Bilder på inköpen

Lovade ju bilder på det jag köpte i Globen, här kommer dom!Klickbara bilder!Anna Scarpati Schabrak
, Ordinarie pris 799:-, mässpris 699:-Klickbar bild!

Cheval anatomisk lädergjord
, 699:-

Detta var alltså inköpen på mässan iår :) Jag är nöjd med det, sadelgjorden funkade bra och Eddie kommer att bli superfin i schabraket!


Sthlm Horse show!

Gårdagen tillbringades på Globen Horse Show, alltid lika trevligt varje år! Denna gången var ju Elin med, så det blev ännu trevligare :))

Vi åt thaimat, det var gott. Gick sedan på mässan kanske 3 timmar? Något sånt. Jag fick med mej en sadelgjord och ett schabrak. Men jag är väldigt nöjd med mina köp! :) En anatomisk lädergjord med ringar från Cheval, kostade 699kr om jag inte minns fel. Mjuk och fin, precis en sådan jag letade efter. Blev även ett Anna Scarpati schabrak!! Mamma tyckte det var dyrt, men jag ville ha det ^^ Ett blått med vit, blå och brun passpoal. 

Älskar verkligen Anna Scarpati och har länge velat ha ett sådant! Himla fin kvalité. Kostade egentligen 799, men jag gav 699kr. Mässpris. Får bli Eddies tävlingsschabrak hade jag tänkt. Stilrent, men fint :) Blev inte så mycket, men jag är nöjd med mina köp :) Tittade på skor också, men det var svårt att hitta.

Angelica hittade inget, så hon la allt på ett jättefint träns från Equipe! Trots att Equipe ligger prismässigt under Dyón så är kvalitén defenetivt inte sämre. Riktigt mjukt och fint! :) Provsatt även en Equipe sadel, oj säger jag bara! Supemjuk och man satt som gjuten. En sån vill jag ha, haha ^^

Såg kvällsföreställningen också. Ponnyhoppningen, stjärnornas hoppning, showerna och fransmannen med dom lösa hästarna. Det var otroligt att se! Att man kan få hästarna att göra allt detta bara genom komunikation, det är ganska svårt att förstå.

Kom hem vid halv ett nån gång. Sitter just nu i skolan och har bild. Ska väl fortsätta antar jag :) Fotar kanske det jag köpt och lägger ut bilder ikväll. Håll utkik!

Ha det bra!


Sthlm på söndag!

Curre skrittades ut som vanligt. Han var hur snäll och lugn som helst, tills snågon bakom oss började slänga skräp i en soptunna! Han fick som eld i baken och bara for fram! Stod och tittade och blåste, kände hur hjärtat dunkade i honom. Egentligen tror jag han inte blev särskillt rädd, han tyckte nog bara att det var kul att de hände något ;) Resten av vägen hem kändes det som han skulle explodera, gick och tuggade på bettet och var väldigt på G!

Eddie fick trimmas lite på banan. Det blåste och han var lite spänd. När jag hade suttit upp så blev han dörädd för katten, och bara for iväg! Han är inte riktigt smart den häst ;) Han var inte riktigt lika fin som han brukar, sprang på lite istället för att jobba. Gjorde många övergångar, men han blev aldrig riktigt avslappnad. Han gick även iväg lite för mycket i galoppen, så brukar han bli när han är spänd och inte orkar/har lust att sätta ihop sig.

Visst, det gick inte skitdåligt, men det hade kunnat gå så mycket bättre! När han blir spänd så har jag svårt att vara riktigt lika avslappnad som jag ska. Så det blir en ond cirkel det där. Men så är det, varje pass kan inte gå super! Inte när man har en unghäst i alla fall. Nu är ju inte Eddie unghäst nästa år, men utbildnings mässigt är han det.

Håller dessutom på att vänja bort min ovana, att få långa tyglar när jag trimmar! Gaah vad jag hatar det! Jag är så väl medveten om det, MEN det är inte så lätt. Nu tänker jag på det hela tiden, så det blir bättre och bättre. Det är positivt i alla fall :) Jämt när jag rider så tänker jag på att korta, men vips! Så är dom långa igen. Sen vill man inte korta dom och förstöra känslan man har just då. Vissa säger att det funkar att rida med tyglar med stoppar, dock hatar jag sådana ;) Men men, den ovanan  ska bort! :) Det har jag bestämt, så det så! ^^


På söndag är det dags för Sthlm Horse Show! Årets höjdpunkt :) Blir att kolla kvällsföreställningen och givetvis shoppa i anexet! Denna gången kommer min min kära väl Elin att följa med ner! Jag ser fram emot detta, alltid lika roligt varje år!

Ska iväg och titta på en ny sadel åt Eddie imorgon. Är rädd att mina knän ska sticka ut på även denna sadel.. Provsatt en Jacson celine, och jaa. Hela mina knän var utanför vulstren, vilket betyder att jag inte får något stod där= mina skänklar kommer att flyga bak när jag hoppar. Tro mig, jag vet. Det är bra att ha långa ben i ridningen, mindre roligt att leta sadel :( Har man en stor plånbok och kan specialbeställa så är det väl inte så svårt iof. Det är svårt nog att hitta en sadel som passar hästen, att dessutom jag ska krångla till det gör det ju knappast lättare.

Men nu ska jag ta och hoppa i säng. Även denna kväll blir en sen kväll, som vanligt då ;)

Ha det bra!

Fina pannband!

Curre fick skritta ut en vända som vanligt. Han var pigg och gjorde något av sina ryck. Inte några allvarliga hopp, bara lite bus. Eddie fick en välförtjänt vilodag. Han har varit så duktig, funkar bara bättre och bättre på träningarna :) Som Frida sa, "han lär sig för verje språng". Håller helt och hållet med, är så stolt över honom! Bara att hoppas att det håller sig nu :)
 
Borstade och myste lite med Eddie innan jag red Curre. Blev sedan lite fix i stallet, städade undan lite i sadelkammaren och smörjde magplattan sen träningen. Tvättade Curres svans gjorde jag också, den var inte ren! Men nu är den blank, fin och utredd! :)

Nu vill jag faktiskt ha lite skrivtips av er läsare! Kom igen, ge förslag! Det skulle uppskattas då jag inte har någon fantasi för tillfället, och vill göra bloggen lite roligare ;)

Bytte projektarbete för några veckor sedan, ska nu fläta pannband! Har köpt lite material, men måste fixa själva pannbanden och blingstenar. Har altid gillat att pyssla, så detta ska bli jättekul! Lägger ut lite bilder på det jag åstakommit sen :)

Några exempel på hur pannbanden kan se ut, (inte jag som gjort dessa!)


