Galna hästar?

Red ut Eddie en sväng innan vi skulle till Ockelbo och bygga bana inför tävlingarna i helgen. Ridturen gick inte bra. Ush vad arg jag var! Den turen förstörde hela min dag, jag var förbannad flera timmar efteråt..

Tja, vad var det som gick snett då? Jo, det var soptunnornas fel! Vi red den vanliga vägen som vi gjort ett X antal gånger. Alltså en hel del gånger. Vi kommer till ett par soptunnor som alltid har stått där, dock så hade en vält. Eddie tyckte dom var farlig och skyggade lite. Så jag skulle rida fram till den för att visa att den inte var farlig. Men Eddie tyckte inte det var någon bra idé.

Jag drev på Eddie som vägrade att gå fram, istället började han ställa sig på bakbenen. När hästen börjar balansera på bakbenen så är det inte så kul längre. Vi stog där och tjafsade ett tag, och han VÄGRADE att gå i närheten var dom där soptunnorna. Tillslut fick Chino gå fram och då följde han efter.

Skulle sedan fortsätta turen, men när jag rider iväg en bit så får Eddie plötsligt för sig att han inte ska gå fram! Gör samma sak, och man blir som ryttare ganska chanslös när hästen börjar ställa sig på bakbenen så fort man driver fram den. Chino fick gå först, sedan Edddie igen. Han gör samma sak två gånger till, och jag blev riktigt jävla förbannad för jag kunde ju inte göra så mycket åt saken! Sista gången fick Chino också fnatt och började tramsa så att Angelica fick sitta av och leda förbi honom.

Som pricken över i:et så kickade Chino av Angelica i galoppen. Antagligen så slog det slint i skallen på honom när Eddie höll på som han gjorde, och han är ju speciell den ponnyn. När vi vände hemåt gick det dock bra. Men fyyy fan vad arg jag var! Jag är envis till 100%, och när jag i detta fall inte fick igenom det jag ville så blev jag arg. Just för att jag var så underlägsen i den situationen! Drev jag fram honom så ställde han sig på bakbenen, kul. Not.

Var som sagt irriterad flera timmar efteråt, men har tänkt också. Hur man ska lösa det hela. Ska jag vara ärlig så tror jag att det var soptunnorn asom ställde til det. Där slog det nog slint i honom och han blev "rädd" för allt istället. Men när vi kom hem från Ockebo och skulle fodra hästarna så pratade Eddie och jag. Vi blev vänner igen ;)

Ska rida samma väg imorgon, och har lite idéer. Antingen så tjafsar han inte om jag inte börjar "bråka" med honom, det vill säga att han ska nosa på det som är farligt. Gör han som idag, då gäller det att lura honom ;) Det har jag gjort när han fjantat vid ett hörn på ridbanan, och det funkade. Så jag har några idéer på lur ;) Om man gemför med Curre så är inte Eddie lika smart, haha!

Ush, ingen bra dag. Har bara varit irriterad. Men, men. Ska sova nu, för imorgon! Då ska jag göra något roligt :) Haha, eller det är väl inte så roligt egentligen. Men för mig betyder det mycket :)

Ha det bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0