läskigt" över huvud taget så gör han samma sak igen! Denna gången blir jag ordentligt förbannad och driver rejät samtidigt som jag vänder honom åt höger. Bråkade inte alls lika mycket nu utan han gav sig snabbare. Skyggar även vid en vedstapel, men inte lika mycket.

Är det så att han bara är tittig? Nej, så enkelt är det inte. Resten av turen gjorde han ingenting, var hur snäll som hellst. Skrittade förbi en gård med massor av stora jordbruksmaskiner och annat så som presseningar mm, han reagerar inte. Rider över ett ställe där det forsar vatten under, han reagerar knappt. I grund och botten så är han inte ett dugg tittig, han får bara för sig saker. På dom ställerna som han bråkar så finns det igenligen inget alls. Det var några kor som gick där. Han har kor brevid sin hage, med bara en tråd imellan. Han är inte ett dugg rädd för kor.

På hemvägen rider jag in samma väg för att se om han blir lika istadig. Han skrittar lugnt in på vägen utan att reagera det minsta. Så ja, det är inte det att han är tittig som är problemet. Han är helt enkelt en tjurig ponny som är van att får som han vill! Han har kommit undan med det här förr och fått som han velat. Men nu vet han att om han börjar så med mej så blir det bara bråk. Är han istället snäll så är jag också snäll. Klappar och berömmer när han går förbi "läskigheter". Så jag hoppas att han inser att det inte är lönt att bråka, det finns inget att vinnna på det.

Han är igenligen en sån fin och trevlig ponny om man bortser från dom där istadigheterna. Men jag är inte ett dugg rädd, och det märker han nog snart. Jag är ännu mer envis än honom! Haha, så förhoppningsvis ger han sig snart. Skitponny ;)

Angelica hoppar honom nog imorgon, men det går nog bra :)

Aja, nu ska jag kika lte på bdb och bloglovin. Så natti med er :) och grattis till er som läste mitt inlägg, men det här är som en träningsdagbok för mig också ;)


Prestige Meredith tränsPrestige Meredith High Line

"Träns i läder med snygga detaljer i stål och komposit.
Levereras med både kombinerad, mexikansk och remontnosgrimma!
(Tygel ingår ej)"

Equalityline.se

Nytt träns från Prestige, med tre olika nosgrimmor. Personligen gillar jag det inte alls. Tycker rent av att det är riktigt fult! :S Detaljerna i stål är väl OK, men formen på speciellt remontnosgrimman var gräslig. Sen så tror jag inte att det är nödvändigt med tre nosgrimmor, man brukar väl rida med antingen eller? Iaf jag :)

Vad tycker ni om detta träns? Hiss eller diss?


Tittig ponny? Knappast

Pysslat lite med Curre idag också. Han var riktigt skitig! Bortsett från hans standard skitfläckar så var han täckt med lera. Torkad lera som man bortstar bort från en skimmel resulterar en grå/grun daskig häst... Inte så kul med andra ord. Men han tyckte nog om att bli borstad och pysslad med iaf :) Lindade honom med BoT också.

Eftersom Chino varit så "tittig" på sistonde, slänger sig osv som jag beskrev i tidigare inlägg så skulle jag testa om han verkligen var tittig. Hängde upp massor av Ica kassar i hela boxen, Curres boll hängde jag upp också. Min tanke var då att han skulle bli jätterädd när dessa var i han box, eftersom dom inte varit där förut! På så sätt skulle han bli van vid "läskiga" saker.

Blir han rädd då? Icke. Han går in i boxen precis som vanligt, är inte ett dugg rädd för våra sk. skrämselgrejjor. Tog en av påsarna som han stack ner mulen i och jag kunde dra den över huvudet mm. Oj vilken tittig ponny vi har! Jag menar Lady, som verkligen var tittig skulle dött om hon sett dessa påsar i boxen. När hon var rädd för något ute så blev hon först skärrad och sedan fick man lugnande övertala henne, sedan gick hon fram och nosade på det läskiga. Så betér sig en häst som är tittig.

Chino däremot kastar sig, vägrar gå nära det som han är "rädd" för. Det kan vara saker som han gått förbi tusen gånger utan att ha reagerat på det tidigare. Även om han går fram och nosar på det så är det tydligen farligt om man vänder honom och ska gå förbi igen. Kan även nämna att han verkligen inte var såhär tittig i början. Visst, han kunde skygga lite för snöhögar och sånt men nu är han riktigt töntig. Därför tror jag detta bara är dumheter, han är igentligen inte ett dugg rädd. Bara att försöka få ur honom detta och komma över den här testperioden.