Blingbling? ;)

Fina, ellerhur? :) Det roliga är att man kan göra dom precis hur man vill, efter tycke och smak!

Men nu ska jag ta och logga ut, sedan lämna datorn. Har faktiskt bestämt att jag ska gå och lägga mig tidigare idag. Hur det blir med det, de visar sig nog ;)

Ha det bra!Onsdag

Red ut Curre en sväng först, han var snäll. Tycker han har lugnat ner sig och varit lugn dom senaste gångerna, han kanske börjar bli van nu? Både för hans bens skull och för min egen är det nog bäst att han håller sig lugn och fin :) Inte hoppar runt och busar!

Red ut en lugn tur med Eddie, han var fin idag :) Lite spänd och tittade på allt i mörkret, men slappnade av sen. Jobbade honom lite i skritten och han känndes väldigt lösgjord och fin :) På hemvägen red jag in på banan en liten stund, travade något varv och lite galopp. Där var han fin!

Han var mjuk, avslappnad och lösgjord. Känns att jag tränade igår, för han blir mycket finare när han jobbat dagen innan :) Tog det dock lugnt idag och pressade honom inget alls, bara red honom i en lång och låg form lite kravlöst.

Nu ska jag kika in en sväng på Facebook, sedan blir det att sova. Gick och la mig sent igår, så det kan behövas.

Ha det bra!


Equipe


Equipe

Från vänster
Engelskt träns, finns i storlekarna ponny, cob, full och i färgerna new market, rödbrun, brun och svart.
1 915kr

Hoppsadel Exclusive, sits från 16" till 18,5", kåporna går att få i olika storlekar. Finns i färgerna new market, rödbrun, brun och svart. Pris från 29 900kr.
Förbygel med martingal, finns i ponny, cob och full, samt färgerna new market, rödbrun, brun och svart. 2 260kr.
Martingal med platta, finns i ponny, cob och full. Finns i färgerna new market, rödbrun, brun och svart. 750kr.
Träns med mässingsnitar, finns även den i ponny, cob och full, samt färgerna new  market, rödbrun, brun och svart. 1 915kr.

Dessa saker hittas självklart hos Equipe.se

Gillar själv Equipe och tycker dom har väldigt fina saker! Har bara kännt på sadlarna och lite på utrustningen när jag varit på mässan i Globen, minns jag rätt var det mjuka fina saker :) Skulle tex inte tacka nej till sadeln, tränsen är också väldigt fina :) Martingalplattan skulle vara något för Curre! Han som biter på allt, dessutom är det svårt att få tag i lösa sådana. Dom flesta är ganska så dyra, även denna kan jag tycka. Men väldigt fina saker har dom! :)


Träning

Blev inget inlägg igår, för jag satt faktiskt och pluggade när jag kom hem! Eller jag skrev på mitt tal som ska vara klart till idag. Varför börjar man kvällen innan? Det är en bra fråga. Men jag har 1,5 tim innan min lektion börjar idag, så nu är den klar, PMet också. Duktigt av mig ;)

Igår var det då träning med Eddie, han var jätteduktig! Är så stolt över honom, för han utvecklas för varje träning :) Vi trimmade först över upphöjda bommar, hoppade en kombenation, två smalhinder och en studs på böjd spår. Travbommarna tyckte Eddie var lite jobbigt, likaså studsen. Men han jobbade på bra! Försöker hela tiden, och tillslut blev det bra :)

Satte sedan ihop allt till en bana, och den gick bra. Han hoppade smalhindret med plast under och han hoppade det svarta planket trots att det var lite läskigt. Håller man honom rak och lägger på ben och ber honom att hoppa, då hoppar han också. Lite högre bara ;) Hoppade kombenationen lite högre, 1-1,10? vet faktiskt inte. han hoppade den bra, tog i lite mera! Har mest hoppat smått med honom, så det var kul att känna hans språng. Fick en bra anridning också tycker jag, min känsla jag hade på Curre börjar komma fram lite. Han har trots all lärt mig otroligt mycket på honom, min Currepojk :)

Något annat som var positivt är att Eddie blir mer och mer van vid att åka. I börjar var han orolig och ville vända när vi lastat på honom, för att han var rädd att Chino inte skulle gå på. När vi tränade så var han spänd och kollade på allt annat, skulle hela tiden hålla koll på Chino. Nu, efter fyra gånger så står han snällt när vi lastat honom, är avslappnad från början (lite pigg bara, hoppa är ju kul!) och bryr sig inte så mycket om Chino. Det är mycket positivt tycker jag! I och med att han är mer avslappnad så var formen stadig och fin :)

Men nu måste jag dra på lektion!

Ha det bra!


Måndag

Klockan är mycket, men jag skriver ett inlägg i alla fall! Har pysslat med lite annat nu på kvällen, tex börjat på mitt svenska tal som ska vara klart på onsdag. Är inte klar heller, stressad. Såg grannfejden vid nio, denna veckan kunde man ju faktiskt inte missa det! För idag var dom i Järbo, haha! Lilla Järbo. Byn man känner så väl igen, folk man känner igen ;)

"Järbo, i skuggan av Kungsberg" Haha, det var kul! För er som inte vet, så bor jag i kungsberg, en by 1mil från Järbo. Trots att Kungsberg är litet, så känner nog en stockholmare bättre till Kungsberget än Järbo. Just för att vi har en skidanläggning här, som det dessutom ska satsas på. Så det kommer mycket folk hit på vintern om man säger så. Det var lite kul, men slutpratat om det.

Blev en skritt/jogging tur för Eddie idag eftersom han tränade igår och ska göra det imorgon. Jobbade honom lite i skritten, och han blev sedan avslappnad och fin i traven. Spännde av och kom ner i formen. Red ganska kravlöst, bara så han fick komma ut och röra på sig.

Red ut Curre sen. Han gick supersnällt hela vägen, förutom en gång när han for i luften. Han kan inte hoppa framåt och slå bakut med gramanen, så han hoppa rätt upp istället! Bara en gång, sen var han snäll. Knashäst ;)

Börjar inte förren 12.40 imorgon, men måste sova nu!

Ha det bra!

 


Dressyrträning

Dressyrträning för Pernilla med Eddie på morgonen. Till en början var han spänd och inte alls lika fin som när jag ridit här hemma. Gick och tittade på allt annat, var tex väldigt intressant när det kom in en häst på andra sidan. Men det har med rutinen att göra, han är sex år och har inte gjort så mycket. Att åka iväg och träna på nya stället är nytt för honom :)

Efter att vi jobbat ett tag så slappnade han av och blev finare. Riktigt fin på slutet. Gick iväg lite i galoppen, men fick lite tips på vad jag skulle göra. Red en svag skänkelvikning på en lång diagonal, det gick riktigt fint när jag fick till det! Han är så lätt att flytta när jag gör rätt. 

