Man blir bara så less...

Anonym:
men sluta klaga på att du typ "hatar" ditt liv för att du inte får rida! Serri, det finns dom som har det verre, och din häst kommer inte att dö! han kommer ju bli bra?!!??!?!? så sluta tyck så himla synd om dej själv och sen så kan du börja rida på ett lite mjukare sätt, du rider ju förfan alldeles för mkt med hönder och sporrar!

Svar:
Ååh, vad trött jag blir på anonyma kommentarer, och bara för det så tänker jag lägga mitt svar i ett eget inlägg. SÅ ALLA KAN SE DET!

För det första så vet du inte ett skit om mej. Klart det finns dom som har det värre, det gör det väl alltid! Alltid, alltid, ALLTID! Herregud, det vet väl jag också! Det finns barn i afrika som svälter, det finns dom inte har råd att rida, det finns dom som har alkoholister till föräldrar osv. Jag är inte helt dum i huvet.
---
Jag har alltid haft egen häst att rida och tävla i hela mitt liv, och det tar en hel del tid. Just nu när jag inte kan rida som förut så har jag ett stort hål i mitt liv. Dessutom så bor jag mitt "ute i skogen", så det är inte så jävla lätt. Jag tycker synd och mig själv, och tänker göra det! Om du blir så jävla irriterad på det, varför läser du då överhuvud taget min blogg/bdb? Ridningen betyder väldigt, väldigt mycket för mig. Jag skulle kunna förklara i ett milslångt inlägg, men det känns inte så nödvändigt.
--
Hade jag aldrig haft någon egen häst, då hade jag väl heller aldrig haft något att sakna? Jag har haft en ponny som bara stannat som jag har ridit runt med i LD klasser, inte grina jag för att han inte gick LA? Hade han däremot blivit skadad så hade det varit en annan sak. Att mista något som man alltid har haft förut, det är inget jag "bara rycker på axlarna åt"!
--

Jag kanske har helt andra ambitioner med min ridning än du? Inte vet jag.
---
Nej, min häst kommer inte att dö. Men det är inte säkert att han blir frisk heller. Han kanske aldrig kommer att kunna tävla igen, men blir han bra så kommer det säkert ta ett år innan han är tillbaka. Det finns inga garantier för att han ska bli helt bra. Hur tror du det känns? Inte sådär jättekul precis. Jag har ingen aning om hur det kommer att bli, hur lång tid det kommer att ta. Det beror helt på. 1,5 års arbete har jag laggt ner för att komma dit jag var i våras, nu förvinner allt.
--
Sen tycker du att jag ska rida på ett mjukare sätt. Det gör mig riktigt säker på att du är någon som har sett mig rida Baloo på tisdagar i Ockelbo, right? Du kan inte heller vara en särskillt kunnig person. Den hästan jag rider är väldigt seg för hälperna, stel och allmänt oriden i dagsläget. En sådan häst måste man vara konsekvent med. Det absolut viktigaste när man rider är att hästen tar skänkeln. Du tror uppenbarligen att jag inte fattar vad jag håller på med? Får man inte fram hästen för skänkeln så är man ganska körd. Då kommer du aldrig kunna rida den fram till handen och ett stöd i bettet,  du kommer inte heller få särskillt bra språng.
---
Jag vill inte behöva förstärka mina hjälper som jag gör, men man måste anpassa sig till vilken häst man rider. När jag rider Chino, Curre eller någon annan häst så rider jag mjukt och fint. Gör man så på Chino så lovar jag att man åker i backen, då han är MYCKET känslig. För att bli en bra ryttare så måste man kunna anpassa sig till vilken häst man rider, man kan inte rida likadant på alla.
---
Att du tycker att jag rider med mycket händer beror väl antagligen på att jag tar upp innerhanden på volter osv?När hästen inte rundar sig för innerskänkeln så måste man höja upp innerhanden för att kunna få igenom hästen bättre. Frida har sagt så, Helena Persson har sagt att jag ska göra så!
---
Skulle jag rida "mjukt och fint" på den hästen så skulle den springa runt på halvfart med huvudet i vädret. Trampa om här och där, kanske stanna. Jag vill få ut mer än så, och det jobbet jag gör med Baloo visar sig tydligt på slutet av lektionen när han lugnt och avslappnat jobbar i en låg form och är någorlunda mjuk i sidorna. När jag har jobbat mig dit så rider jag också mjukt, du skulle veta vilka mjuka händer jag har då! Dessutom skulle inte Frida säga att jag gör ett bra jobb med honom om inte så var fallet.
---
Att du skriver en sån här kommentar, anonymt dessutom tycker jag är väldigt omoget. Varför inte komma fram direkt och säga vad du tycker? Nej, men det är klart. Det är enklare att vara anonym på internet, så slipper man skämmas. Du kanske inte är någon från Ockelbo, inte vet jag. Men det är jag dock MYCKET säker på.
---
Jag blir så less av att höra sånt här. Varför kan inte folk hålla vad dom tycker för sig själva och koncentrera sig på sitt eget? Nej, för det är mycket roligare att trycka ner andra. Säga hur dåliga dom är, för att upphäva sig själv. Intala sig själv att man är mycket bättre än den personen. För det är så roligt när det går dåligt för andra.

