Duktig knashäst!

Skrittade Curre en tur först idag, han var snäll. Inga busigheter idag :) Kortade upp tyglarna och jobbade honom lite i skritten för att han skulle få något annat att tänka på än att busa, oj vad arbetsvillig han var! Han gick och tuggade på bettet, provade bara att flytta honom  något steg som han gjorde fint! Det känndes som han bara sa, gör något mer, mer, jag vill jobba! Stackarn, han är ju född till tävlingshäst och trivs inte alls som konvalicent. Hoppas så innerligt att han blir bra!

Trimmade Eddie på banan idag, han var riktigt fin! Är faktiskt nöjd med min egen ridning idag också, för ovanlighetens skull. Jag red avslappnad, mjukt och självsäkert. Ett tag hittade jag tillbaka till min ridning som jag hade för några månader sedan, det känns kul :) Eddie gick så fint idag, stadig form hela passet, flyttade fint, höll formen i övergångarna där jag var noga med att använda så lite hand som möjligt.

I galoppen gick han iväg lite först, men efter att ha gjort några övergångar galopp/trav så fick jag ihop honom och kunde rida ihop honom i en kort balanserad galopp några steg! Han brukar inte riktigt orka, men satte ihop sig fint idag :) Vill inte pressa honom för mycket, utan bara några steg för att sedan galoppera framåt igen. På slutet var övergångarna mellan galopp/trav också jättefina, han höll formen och jag behövde bara ta en liten halvhalt så var han belaserad och fin igen. Jättenöjd idag! 

Han var så fin att jag struntade i att han var puckad också ;) Hade hängt ländtäckena på staketet vid ena kortsidan och såklart fjantar han och inte ska gå förbi! Slänger sig osv. Men jag var riktigt hård på honom, och berömde när han väl gick förbi. Han är inte rädd egentligen, han bara lurar sig själv ;) Jag menar, isåfall borde han bli rädd när han väl kommer fram till täcket. Men det blir han ju inte.

Tillslut gick han fint förbi, men vi hade några diskussioner först innan han gav sig. Hade han verkligen varit rädd så skulle han ha blivit spänd, men så fort vi red därifrån så var han hur fin som hellst. Knashäst ;)

Nu ska jag kika bloglovin (lägg gärna till mig där, eller bli medlem!) och facebook, men först Idol utröstningen!

Ha det bra!Fina Eddie! Måste ta lite nya bilder på honom någon dag :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0