Tekniken är att inte använda för mycket hjälper, han trivs med små mjuka hjälper. Något jag inte är van vid, då jag aldrig haft en sådan häst! Därför tycker jag att Eddie är en sån häst som jag kommer att få nytta av, och kommer utveckla min ridning! Man måste nästan använda mer hjälper på Chino som är ponny, så bara för att han är närmare 1,70 så är han inte så "mycket" häst. Att jag har en känslig Eddie och en stor Curre, det är perfekt för min ridning! :))

Skrittade ut Curre en sväng på kvällen, han var snäll! Gjorde inget alls, bara gick snällt. Han blev blöt också stackarn, regning äckligt väder..

Nu ska jag kika bloglovin och sedan blir det tvn.

Ha det bra! 


Duktiga hästar

Red ut Curre en sväng först idag, han var duktig :) Han var lika arbetsvillig som igår, gick och tuggade på bettet hela tiden! Lite busigare och gjorde sina små "ryck" ibland. Men så fort jag känner att han börjar ladda så kramar jag lite i tyglarna så börjar han genast tänka på annat. Det gäller att lura busCurre ;)
 
Sedan var det Eddies tur. Han fick gå ut en sväng, lite lugnt bara. Han var lite spänd i början av turen, men slappnade av och blev mjuk och fin på slutet :) Imorgon blir det dressyrträning för Penilla för första gången. Det blir kul! Sist jag red för henne var med Chino, för ganska länge sedan. Ska bli kul att få lite tips och råd :)

Rider kl.10 imorgon så borde nog gå och lägga mig nu känner jag ;)

Ha det bra!
Idag får Curre stå för bilden, måste fota lite mer på Eddie nån dag!

 

 


Curre och jag

Kikade igenom lite filmer på youtube, saknar att tävla min Curreskrutt så jag vet inte vad!


Några blandade klipp från våra första tävlingar 2008 :)


Regional 1,10 i Avesta 2008. Här började jag hitta ett bättre tryck i galoppen :)


Lok/reg 1,10 i Högbo, andra tävlingen för året. Red inåthelvete dåligt på sista hindret, men har man en underbar häst så har man! Felfri och 18:e plac, vår andra 1,10 start i avd.A :)


120m debuten i Högbo! Helt underbar häst, gör dubbelnolla i debuten. Strax utanför plac, men vad gör det? Det var grymt :D


Reg i Sveden, andra 120 starten! Även här dubbelnolla och 7e plac i ett stort startfällt :) Han är grym min häst!

Världens bästa häst<3


Duktig knashäst!

Skrittade Curre en tur först idag, han var snäll. Inga busigheter idag :) Kortade upp tyglarna och jobbade honom lite i skritten för att han skulle få något annat att tänka på än att busa, oj vad arbetsvillig han var! Han gick och tuggade på bettet, provade bara att flytta honom  något steg som han gjorde fint! Det känndes som han bara sa, gör något mer, mer, jag vill jobba! Stackarn, han är ju född till tävlingshäst och trivs inte alls som konvalicent. Hoppas så innerligt att han blir bra!

Trimmade Eddie på banan idag, han var riktigt fin! Är faktiskt nöjd med min egen ridning idag också, för ovanlighetens skull. Jag red avslappnad, mjukt och självsäkert. Ett tag hittade jag tillbaka till min ridning som jag hade för några månader sedan, det känns kul :) Eddie gick så fint idag, stadig form hela passet, flyttade fint, höll formen i övergångarna där jag var noga med att använda så lite hand som möjligt.

I galoppen gick han iväg lite först, men efter att ha gjort några övergångar galopp/trav så fick jag ihop honom och kunde rida ihop honom i en kort balanserad galopp några steg! Han brukar inte riktigt orka, men satte ihop sig fint idag :) Vill inte pressa honom för mycket, utan bara några steg för att sedan galoppera framåt igen. På slutet var övergångarna mellan galopp/trav också jättefina, han höll formen och jag behövde bara ta en liten halvhalt så var han belaserad och fin igen. Jättenöjd idag! 

Han var så fin att jag struntade i att han var puckad också ;) Hade hängt ländtäckena på staketet vid ena kortsidan och såklart fjantar han och inte ska gå förbi! Slänger sig osv. Men jag var riktigt hård på honom, och berömde när han väl gick förbi. Han är inte rädd egentligen, han bara lurar sig själv ;) Jag menar, isåfall borde han bli rädd när han väl kommer fram till täcket. Men det blir han ju inte.

Tillslut gick han fint förbi, men vi hade några diskussioner först innan han gav sig. Hade han verkligen varit rädd så skulle han ha blivit spänd, men så fort vi red därifrån så var han hur fin som hellst. Knashäst ;)

Nu ska jag kika bloglovin (lägg gärna till mig där, eller bli medlem!) och facebook, men först Idol utröstningen!

Ha det bra!Fina Eddie! Måste ta lite nya bilder på honom någon dag :)
 


Mysiga hästar!

Kom hem sent idag, efter fem nån gång. Men mamma och Angelica hade mockat och tagit in hästarna, så det var klart :) Tack så mycket! Eddie fick vila, så skrittade bara ut Curre en sväng. Han var snäll. Det är lite roligt med Curre för man vet aldrig hur han är, antigen ganska seg eller helt kocko i huvudet! Fast det är väl inte så konstigt, en normalt knasig häst måste ju bli ännu knasigare nu.

Efter turen myste jag lite med både Eddie och Curre, dom är så mysiga mina hästar! På två helt olika sätt :) Eddie står och nosar och vill att man klappar, medan Curre hela tiden ska pilla på allt, kläderna, håret, ja allt ;) Eddie är lite försiktig medan Curre är mer hårdhänt. Men dom är mysiga båda två, på sina sätt!

Får ingen sovmorgon imorgon då jag har utvecklingssamtal, så ska väl hoppa i säng snart.

Ha det bra! 
The one.Vattenpölar, farliga?

Red ut en liten sväng med Eddie, tog det bara lite lugnt eftersom vi tränade igår. Han var väldigt fin, och när han väl slappnade av så jobbade han väldigt bra! Tänkte själv på att vara väldigt avspänd och mjuk i min ridning, då hittar jag en bättre känsla och Eddie blir mer avspänd. I sista traven jobbade han väldigt fint! I en låg och avspänd form :) Sidvärtsrörelserna gjorde han väldigt bra idag också.

