Nothing compares to you

Som ni kanske vet så drog Curre omkull mamma när hon promenerade med honom för några dagar sedan, vilket inte var så jättekul. Vi pratade med veterinären efter det, och han skrev ut lugnande till honom. Frågade även om jag kunde skritta honom uppsutttet istället för att gå, eftersom jag klarar av honom mycket bättre på än brevid honom. Han tyckte att vi skulle göra så om det funkade bäst.

Så idag satt jag på min pärla för första gången sen den 27 Juni. 4 månader, 1 vecka och 4 dagar sedan. Vi hade gett honom lugnande innan, så han var "lugn" och orkade inte göra så mycket. Han var snäll, och jag tror han var glad. Skrittade bara en liten bit, men det var underbart att sitta på Curre igen! Min fina fina häst<3 Men det kändes ovant också, Curre kändes som en köttbulle om man gemför med Eddie, Haha! Curre är betydligt grövre och är mycket mera "häst" än Eddie. Tror faktiskt att det är bättre att skritta honom uppsuttet för hans psyke också, då han hatar när man leder honom. Att bli riden däremot är kul!
 
Red Eddie efter det, han var trotsig idag också. Red samma väg och han började tjafsa tidigare! Så fort han skulle gå först så vägrade han att gå, hur jag än gjorde så skulle han bara inte gå! Ställde sig på bakbenen och var allmänt istadig. Så jag tröttnade och lät Chino gå först, då var han ju tvungen att följa med. Sen till stället där Chino inte vill gå förbi. Jag hoppar av och leder Eddie förbi. Hoppar upp och rider vidare.

Kommer sedan till hagen där Tyson går. Går in på en väg där vi inte gått förut, samma sak här. Eddie vägrar att gå fram. Jag hoppar av, leder honom en bit, hoppar upp igen. Samma sak igen, han vill inte gå fram. Men då blev jag förbannad, och precis när jag lägger på skänkeln och han går emot och ska resa sig igen så smäller jag till ordentligt på bogen med tygeländan. Precis i rätt ögonblick när han inte tog skänkel framåt. Då plötsligt går han fram!

Fortsätter och rider in den vägen och berömmer honom mycket. Rider förbi soptunor, en harv som ligger längst vägen. Vänder och rider byn hem. Han gör INGENTING! Hur snäll som hellst, går fram, slappnar äntligen av och kommer ner och jobbar. Jobbar lite sidförande och går sedan in på banan en stund. Jobbade honom i en lång och låg form i trav och galopp, han var jättefin! Hade gramanen på som alltid vid uteritt och jag fick ihop honom fint i galoppen :) Har alltid gramanen fäst i sidorna, gillar det mycket bättre än mellan frambenen.

Eddie är nog antagligen inne i en testperiod, testar var mina gränser går. Ska rida samma väg i övermorgon och se hur han är då. Kommer att ha spö med då! För om man änvänder det i rätt ögonblick så ger det uppenbarligen bra effekt, så jag hoppas att det funkar. Har provat att vara snäll, klappa, prata, göra volt och rida tillbaka. Inget funkar. Då får jag lösa det genom att visa vem som bestämmer helt enkelt.

Men det var skönt att halva turen gick bra iaf! Ska ut och mocka nu, sedan får vi se :)

Ha det bra!Nothing compares to you

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0