---

Fyfan för den svenska avundsjukan. Ingen får vara bättre än någon annan, man får inte gnälla minsta lilla,  för det finns alltid någon som har det värre!

---

Nu hoppas jag att du har fattat lite i alla fall. Men man vet ju aldrig.Kommentarer
Postat av: Anonym

Sällan alla ska vara så förbaskat avundsjuka hela tiden! Jag har också fått såna där kommentarer, troligen från samma människa... Dock inte lika elaka som den du fick!"Fyfan för den svenska avundsjukan. Ingen får vara bättre än någon annan, man får inte gnälla minsta lilla, för det finns alltid någon som har det värre!" - BRA SAGT! Stämmer så bra! Typiskt Sverige, typiskt en lite håla. Man får inte sticka ut, GAAAAAAAAAH. It takes a fool to remain sane...

2009-10-02 @ 23:05:29
Postat av: Rosa

HAHAHAHHAHAHAHAHA! Vad komiskt att jag var anonym jag med x) haha, var iaf jag som skrev den milslånga kommentaren :P

2009-10-02 @ 23:06:55
URL: http://enrosagnu.blogg.se/
Postat av: ellen

Gud vad omoget kommenterat, istället för att kunna känna lite medlidande måste man hoppa på och kommentera och göra det värre. Skriver som Rosa, har också fått sådana kommentarer förut men inte så elaka. Man blir så jävla irreterad. Du kan ju kolla upp ip numret om du är intresserad, det är jättelätt. Jaja, hoppas Curre friskar på sig och blir bra snart. Kram

2009-10-02 @ 23:34:40
URL: http://ellenhalen.blogg.se/
Postat av: Linnea

Gud så onödigt skrivet! Varför har folk så himla svårt för att sköta sig själva?! :SJag kom in på din blogg av en slump nyss så jag har ingen aning om vad som hänt med din häst, men jag hoppas han blir bättre för han är verkligen kanonfin! :)

2009-10-03 @ 11:18:21
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Elin

Jag har sett dig rida ganska mycket, Veronica, och du rider superbra! Jag tror inte heller att Mr. Hickey skulle sätta upp dig på sina bästa hästar om han tyckte du red dåligt!Strunta i denna människa utan bättre saker för sig än att försöka trycka ned folk.

Jantelag! Typsiskt för Sverige, ännu mera typiskt för vårt lilla brukssamhälle!

2009-10-03 @ 12:20:12
URL: http://iilan.blogg.se/
Postat av: josse

sånt här kommer man tyvärr stöta på hela tiden.. tyvärr är det så konstigt har ja märkt i denna ridsport att folk blir mer förvånad när man berömmer eller grattar för en bra runda som ja tycker man ska göra.. stötta varandra nästa gång kan det vara en själv som skulle vilja höra dom fina och snälla orden när det inte blir som man har tänkt sig.. men tyvärr så snackas det mer bakom ryggen på varandra sjukt tycker jag iaf när man är i samma lilla klubb, ska man inte vara glada över varandras framgångar då?..allså det me curre ja hoppas för allt i världen att han ska bli bra igen och ja vet hur du känner me jobb och allt som du får göra om.. ryser i mig för det kunna lika gärna vara lindira som blivit skadat...det är lite hört att höra allt men man lär vara stark och låta det gå ut ur en igen... som sagt det man inte dör av blir man starkare av..och alla ockelbo tjejer som läser detta... kom igen nu skit i allt snack om alla andra rider sämre och skit snack kan vi inte stötta och vara glada för var andra i klubben gör.. tänk om all energi ni lägger ner på skit snack kunnas lägga ner på hästarna och träningen istället.. skulle nog göra stor skillnadoch veronica kämpa på du är snart ute och tävlar igen vilket nog gör att ja själv kommer längre ner på resultat listorna men men ger mig mer kämp på att träna mig bättre ;)

2009-10-03 @ 20:44:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0