Något som är lite roligt med Eddie är att han är rädd för vattenpölar! Eller sånna där gropar i grusvägen som blir fyllda med vatten, potthål brukar pappa kalla dom ;) Men när man kommer travande i mörkret och gatulyserna blänker i vattnet så håller Eddie på att skita ner sig! Varje gång, haha. Tror att han inte är så van att ridas ut. Måste även berätta att han helt slutat att dumma sig när man rider ut, han har inte gjort något alls dom senaste gångerna :) Måste ha varit nån testgrej han fick för sig.

Nationella provet i Svenska idag gick ganska bra, satt bara 2,5 tim. Tyckte dock inte att jag srev så bra, men men. Det är avklarat i alla fall :) Går sent imorgon bara för att vi har special idrotts möte, så jag har 3 (!) timmars håltimme... Värdelöst tycker jag.

Men nu ska jag göra lite annat :)

Ha det bra!


Svar till Moa L

Hej! Ville bara säga att jag inte uppskattar musik i filmer, då jag gärna vill höra vad tränaren säger, samt hovtramp (takt) då det kan hacka ibland. Man lär sig mycket, hoppas att fler håller med! Är dock jättekul med alla filmer du lägger upp. Kramar, Moa

Svar: Förstår poängen i det du skriver, jag har faktiskt inte tänkt på det själv eftersom jag tycker att det är mysigt med musik. Men du har rätt, man lär sig faktiskt mer om man hör vad tränaren säger :) Dock hörs det inte så bra i mina filmern pga dålig kamera, det var ju lite synd. Tack så mycket! :)

Vad tycker ni? Musik eller inte musik i filmer?


Filmer

Bad mamma och pappa att filma lite på hoppträningen igår, dick visste jag inte att dom var så dåliga på att filma! Haha, det är alltid Angelica som filmar, men nu rider ju hon samtidigt. Så ni får ha överséende med att filmerna är väldigt dåliga, dessutom har jag inget filmredigerings program att klippa ihop allt i heller. Tråkigt men sant. Men det är i alla fall film på Eddie, vi syns åtminstonde!

Nästa gång ska dom få en kurs i hur man filmar, att det är motivet, i detta fallet hästen och ryttaren som som man ska ha fokus på. Inte filma all annan skit och bara över hindren ;) Hade dessutom ett längre, bättre filmklipp som såklart inte gick att ladda upp. Fråga mig inte varför, för jag har ingen aning om varför.

Sen så vill jag att ni ska veta att Eddie är väldigt grön o hoppningen, detta är alltså väldigt nytt för honom. Han förstår inte riktigt det här med studs, bommar och grejjer :) Men han blir bättre för varje gång! Har dessutom bara haft honom i knappt en månad.


Anledningen till att han slänger med huvudet i början är för att han är pigg, och tar jag för mycket i honom så blir han irriterad. Mera markjobb helt enkelt :)


Helt otroligt bra filmat vaa? :D Eller inte, haha!


Man märker verkligen skillnad från varje träning! Förra veckan kunde han inte ens vara rak i en serie, nu är han betydligt rakare och förstår lite bättre vad det är frågan om :) Duktig häst!

Japp, det var några filmer. Dåliga, men filmer. Hade varit mycket roligare om jag hade kunnat klippa ihop allt och lägga till musik, men min dator håller på att packa ihop så det går icke. Jag som gillar att hålla på med sånt :( Dumma datoor..


Träning

Träning med Eddie idag, han var duktig :) Lite spänd när vi red fram dock, så han var inte lika avspänd och fin i formen som han brukar vara. Men han jobbade bra, det var bara en sån där detalj som man känner. Vi hade markarbeteshoppning, mycket studs, serier och lite klurigheter. Sånt som är perfekt för Eddie :)

Bara på dom här tre gångerna han har varit på träning så märker man verkligen skillnad! Som Frida sa, han får rutin och.blir bättre för varje språng han gör. Man känner det verkligen också! Han har väldigt lite rutin i hoppningen, förstår inte riktigt det här med studs, bommar, svängar, komma tillbaka efter hindren osv. Men han är positiv och försöker hela tiden :)

Frida tyckte också att han såg stadigare ut i fomen, vilket måste betyda att jag gör ett bra jobb med honom hemma. Det var verkligen kul att höra! För jag brukar försöka att vara noga hemma, så det var kul att det jag gör är rätt :)

Mamma/pappa filmade lite, så eventuellt imorgon så lägger jag upp filmerna. Dom är inte jättebra (mina föräldrar är inte bäst på att filma direkt, brukar vara Angelica som gör det), har inget filmredigerings program heller.. Men det får bli vad det blir helt enkelt :)

Nu ska jag nog ta och hoppa i säng, kl. 9 imorgon är det nationellt prov i Svenska. I 5 timmar. Jag ser inte fram imot det.

Ha det bra!


Måndag

Red ut en sväng med Eddie idag och avslutade en liten stund på banan. Han var till skillnad från igår, väldigt fin idag! Lite tittig när vi red i mörkret och tittade till på vattenpölarna som blänkte ;)

Avslutade sedan på banan, 5-10min. Där var han verkligen superfin! Sådär fin så man inte vill sluta rida. Han var mjuk och arbetade i en avslappnad form, sprang inte bara på i galoppen som han gjorde igår utan var tillbaka och arbetade verkligen så som han ska! Svårt att förklara känslan, men jättefin var han i alla fall :)

Red ut en sväng med Curre sen, han var gaalen! Som en tickande bomb, mötte dessutom tre bilar på vägen där det nästan aldrig brukar komma bilar så här sent. Det gjorde ju inte saken bättre. Han fick "utbrott", kastade sig och försökte göra sina rodeo bocksprång när han bara hoppar rakt upp i luften. Men matte hade gramanen så det gick inte så bra ;) Tur att jag hade den kan jag säga, för annars hade det inte varit så roligt. Usch, imorgon blir det lugnande för den hästen!

Kände på mig att han skulle vara galen idag, men hade inte tid att vänta en halvtimme för att lugnandet skulle verka ;) Fast det är inte så konstigt att han blir så när det enda utevistelsen på dagen är dessa prommenader. Bara att hålla tummarna att han är bättre på onsdag.

Såg grannfejden nyss, nästa vecka kommer dom att vara i Järbo! Lite coolt faktiskt ;) Jag bor ju inte i Järbo, men 1mil ifrån. Så det är ju nästan där jag bor. Sånt tycker jag är lite häftigt, haha! Lilla Järbo ;)

Nu ska jag ta och göra lite annat.

Ha det bra!Bilder från förra vintern!