Men det ska nog gå tycker jag allt :) Inget är omöjligt.

För övrigt så ska jag kika lite på bdb och bloglovin sen sova. Inte för att jag tror jag kommer att lägga mig tidigt idag. Det brukar inte hända så värst ofta. Ehe. Men man kan ju försöka ;)

Ha det bra alla där ute!


Bilder från tävlingen!


                                                                           Bilder från framridningen. Har tyvärr inte photoshop för tillfället, så bilderna är inte mer redigerade än lite beskurna i Paint. Enda lösningen att beskära dom just nu.

 Ridbilderna är lite suddiga pga att dom är fotade på ganska långt håll. Spec framridningsbilderna, plus att dom är beskurna en del. Men bilder iaf :)


Tävling i Älvkarleby

Tävling med Chino i Älvkarleby idag då. Det gick väl. Sådär.

I första klassen var han väldigt fin på framridningen. Lyssnade bra, avspänd och galoppen var rund och fin. Gjorde tom ett galoppombyte som han nästan klara, fick inte riktigt med baken! Över lilla hindret gjorde han dock klockrena byten, vilket var omöjligt i förrgår? Lustig ponny ;) Hoppade bra på framhoppningen gjorde han också.

På banan blev det ett stopp på första hindret, sedan började han givetvis att tokbocka! Dock satta jag kvar! Red aldeles för osäkert mot första, hittade ingen bra galopp och kom i ett mellanläge. Så kan delvis ta på mig det stoppet. Sedan fick jag igång honom och han hoppade resten felfritt. Så jag är ganska nöjd med den rundan endå. Målet var att få runt honom :)

Till LC+5 så hade jag fått bättre kläm på vilken galopp jag skulle ha. Har trots allt hopptränat honom en gång nu på sistonde. Återigen fin på framhoppningen. På banan var han verkligen klockren dom första 5 hindren! Bra galopp, fin bjudning, fina språng! När jag vänder upp mot 6an, näst sista hindret så tvärnitar han flera meter ifrån hindret. Börjar backa och sedan stegra.

Samtigigt som han slänger sig och står på bakbenen så hoppar han upp i luften och gör värsta bakutsparkarna! Jag hamnar i obalans, och innan jag hinner tillbaka så gör han en till, och en till! Försökte verkligen sitta kvar men det gick inte! Så jag gled av, landade på fötterna. Men gissa vad arg jag var.... Slängde hästan till mamma och var totalförbannad!! Han var så klockren fram till att jag vänder upp mot 6an. Hade ju lätt nollat den klassen! Satt sedan upp och red honom lite.

Filmade allt och hade gärna visat det om jag kunde få in filmen i datorn, men min dator är så puckad så den inte tar imot instaleringsskivan. Orkar inte gå in på det, jag hatar min dator... Iaf så hade ni fått se hans berömda bakutsparkar, seriöst dom är fan inte roliga! och inte små heller! Han tar verkligen i så mycket så man åker av, det är det han vill. Riktigt elakt med andra ord. Därför jag rider honom och inte min syster.

Han är likadan hemma, slänger sig, stegrar och spelar jättetittig för olika saker. Förut var han inte alls så, utan det är nu på sistonde han har fått för sig det. Så vi får försöka lösa det. Miljöträning helt enkelt! Tror att han är inne i en riktig testperiod nu.

Sen behöver ingen undra om det är fel på honom. Han är uppkollad av veterinär med omdömet mycket fräsch 15årig hopponny! Så det är bara dumheter det han håller på med.

Dressyrtävling nästa helg, sen får vi se om vi åker ut på nå fler hoppningar. Ingen idé att Angelica rider honom när han är så, tror inte hon vill heller. Men det ska gå att lösa! För jag är fruktansvärt envis. Jag har haft krångelponnyer förr, det är inget nytt för mig. 

Angelica fotade en hel del, så kommer ut bilder senare :)

Dock inte från banan eftersom hon filmade då, men från framridningen.  


Grattis Carro, 30 ååår!

Idag har jag varit på födelsedagskalas för Carro som fyllde 30, min brors sambo ;) Haha, nämen det var kul :)) Gjorde 5 kamp, bla "billig fylla" Haha, man har en pinne som man har i backen och håller vid pannan, sen snurrar man runt tio varv så fort som möjligt! Vissa blev så yr att dom ramla omkull! Jag klarade mig dock ganska bra ;) 

Ätit en massa och skrattat ^^ Fredrik och Carro fick göra en liten duell. Vem som kunde ha flest marsmallows i munnen och samtidigt säga "funnybunny". Behöver jag säga att Fredrik vann med sin jättekäft? haha, det var kul!

