Träning

Träning idag med Eddie, han var duktig! Idag var det mer hoppinriktat och första gången jag hoppar honom ordentligt.

Angelica och jag red i samma grupp, så i början var Eddie lite spänd och skulle hålla koll på var Chino var. Sen slappnade han av och jobbade fint! Red en serpentinbåge med fyra kubhinder som vi skulle byta galopp över, vi rullade på där och Eddie var jättefin! Han är så känslig, så när man får tillbaka honom så är han enkel att rida på hinder.

Hoppade sedan lite linjer, med fokus på att korta och länge på distanserna. Här märker man tydligt Eddies svagheter. Han orkade inte riktigt sätta ihop sig utan gick iväg istället, var lite vinglig men ändå bussig och hade fokus på hindren när dom väl kom.

Han försöker, och även om det blir fel så försöker han ändå! Han är otroligt arbetsvillig och tycker det är jättekul att hoppa. En väldigt rolig häst med andra ord! Tycker faktiskt att vi redan nu har gjort framsteg och då har jag bara haft honom i knappt tre veckor! Så det ska bli intressant och se vad det blir av honom :) Han är fin på marken men väldigt grön i hoppningen, så det är bara träning som gäller :)

Känns som att jag själv hittar mer och mer tillbaka till glädjen i ridningen. Denna sommar har verkligen varit tuff för mig, och mitt självförtroende och psyke har verkligen satts på prov. När jag sedan fick Eddie så var det inte bara pang jag har en häst, nu blir allt som vanligt! Nej, så har det inte varit.

Jag har haft en väldig prestations ångest och så fort det blir minsta fel så tar jag det väldigt hårt istället för att tänka på vad som faktiskt var bra. Men jag har börjat tänka om nu, för det kan inte kännas lika bra som när jag red Curre. Jag kan inte få allt helt perfekt, utan jag måste jobba mig dit både häst och jag. Idag kände jag verkligen att det var roligt, och jag släppte allt. Jag red, och jag gjorde det för att det är kul! Det är så det ska vara och det är då jag rider som bäst.

Faktiskt så finns det något positivt i allt elände som har varit den här tiden. Jag har börjat uppskatta allt på ett annorlunda sätt, även om jag är långt ifrån där jag var med Curre i våras så är jag nöjd med det jag har nu.

Ska kika en snabbis på facebook och sedan sova. Satt uppe till ett igår och skrev klart ett arbete, men nu är det klart! Så det var värt det :)

Ha det bra!
Fina Eddie!<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0