Sånna här bockprång kan han slå på om man inte passar sig. Förstår ni då varför gramanen funkar bra? ;)


Såhär gjorde han några gånger idag, hans "utbrott". Han viker typ in huvudet och hoppar runt lite ;)
Lite lätt pigg? Haha!


En häst med mycket energi :)

Söndag

Min dator var inte så snäll igår kväll, gick inte att komma in på blogg.se. Varför vet jag inte, men får skriva nu istället :)

Red i alla fall Eddie på banan, det gick typ sådär. Han var inte alls lika stadig och fin i formen som han har varit. Glömde dessutom martingalen, vilket gjorde att han slängde med huvudet ganska högt när han kom ur form. Just därför jag brukar ha den, för att han inte ska kunna kasta med huvudet så högt när han tycker det är jobbigt eller blir störd.

Bitvis var han fin, men känndes inte lika avslappnad som han brukar. Galoppfattningarna var dock riktigt bra! Så det var ju något positivt :) Försökte att sätta ihop honom lite i galoppen, måste gå över gränsen lite ibland och sätta lite press på honom. Men när han väl accepterade det och kom ihop så blev han fin. Men vi fick kämpa lite. Inte  det bästa passet, men man lär sig alltid något :)

Skrittade ut Curre sen, han var lite busig. Försökte bocka, men matte hade graman så det försöket gick inte så bra. Är glad att jag har den på, för att min häst kan bocka värre än ponnyer, haha! Eller som en ponny i storhäst format kanske ;) Sen gick han och tuggade på bettet resten av vägen hem, söthästen!

Nu ska jag göra något på min bildlektion och inte sitta här.

Ha det bra!


Curres och min första placering i avd.A. En 3e plats i 1m, tror det var i maj 2008 :)


Nyfixade hagar

Större delen av förmiddagen har gått till att stänga om hagarna. Har delat av Eddies hage, så nu går Chino och Eddie bredvid varandra. Nu går där nöjda och glada hästar :) Fixade även till Curres sjukhagar, nån gång måste han ju få komma ut. Hoppas på snart, för min älskling vill nog inte bo inne så länge till! Men jag tycker han varit duktig och klarat snart 1,5 månad :)

Mockningen har blivit förskjuten, så ska ut och fixa det nu. Sedan blir det att käka och ta in pållarna. Marken har mjuknat på idag, så hoppas på att banan är mjuk. I så fall blir det ett pass där för Eddie idag :)

Men nu ska jag ut och få någonting gjort!

Ha det bra!Dagens ridning

Red ut Eddie på morgonen idag. Han fick gå en lite längre tur tillsammans med Chino. Red upp i skogen, där jag inte ridit med honom förut. Han var fin :) Blev "rädd" och ställde sig på bakbenen för en "lekande barn" skylt, som vi går förbi nästan varje dag? men jag la till spöt, så gick han fram.

Skrittade en vända med Curre på kvällen. Utan lugnande, han var snäll :) Red först iväg med honom, men fick rida tillbaka och brodda honom eftersom det regnat på snön och blivit is. Eftersom han står på boxvila så har han inte blivit broddad ännu, men nu är det fixat.

Senare på kvällen så friserade och fixade jag Eddie. Klippte manen, inte svansen. Dom som hade honom innan har klippt den en bit nedanför hasorna :O Ajabajja! Så vill inte mina hästar se ut, så den låter jag bli tills den växt ner.

Blev klar tidigt i stallet idag, även detta blogg inlägg blir tidigare idag ;) Ska kika lite facebook, blogglovin och sedan blir det nog tvn. Sen ska jag försöka att gå och lägga mig i tid, att sitta uppe sent är en ovana som är svår att ändrå på ;)

Ha det bra!

 
Curre och jag i Högbo, augusti -08. Efter att vi varit felfri i en regional 1,10 avd.B :) Mer än ett år sedan, nu är han betydligt vitare, tjock och långhårig. "Nu ser han ut som en riktig konvalicent" Sa hovslagaren. Haha, stackars Curre!


Fredag den 13:e

Skrittade ut Curre en sväng som vanligt. Hade inte tänkt ge honom något lugnande, men ändrade mej snabbt när han bockade runt i boxen när vi kom med dom andra hästarna. Haha! men det gick bra, han var snäll :)
 
Red sedan Eddie på banan. Det har börjat frysa ihop och börjar bli hårt. Jag kunde inte koncentrera mig ordentligt pga av det, dessutom tror jag inte att Eddie gillade underlaget. Men trots att det inte gick så bra, så var min häst duktig! Han försöker alltid, aldrig att han har en dag då han bara biter sig fast och inte vill. Hitils har han inte haft någon sån dag, bara varit positiv. Söt hästen! Jag börjar verkligen tycka om honom bara mer och mer :)

Förrensten så hatar jag den här årstiden. Det är mörkt vid fyra, grusvägarna är hårda som asfalt och banan är frusen. Vad gör man då? Om det ändå kunde komma lite snö så det blev mjukt. Är inte så lätt när man har tre mil till närmsta ridhus heller. Får hoppas att det kommer snö eller blir lite varmare så banan tinar lite. För nu är det inte så kul..

Aja, ska inte klaga. Det finns väl fler som inte gillar den här årstiden? Antar det ;) Jag ska i alla fall sova nu.

Ha det bra!
Fina Eddie pojken! Världens myshäst, som älskar att gosa :)

Dagens ridning

Eddie fick vila idag, och Curre fick gå ut en sväng som vanligt. Eftersom han var busig igår så fick han lite lugnande idag, men två mått istället för tre. Han höll sig lugn och skrittade på som vanligt :) Så han var duktig!

Nästa vecka är det åretbesök hos veterinären för Curre, får hoppas att han är bättre... Ush, men vi får bara hålla tummarna att boxvilan har hjälpt så han är på bättringsvägen.

Ha det bra!Curre i våras, en bild jag hittade i en mapp jag inte kollat ordentligt :)

Curre busar!

Satt och kollade igenom lite videoklipp jag har på youtube. Skrattade när jag såg denna, verkligen Curre i ett nötskal! Sådär håller han på jämt ;)


Dagens ridning

Red ut en lugn tur med Eddie. Bara skritt och lite trav, dels för att han tränade igår och dels för att det är ganska hårt i marken nu. Det mest positiva idag var att han var snäll hela turen, och tjafsade INGET! Vi red samma vända, och vid ställerna där han bara tvärstannat och stegrat för att han vägrar att gå fram, där traskade han på som inget! Så det var bara testning det där ;) Skönt att han var som vanligt idag. Red något varv på en volt för att ställa igenom honom lite, han var fin!