Hemma nu, har allt iordning inför imorgon. Dags att sova nu känner jag. Måste bara slänga batteriet till kameran på laddning. Det glömde jag ju såklart endå ;) För visst vill ni väl se lite bilder?

Aja, nu ska jag sova iaf :)

Ha det bra!
Angelica och Chino i Storvik. Hoppas på bra rundor imorgon :)

Fixdag inför imorgon!

Blev en lugnare skritt/joggingstur för Chino idag :) Flyttade lite i öppna efter vägen och faktiskt så gör han det mycket bättre nu! Tror att det är bra om jag rider med sporrar så jag kommer åt honom ordentligt, för idag red jag utan och det funkade super :) Han är ju lite tittig när man rider ut, men han kom ändå ner och jobbade lite i form efter vägen där det är lite lugnare.

Ska fixa iordning allt inför tävlingen imorgon hade jag tänkt. Blir borta ikväll, så får se til att göra det nu :) Det mesta är iordning, behöver bara pusta av sadeln och packa iordning allt. Mocka och fixa stallet står ju också på schemat, såklart :) Ladda batteriet till kameran får jag heller inte glömma! Finns risk för det, så jag tror att jag tar och gör det nu ;)

Nej, nu ska jag fixa klart allt!

Ha det bra!

Angelica och Chino. Vi får se om han sköter sig imorgon! Är nog större risk för att jag inte sköter mig ;)
Ryttarstugans webshop, öppen igen!

Som rubriken lyder, Rytarstugans webshop är öppen igen! Haha, det har tagit lite tid tycker jag ;) Den har ju varit stängd hela sommaren, men nu är den nya hemsidan klar :)

Brukar ju ofta handla där, men det är alltid kul att kika in i websopen. Att länka därfnfrån och så :) Kan dock tycka att dom har mer i butiken än på nätet, men det kommer nog mer sen :)

Ryttarstugan.se

Galoppombyten, omöjligt?

Red som sagt igenom Chino idag. Gick väl inte jättebra och inte dåligt heller. I traven var han ganska fin, stadigare i formen nu än var han var förut iaf. Galoloppen var han inte alls lika fin i. Blir så frustrerad för han var så himla fin i galoppen när jag red för Pernilla sist, men inte alls så nu! Fattar verkligen inte hur jag ska göra? Nästa fredag är det träning för henne igen, får lösa det då.

Tog ut två upphöjda bommar och red som en åtta över dom. Trots att jag kom på hur jag skulle få Chino att byta galopp i tisdags, så gick det inte! Snurrade på åttan bra många varv och jag tror han gjorde två byten. Antingen böt han inte alls, eller så böt han bara fram. Fattar verkligen inte att det kan vara så svårt! När jag gör helt rätt så byter han, men det är rusktigt svårt att få till det. Jaja, bara jobba på med dom där jäkla bytena. Nån gång lär dom ju sitta.

Blir bara lite skritt och jogging för honom imorgon. Fixade iordning tränset idag och ryckte/klippte manen på honom. Han blev fin :)

Ja, det var väl allt för idag tror jag :)


Chino sötnosen!

Ny Ridkavaj?

Ridkavaj "Turnier"

Ridkavaj i vättentätt softshellmaterial från Equipage. Stl: 34-44

1079 kr hos Lyckås Ridsport

Hittade denna när jag bläddrade i "Riktig Ridsportbutik" Höst 09. Faktiskt nästan precis något sånt jag hade tänkt på när jag ska designa min kavaj! En lite kortare modell, liknande Pikeur skarlett i softshellmaterial. Haha, så kan det va! Tycker för övrig detta verkar vara en helt okej kavaj :) Liknar som sagt Pikeur skarlett, men i vattentätt material.


Värdelös skoldag

Ganska värdelös dag i skolan idag måste jag säga. Samhällskunskap från typ nio till halv elva, sedan projektarbete i 1,5 timme som vi inte gjorde något särskillt vettigt på. Äcklig lunch och sedan nästan 2 timmars hål till Specialidrotten där vi gick igenom sånt jag i princip redan visste, missade desutom halv 3 bussen med 5 minuter så jag fick vänta 1 timme. Brukar och ska inte skriva om skolan i bloggen, men det var verkligen en riktigt värdelös dag...

