Träning

Första träningen med Eddie idag! Han var jätteduktig :) Lite tramsig när vi skulle sadla, jag skulle sätta på bakskyddet och då slänger han runt bakdelen, jag åker omkull och blir nästan påsprungen. Inte nog med att det var aningens läskigt att nästan bli trampad, blev dessutom lerig... Inte så kul.

Eddie tyckte det var intressant att komma till ett nytt ställe och var dessutom väldigt pigg! Lite spänd först men blev väldigt fin sen! Red fram lite gemensamt och han var även där väldigt fin. Stadig form, och när han blev lite snabb så kunde jag ta en halvhalt och han kom tillbaka. Förut har han inte riktigt accepterat att jag tagit en förhållning, utan slagit sig fri så fort jag tar i honom lite för mycket. Men idag var det mycket bättre på den fronten :)

Gjorde klockan sedan, bom, upphöjd bom, bom och upphöjd bom. Red runt och på bara bommarna först, sedan bara kuberna för att hitta takten och komma tillbaka efter varje bom. Red sedan över alla fyra, han gick iväg lite men sedan så funkade det bra. Behövs mycket markarbete, men det visste jag ju redan. Bara att träna på, så blir han starkare och lydigare :) Just nu förstår han inte riktigt vitsen med alla bommar och grejjer på marken. Hoppa är kul, men varför dessa markbommar sa Eddie? ;)

Hoppade sedan en oxer med två galoppbommar före, en serie och ett travhinder med bommar. Han blir jättepigg och går iväg, så detta var jättenyttiga övningar för honom! Hoppade även ett recke med två traktordäck under. Han är jätte tittig när man rider ut, skyggar för soptunnor, bildäck som står lutade mot väggen, saker som står i hörn på ridbanor mm. Men han hoppade glatt detta utan att blinka! Skönt att han inte är sådär när det gäller hinder :) Det vore ju inte så kul, det andra kan jag däremot ta.

Kan samanfatta det hela med att han var jätteduktig men behöver mer markarbete för att det ska funka i hoppningen. Nu tycker han det är superkul att hoppa och springer bara på. Så vi har lite att träna på! Frida tyckte att jag hade köpt en fin häst, det var ju kul :) Men han är ju fin lille Eddie!

Ska kika lite saker först, sedan blir det sovdags.

Ha det bra!Kommentarer
Postat av: Warnmark -bloggen för dig och din häst

Kul att det gick bra :D

2009-11-04 @ 07:32:40
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Elin

Vad skoj att det gick bra! :)

2009-11-04 @ 11:45:32
URL: http://iilan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0