Skrittade sedan ut en sväng med Curre. Han inte ut med honom igår, så han var pigg idag! Skrittade på friskt, och gjorde några klassiska Curre bus tecken. Det vill säga att han trampar till och ruskar på huvudet typ. Ett tecken på att han är busig. Fortsatte vägen där det var mörkt, då slänger han sig och börjar bocka som tusan! Skjuter rygg, riktiga Curre bockningar. Jag som inte är beredd och har långa tyglar håller på att flyga av!

Som tur var hade jag gramanen på honom, så jag sög tag i honom så han slutade. Men det var läskigt, haha! Förut har jag bara skrattat när han gjort sådär, men en oförberedd ryttare+hala täckbyxor+en matte som inte suttit på en bockande Curre på 4 månader+tappade stigygeln, så var det inte så lätt. Jag han tänka att nu åker jag av och Curre springer hem! Så imorgon får han lite lugnande. Räcker med att han drog med mamma. Ska han bli frisk så måste han hålla fan på sig, dock förstår han det inte själv.

Ska aldeles strax hoppa i säng, ska inte vara upp till ett idag ;)

Ha det bra!Galenpanna!

Mips hjälmenHar sökt lite för att kolla var priset låg innan, och den låg på runt 1900kr. Så det är en ökning på ca 800kr. Måste ha blandat ihop den med någon annan hjälm?! Men den har nu en ny "distributör", alltså back on Track istället för Källquist som lanserade den förut. Där hade jag åtminstonde rätt ;) Det är inte lätt när det är svårt! Att priset ökat är ju inte så konstigt nu, allt har ju i princip ökat i pris.


Träning

Träning idag med Eddie, han var duktig! Idag var det mer hoppinriktat och första gången jag hoppar honom ordentligt.

Angelica och jag red i samma grupp, så i början var Eddie lite spänd och skulle hålla koll på var Chino var. Sen slappnade han av och jobbade fint! Red en serpentinbåge med fyra kubhinder som vi skulle byta galopp över, vi rullade på där och Eddie var jättefin! Han är så känslig, så när man får tillbaka honom så är han enkel att rida på hinder.

Hoppade sedan lite linjer, med fokus på att korta och länge på distanserna. Här märker man tydligt Eddies svagheter. Han orkade inte riktigt sätta ihop sig utan gick iväg istället, var lite vinglig men ändå bussig och hade fokus på hindren när dom väl kom.

Han försöker, och även om det blir fel så försöker han ändå! Han är otroligt arbetsvillig och tycker det är jättekul att hoppa. En väldigt rolig häst med andra ord! Tycker faktiskt att vi redan nu har gjort framsteg och då har jag bara haft honom i knappt tre veckor! Så det ska bli intressant och se vad det blir av honom :) Han är fin på marken men väldigt grön i hoppningen, så det är bara träning som gäller :)

Känns som att jag själv hittar mer och mer tillbaka till glädjen i ridningen. Denna sommar har verkligen varit tuff för mig, och mitt självförtroende och psyke har verkligen satts på prov. När jag sedan fick Eddie så var det inte bara pang jag har en häst, nu blir allt som vanligt! Nej, så har det inte varit.

Jag har haft en väldig prestations ångest och så fort det blir minsta fel så tar jag det väldigt hårt istället för att tänka på vad som faktiskt var bra. Men jag har börjat tänka om nu, för det kan inte kännas lika bra som när jag red Curre. Jag kan inte få allt helt perfekt, utan jag måste jobba mig dit både häst och jag. Idag kände jag verkligen att det var roligt, och jag släppte allt. Jag red, och jag gjorde det för att det är kul! Det är så det ska vara och det är då jag rider som bäst.

Faktiskt så finns det något positivt i allt elände som har varit den här tiden. Jag har börjat uppskatta allt på ett annorlunda sätt, även om jag är långt ifrån där jag var med Curre i våras så är jag nöjd med det jag har nu.

Ska kika en snabbis på facebook och sedan sova. Satt uppe till ett igår och skrev klart ett arbete, men nu är det klart! Så det var värt det :)

Ha det bra!
Fina Eddie!<3

Ny Mips hjälm?

Som de flesta vet så lanserades Mips hjälmen för något år sedan, men blev väl aldrig någon stor hit.

Nu har denna hjälm fått en ny tillverkare (?) Back on Track. Om jag har förstått detta rätt så har dom ändrat storleksjusteringen som tydligen ska ha blivit bättre. Mer om detta kan ni läsa HÄR.

Men något jag regarerade på var just priset. Såg den på Hööks nu, för 2 840kr och om jag inte minns helt fel så kostade den under 1000 lappen innan? Har jag fel, någon som vet? Men då kan man ju tycka att det borde vara en ganska stor skillnad mellan den nya och den förra, men vad jag har läst så kan jag inte se någon större skillnad än just storleksjusteringen. 

Hur reagerar ni på detta, någon som är mer påläst om just Mips hjämen?
Jag reagerade lite på detta. Den nya varianten finns bland annat hos Hooks.se.


Ridningen idag!

Red ut en tur med Eddie idag, red samma runda som när han tjafsade som mest. Det gick bra fram till tjafsställe Nr. 1. Eddie tvärstannar plötsligt och börjar slänga sig/stegra. Lägger till spöt nån gång och han går framåt. Kommer till tjafsställe Nr. 2. kastar sig och stegrar återigen, går på honom med spöt och det blir full fart framåt. Inget tjafs efter det, inte ens där Chino inte vill gå förbi. Det går framåt!

Red in på banan en stund, 10min kanske. Kännde bara lite på honom i trav och galopp. Han kändes fin! Ibland blir han lite "lat" och tar inte galoppskänkeln direkt, antagligen för att det blir lite jobbigt. Men krävde att han skulle ta den direkt, och då gjorde han det enkelt! Sist jag red honom på banan så kändes han lite trött, så jag har tagit det lugnt några dagar så han får återhämta sig lite. Han är ju inte i topptrim än :) Men idag var det fart på honom, han var pigg!

Hade inte tid att ge Curre lugnande och vänta en halvtimme så jag körde utan. Han var snäll, och nu vanliga Curre. Inte drogade Curre. Han var lite seg på bortvägen, men på hemvägen så skrittade han på bra och var uppmärksam på omgivningen. Så det var kul att rida gamla vanliga Curre :) Han är så söt Curre, för jämt när vi ska gå ut på promenad så ställer han sig med rumpan imot boxdörren så man får gi in och hämta honom. Men nu när jag ridit honom två dagar så vände han sig om när jag kom! Söthjärtat tycker det är roligare att komma ut nu tror jag :)

Ska kika BDB och Facebook nu, sedan skriva klart ett arbete. Suck på det, men det måste göras.

