Dressyrträning

Dressyrträning för Pernilla med Eddie på morgonen. Till en början var han spänd och inte alls lika fin som när jag ridit här hemma. Gick och tittade på allt annat, var tex väldigt intressant när det kom in en häst på andra sidan. Men det har med rutinen att göra, han är sex år och har inte gjort så mycket. Att åka iväg och träna på nya stället är nytt för honom :)

Efter att vi jobbat ett tag så slappnade han av och blev finare. Riktigt fin på slutet. Gick iväg lite i galoppen, men fick lite tips på vad jag skulle göra. Red en svag skänkelvikning på en lång diagonal, det gick riktigt fint när jag fick till det! Han är så lätt att flytta när jag gör rätt. 

Tekniken är att inte använda för mycket hjälper, han trivs med små mjuka hjälper. Något jag inte är van vid, då jag aldrig haft en sådan häst! Därför tycker jag att Eddie är en sån häst som jag kommer att få nytta av, och kommer utveckla min ridning! Man måste nästan använda mer hjälper på Chino som är ponny, så bara för att han är närmare 1,70 så är han inte så "mycket" häst. Att jag har en känslig Eddie och en stor Curre, det är perfekt för min ridning! :))

Skrittade ut Curre en sväng på kvällen, han var snäll! Gjorde inget alls, bara gick snällt. Han blev blöt också stackarn, regning äckligt väder..

Nu ska jag kika bloglovin och sedan blir det tvn.

Ha det bra! 


Kommentarer
Postat av: Warnmark -bloggen för dig & din häst

Sv; Haha kalas! Tack så jättemycket :)

2009-11-22 @ 21:36:16
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0