När jag kom hem så var det först att mocka och sedan ta in söthästarna. Borstade och fixade med Curre. Han fick sig en omgång med Easy White så nu är han skapligt vit :) Han är verkligen hopplös att skita ner sig, skimmel som han är! Skurade Chinos skydd och smörjde förbygeln, så nu är dom fina. Kollade igenom Schabraken också, blir nog Curres Schockemöhle Chino får ha på söndag. Har bara änvänt det en gång så han får ha det, fast det är Curres ;)

Ska rida igenom Chino lite imorgon hade jag tänkt. Tror att jag ska ta ut två upphöjda bommar och rida över nån gång. Får nog bli så. Behöver det känner jag :) Frågade Frida i tisdags vad jag skulle göra när han hela tiden landar i fel galopp, fick svaret nu och det funkade super! Behövde bara ta fram innerhöften så funkade det prima! Haha, jag är så van vid Curre som är superlätt att byta galopp på, landar han i fel galopp så byter han självmant. Så jag har inte behövt tänka så mycket på det! Men nu vet jag ;) 

Har väl inte så mycket mer att skriva, det var allt :)
Projektarbete

Alla som går i 3an på Gymnasiet, eller "07" som vi nu tydligen heter (iaf på min skola) har projektarbete som en kurs. En stor kurs som är helt självständig. Jag som går Bild och form ska då göra något inom min inriktning, och har då valt att designa en ny tävlingskavaj!

Eftersom jag tyckte att det var en idé som relaterar till det jag skriver på min blogg så tänkte jag faktiskt att ni skulle få följa mitt arbete här på bloggen :) Skulle det vara en kul idé? Jag kommer då att skriva och fota under processen och lägga upp här under kategorin "Projektarbete". Har fördelen att jag kommer få hjälp av våran granne, som är jätteduktig på att sy :) Hon syr klänningar, kavajer mm, så jag hoppas att detta ska bli roligt. kännner mig ganska taggad på det här för en gångs skull!

Ska börja skissa på designen ganska snart. Rubriken på mitt arbete är "Hur gör man en funktionell och stilfull tävlingskavaj?" Så jag kommer att tänka mycket på funktionen samtidigt som den ska vara stilren och snygg :) ja, vi får helt enkelt se hur det blir! Kommer väl nått inlägg per vecka :)

Ha det bra!


En vanlig tråkig dag?

Japp, idag har det inte hänt särskillt mycket för min del. Skolan först, sen stallet. Gjorde inte så mycket där. Smörjde Chinos gjord typ, fast jag hade tänkt smörja fler grejor. Brukar faktiskt smörja och fixa allt inför tävlingar några dagar innan. Jag vet inte. Tror det där är lite mentalt. Jag vill förbereda mig nogrannt, ha allt ordning och tiptop. Inte rafsa ihop och smörja allt lite halvdant innan tävling, nä jag vill ha allt iordning :)

Visst har det hänt att jag slarvat, men oftast är jag duktig och gör iordning allt i förväg. Då är jag förberedd och faktiskt så tror jag att det är bra, då är jag liksom inkörd på tävling och mer fokuserad. Haha, nu blev det lite rörigt. Men som sagt, det är en liten fix idé jag har, en mental grej! ^^ Ska skärpa mig imorgon och smörja lite mer, tvätta skydden och se över schabraken :)

Förresten, kommer ni ihåg när jag skrev om att jag såg ett par nya Tretornstövlar när jag var på SM i Hammarö? HÄR och HÄR kan ni se inläggen jag skrev :) Nu har dom tydligen kommit ut som visningsexemplar i olika butiker. Går ni in här, Warnmark.blogg.se så kan ni se bilder och lite info :) Haha, förstod att det var något nytt som var påväg att komma när jag såg dem! ;)

Bjuder på en bild idag också, för att liva upp det annars tråkiga inlägget!


Blev ännu en tävlingsbild på Chino :)


Japp, det var allt för mig idag!


Stigbygel från Prestige

Nationsstigbygel "MG"
"Stigbygel 'MG' med nationsflagga - Prestige Stigbygel i magnesium. Levereras med utbytbar fotplatta - 400g och 650g Kan fås med svensk, norsk, dansk eller finsk flagga. Storlek: 12 cm Kommentarer från ryttare: Nathalie Adelborg: "Man får ett väldigt bra fäste med skon och de är väldigt snygga." Amanda Kjellberg: "Gillar den skarpt, framför allt för de hjälpande funktioner de bidrar med, men även snygg design" Angelica Augustsson: "Bra att man själv kan bestämma tyngd, fotplattan är väldigt enkel/smidig att byta" Stina Lillje: "Det här är en favorit! Bra med bred fotplatta." Linda Heed: "En snygg stigbygel med utmärkt funktion."

segcompany.se

Snygg lättviktsstigbygel från Prestige. Har själv provat att rida med dessa, dock den utan nationflagga men samma stigbygel. Gillade den verkligen! Lätt, bra grepp och speciellt med nationsflagga riktigt snygg!