Ha det bra! 


Curre, det "lilla" monstret. Han ser för övrigt ut som en isbjörn i sin päls just nu!


Skrittur med bästa hästarna!

Efter att vi kommit hem från tävlingen så stack jag ut en tur med Eddie. Ensam med en liten pinne kallad spö i handen. Skrittade en liten sväng bara, en kvart ungefär. Bara för att han skulle få röra på sig lite. Faktiskt så gick det jättebra! Han klev på med stora steg och krånglade inget alls på bortvägen.

Red en liten bit där det var kolmörkt och vände sedan. Eddie får då syn på ett par soptunnor och börjar tjafsa. Slänger sig och ställer sig på bakbenen så fort jag ber honom att gå fram. Lägger till spöt på bogen lite lätt och han tar det på en gång! Han kände direkt att jag hade ett spö i handen och slutade tjafsa drekt. Red en annan väg idag, så ska ta samma väg som när han tjafsade som mest. Så får vi se om det funkar då också.

Gav Curre lite lugnande, och efter en halvtimme skrittade jag iväg med honom. Han var lite loj på bortvägen men på hemvägen så piggnade han till och klev på. Tänk vad kul det kan vara att bara skritta på en häst som är drogad och lite loj? Haha. Men vi minskar ner på lugnandet så ska han snart kunna skrittas utan :) Vill inte riskera just nu.

Ska skriva min träningsdagbok nu, kika bloglovin och sedan soova. Skola imorgon.

Ha det bra!


Tävling

Tävling i Ockelbo idag, har både agerat funktionär och coach till Angelica som tävlade. Gick inte super för henne idag, men det kan inte gå bra jämt.

I LCn såg det jättefint ut i grunden och dom svängde snävt efter sista grundhindret. Men när Angelica vänder efter sista grundhindret så blir Chino typ rädd för planket som han ska gå innanför, kastar sig och börjar bocka. Men hon sitter kvar, lugnar honom och fortsätter att rida omhoppningen felfritt. Blev 4 fel för volten och tror att det blev 3 fel för tid. 

Till LBn var han fin på framhoppningen. På banan så blir han lite stark och hoppar av lite på ettan, men gjorde ändå ett riktigt luftigt och fint språng! Tvåan gick bra, men i svängen mot trean så kommer han i korsgalopp och Angelica försöker rätta till det, men blir aldrig klar. Kommer lite backandes mot trean och Chino säger nej. Kastar sig och gör värsta bakutsparken och Angelica åker av.

Inte så roligt, men han är ju sådär Chino. Hoppa och svänga kan han jäklar i mej, men blir det fel så är han inte alltid bussig ;) Inte att han bara stannar heller, utan han kickar av. Lite tråkigt då man inte kan fullfölja.

Ska byta om och skritta ut en sväng med Eddie, sedan Curre. Eddie skulle egentligen fått vila, men eftersom han stått inne tillsammans med Curre idag så får han gå ut en liten sväng. Och jag skiter i om han är istadig, det ska gå endå ;)  

Ha det bra!

 


Chino på KM

Hemmatävling imorgon

Fixat lite i stallet på kvällen. Smörjde och hjälpte Angelica att packa sadelskåpet inför tävlingen imorgon. Köpte sadelskåpet i början av året och använt det 2-3 gånger kanske? Var ju meningen att jag skulle åka ut på meeting iår och då hade det varit välbehövligt, men nu blev det ju inte så. Chino kommer i alla fall att ha boxplats imorgon, då är det ganska praktiskt :)

Syrran startar LC och om det går bra där så blir det debut i LB. Det blir skoj :) Hoppar han som hitils så är det nog inga problem. Eftersom det är hemmatävling så blir det jobb som funktionär också, så vi får se om jag hinner filma. Lägger isf kanske upp det här, och eventuellt bilder. Vi får se hur det blir :)

Ska fortsätta att se klart filmen snart, är så satans mycket reklam! Sedan blir det att sova.

Ha det bra!Nothing compares to you

Som ni kanske vet så drog Curre omkull mamma när hon promenerade med honom för några dagar sedan, vilket inte var så jättekul. Vi pratade med veterinären efter det, och han skrev ut lugnande till honom. Frågade även om jag kunde skritta honom uppsutttet istället för att gå, eftersom jag klarar av honom mycket bättre på än brevid honom. Han tyckte att vi skulle göra så om det funkade bäst.

Så idag satt jag på min pärla för första gången sen den 27 Juni. 4 månader, 1 vecka och 4 dagar sedan. Vi hade gett honom lugnande innan, så han var "lugn" och orkade inte göra så mycket. Han var snäll, och jag tror han var glad. Skrittade bara en liten bit, men det var underbart att sitta på Curre igen! Min fina fina häst<3 Men det kändes ovant också, Curre kändes som en köttbulle om man gemför med Eddie, Haha! Curre är betydligt grövre och är mycket mera "häst" än Eddie. Tror faktiskt att det är bättre att skritta honom uppsuttet för hans psyke också, då han hatar när man leder honom. Att bli riden däremot är kul!
 
Red Eddie efter det, han var trotsig idag också. Red samma väg och han började tjafsa tidigare! Så fort han skulle gå först så vägrade han att gå, hur jag än gjorde så skulle han bara inte gå! Ställde sig på bakbenen och var allmänt istadig. Så jag tröttnade och lät Chino gå först, då var han ju tvungen att följa med. Sen till stället där Chino inte vill gå förbi. Jag hoppar av och leder Eddie förbi. Hoppar upp och rider vidare.

Kommer sedan till hagen där Tyson går. Går in på en väg där vi inte gått förut, samma sak här. Eddie vägrar att gå fram. Jag hoppar av, leder honom en bit, hoppar upp igen. Samma sak igen, han vill inte gå fram. Men då blev jag förbannad, och precis när jag lägger på skänkeln och han går emot och ska resa sig igen så smäller jag till ordentligt på bogen med tygeländan. Precis i rätt ögonblick när han inte tog skänkel framåt. Då plötsligt går han fram!

Fortsätter och rider in den vägen och berömmer honom mycket. Rider förbi soptunor, en harv som ligger längst vägen. Vänder och rider byn hem. Han gör INGENTING! Hur snäll som hellst, går fram, slappnar äntligen av och kommer ner och jobbar. Jobbar lite sidförande och går sedan in på banan en stund. Jobbade honom i en lång och låg form i trav och galopp, han var jättefin! Hade gramanen på som alltid vid uteritt och jag fick ihop honom fint i galoppen :) Har alltid gramanen fäst i sidorna, gillar det mycket bättre än mellan frambenen.

