Sthlm på söndag!

Curre skrittades ut som vanligt. Han var hur snäll och lugn som helst, tills snågon bakom oss började slänga skräp i en soptunna! Han fick som eld i baken och bara for fram! Stod och tittade och blåste, kände hur hjärtat dunkade i honom. Egentligen tror jag han inte blev särskillt rädd, han tyckte nog bara att det var kul att de hände något ;) Resten av vägen hem kändes det som han skulle explodera, gick och tuggade på bettet och var väldigt på G!

Eddie fick trimmas lite på banan. Det blåste och han var lite spänd. När jag hade suttit upp så blev han dörädd för katten, och bara for iväg! Han är inte riktigt smart den häst ;) Han var inte riktigt lika fin som han brukar, sprang på lite istället för att jobba. Gjorde många övergångar, men han blev aldrig riktigt avslappnad. Han gick även iväg lite för mycket i galoppen, så brukar han bli när han är spänd och inte orkar/har lust att sätta ihop sig.

Visst, det gick inte skitdåligt, men det hade kunnat gå så mycket bättre! När han blir spänd så har jag svårt att vara riktigt lika avslappnad som jag ska. Så det blir en ond cirkel det där. Men så är det, varje pass kan inte gå super! Inte när man har en unghäst i alla fall. Nu är ju inte Eddie unghäst nästa år, men utbildnings mässigt är han det.

Håller dessutom på att vänja bort min ovana, att få långa tyglar när jag trimmar! Gaah vad jag hatar det! Jag är så väl medveten om det, MEN det är inte så lätt. Nu tänker jag på det hela tiden, så det blir bättre och bättre. Det är positivt i alla fall :) Jämt när jag rider så tänker jag på att korta, men vips! Så är dom långa igen. Sen vill man inte korta dom och förstöra känslan man har just då. Vissa säger att det funkar att rida med tyglar med stoppar, dock hatar jag sådana ;) Men men, den ovanan  ska bort! :) Det har jag bestämt, så det så! ^^


På söndag är det dags för Sthlm Horse Show! Årets höjdpunkt :) Blir att kolla kvällsföreställningen och givetvis shoppa i anexet! Denna gången kommer min min kära väl Elin att följa med ner! Jag ser fram emot detta, alltid lika roligt varje år!

Ska iväg och titta på en ny sadel åt Eddie imorgon. Är rädd att mina knän ska sticka ut på även denna sadel.. Provsatt en Jacson celine, och jaa. Hela mina knän var utanför vulstren, vilket betyder att jag inte får något stod där= mina skänklar kommer att flyga bak när jag hoppar. Tro mig, jag vet. Det är bra att ha långa ben i ridningen, mindre roligt att leta sadel :( Har man en stor plånbok och kan specialbeställa så är det väl inte så svårt iof. Det är svårt nog att hitta en sadel som passar hästen, att dessutom jag ska krångla till det gör det ju knappast lättare.

Men nu ska jag ta och hoppa i säng. Även denna kväll blir en sen kväll, som vanligt då ;)

Ha det bra!

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag får följa med! :)

Wohoo! :)

2009-11-28 @ 11:54:41
URL: http://iilan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0