 2385kr får man betala för den. Men det vet jag inte om jag tycker den är värd. Visst, den är snygg och funktionell. Men jag skulle aldrig betala så mycket för en stigbygel. Men det kostar ju att ligga på topp, det vet vi ;)

Vill man ha en lättviktsstigbygel men inte lägga ut över 2000 spänn så kan man ju alltid köpa den här:


 

Plaststigbygel
"Mycket starkt plastmaterial med bred platta, 64 mm. Stötdämpande lager som flexar och därmed ger bättre balans för foten".

249kr hos Hööks

Det var allt för mig :)


Var har min ridning tagit vägen?

Träning idag, och jag är så jävla missnöjd med mig själv. Jag sätter helt enkelt för stor press på mig själv och vågar inte riktigt lita på mig själv heller.

Började med Chino. Han var riktigt fin när vi red fram! Ojoj, där har jag inget att klaga över :) Han jobbade riktigt avslappnat och i form hela tiden, riktigt fin var han! Provade kulsporrarna på honom och det funkade riktigt bra, kom åt honom mycket bättre. Särskillt när vi red bogen in. Vanligtvis brukar han inte riktigt vilja flytta, men nu gjorde han det jättebra! Känndes faktiskt som att allt trimmande har gett lite resultat faktiskt :) Dessutom var han piggare när det var en massa hinder ute, och får då en helt annan energi.

Kändes bra när vi hoppade fram på enstaka hinder, men när jag skulle hoppa bana så försvann den där känslan. Jag sätter för stor press på mig, är rädd att jag ska göra fel. Vågar inte riktigt lita på mig själv helt enkelt. Resultatet blir att jag sitter och håller, och blir bara mer frustrerad när jag inte hittar ett framåtläge.

Missbedömde rejält på ett räcke där jag tänkte trycka av honom för stort (puckade jag som red jävla dåligt) så han la till en tvärnit. När jag är ur balans så gör han världens bakutsparkar, och då menar jag verkligen rätt upp i luften! Jag som var ur balans dök ner i backen efter några snygga bockhopp. Skärpte till mig sen och red bättre. 

Nu låter jag kanske väldigt gnällig och att det  gick riktigt dåligt. Men jag är perfetionist ut i fingertopparna, jag kräver att jag ska komma perfekt på ALLA hinder. I våras kunnde jag rida en sån här bana i sömnen, alltid hitta framåtlägen. Tror det är därför jag sätter sån press på mig.. En oxer var iaf uppe på 1,10, så ja. Hoppa kan han ju. För övrigt så gick det ju bra. Det får jag inte glömma.

Sen hoppade jag upp på Baloo. Det gick väl rätt skapligt. Kan inte förvänta mig så mycket av en så orutinerad häst. Vi hoppaade runt banan, var väl inte supernöjd med min ridning här heller. Men det var på rätt väg iaf. Trimmade honom lite på slutet, och då blev han avspänd och fin!

Till på söndag när det är tävling så ska jag vara bättre fukuserad. Nån gång i veckan, typ fredag tror jag att jag ska ta ut två upphöja bommar, alternativt bara bommar som jag ska rida över. Bara för att hitta känslan och lita på mig själv att jag faktiskt klarar det! Jag kan rida, jag kan se avstånd. Faktiskt så brukar jag vara mer fokuserad och rida bättre på tävling än träning. Får hoppas att det är så nu också :) Det ska vara roligt att tävla, det får man inte glömma!

Slappna av, fokusera, hitta galoppen där man känner bakbenen i handen, lita på sig själv. Det är nyckeln för att det ska funka, varför lär jag mig aldrig? Nu får jag sluta. Det här är trots allt andra gången jag hoppar på väldigt länge, jag kan inte kräva så mycket av mig själv som jag tror! Mer träning kommer göra att jag blir säkrare, det brukar vara så :)

Sorry för ett deppigt och gnälligt inlägg. Alla har vi svackor. Och jag ska snart vara ur min, det lovar jag! På söndag ska jag rida som John. JAG LOVAR! hahaRSS 2.0