Eddie är nog antagligen inne i en testperiod, testar var mina gränser går. Ska rida samma väg i övermorgon och se hur han är då. Kommer att ha spö med då! För om man änvänder det i rätt ögonblick så ger det uppenbarligen bra effekt, så jag hoppas att det funkar. Har provat att vara snäll, klappa, prata, göra volt och rida tillbaka. Inget funkar. Då får jag lösa det genom att visa vem som bestämmer helt enkelt.

Men det var skönt att halva turen gick bra iaf! Ska ut och mocka nu, sedan får vi se :)

Ha det bra!Nothing compares to you

Galna hästar?

Red ut Eddie en sväng innan vi skulle till Ockelbo och bygga bana inför tävlingarna i helgen. Ridturen gick inte bra. Ush vad arg jag var! Den turen förstörde hela min dag, jag var förbannad flera timmar efteråt..

Tja, vad var det som gick snett då? Jo, det var soptunnornas fel! Vi red den vanliga vägen som vi gjort ett X antal gånger. Alltså en hel del gånger. Vi kommer till ett par soptunnor som alltid har stått där, dock så hade en vält. Eddie tyckte dom var farlig och skyggade lite. Så jag skulle rida fram till den för att visa att den inte var farlig. Men Eddie tyckte inte det var någon bra idé.

Jag drev på Eddie som vägrade att gå fram, istället började han ställa sig på bakbenen. När hästen börjar balansera på bakbenen så är det inte så kul längre. Vi stog där och tjafsade ett tag, och han VÄGRADE att gå i närheten var dom där soptunnorna. Tillslut fick Chino gå fram och då följde han efter.

Skulle sedan fortsätta turen, men när jag rider iväg en bit så får Eddie plötsligt för sig att han inte ska gå fram! Gör samma sak, och man blir som ryttare ganska chanslös när hästen börjar ställa sig på bakbenen så fort man driver fram den. Chino fick gå först, sedan Edddie igen. Han gör samma sak två gånger till, och jag blev riktigt jävla förbannad för jag kunde ju inte göra så mycket åt saken! Sista gången fick Chino också fnatt och började tramsa så att Angelica fick sitta av och leda förbi honom.

Som pricken över i:et så kickade Chino av Angelica i galoppen. Antagligen så slog det slint i skallen på honom när Eddie höll på som han gjorde, och han är ju speciell den ponnyn. När vi vände hemåt gick det dock bra. Men fyyy fan vad arg jag var! Jag är envis till 100%, och när jag i detta fall inte fick igenom det jag ville så blev jag arg. Just för att jag var så underlägsen i den situationen! Drev jag fram honom så ställde han sig på bakbenen, kul. Not.

Var som sagt irriterad flera timmar efteråt, men har tänkt också. Hur man ska lösa det hela. Ska jag vara ärlig så tror jag att det var soptunnorn asom ställde til det. Där slog det nog slint i honom och han blev "rädd" för allt istället. Men när vi kom hem från Ockebo och skulle fodra hästarna så pratade Eddie och jag. Vi blev vänner igen ;)

Ska rida samma väg imorgon, och har lite idéer. Antingen så tjafsar han inte om jag inte börjar "bråka" med honom, det vill säga att han ska nosa på det som är farligt. Gör han som idag, då gäller det att lura honom ;) Det har jag gjort när han fjantat vid ett hörn på ridbanan, och det funkade. Så jag har några idéer på lur ;) Om man gemför med Curre så är inte Eddie lika smart, haha!

Ush, ingen bra dag. Har bara varit irriterad. Men, men. Ska sova nu, för imorgon! Då ska jag göra något roligt :) Haha, eller det är väl inte så roligt egentligen. Men för mig betyder det mycket :)

Ha det bra!


Ledig dag!

Vi ser det snöa, vi ser det snöa, det var väl roligt, hurra!-.-

Som sagt så var jag inte i skolan idag, det var skönt :) Red Eddie på morgonen, trimmade lite på banan och han var fin! Gjorde sama sak som på träningen i tisdags, red fram 6 galoppsprång och samlade ihop honom 6 galoppsprång, fram 6 osv. Han orkar inte riktigt sätta ihop sig, men man märker verkligen att det bara blir bättre och bättre! Han var inte riktigt lika pigg idag som han brukar vara, säkert lite trött efter träningen då han inte är 100 i kondition.

Hovslagaren var här och skodde om Chino samt slog på Curre tappskon. Fixade stallet och grejjade lite. Började snöa som sjutton efter att jag ridit och det blev bara värre. Hade lovat syster att rida igenom Chino inför tävlingen i helgen, så det var bara att klä på sig och ge sig ut i snöblåsten! Banan var täckt med snö, och blir då inte det mest optimala underlaget. Men det går så länge den fortfarande är mjuk.

Trimmade igenom Chino, och han var jättefin faktiskt! Har inte ridit honom på 3-4 veckor kanske? Så det var roligt. Jobbade honom i en långt och låg form, så han fick arbeta igenom med hela ryggen. Jobbade lite mera galopp, förvänd och samma sak som med Eddie. Kolla av honom fram och tillbaka. Han gjorde det väldigt fint och satte ihop sig bra! Han var stadig i formen hela passet, och efter 25min var jag nöjd med honom! Väldigt fin var han :)

Läste detta nyss på Ridsport.se

Jazz, Darco och Heraldik xx i toppHingstarna Jazz i dressyr, Darco i hoppning och Heraldik xx i fälttävlan toppar statistiken över mest framgångsrika pappor när det gäller avkommeresultat i respektive sport.
När WBFSH redovisar sin statistik över fadershingstar är det inga överraskande hingstar i topp. Alla tre behåller nämligen sin position från förra året. I dressyrrankningen ligger Master på nionde plats och Briar på plats 25.

HÄR hittar du topplistan för hopphästar!

Curre är ju efter Parco, så han har Darco som farfar! Väldigt roligt, han har ingen dålig stam min pojke inte :) På mammas sida är det inte dåligt heller. Så inte nog med att Curre är väldens mest underbara individ, han har även en stam som är riktigt bra. Så, han MÅSTE bli frisk. Så är det. Jag tror och hoppas på honom :)

Parco, Curres pappa!"After a very successful career, the son of Darco, Parco has been withdrawn from the sports before the big audience at the Nekkerhal in Mechelen. Parco was and still is one of the greatest ambassadors to his father Darco"

Slänger in en bild på mamma, Uwenta I när vi ändå är igång ;)

 
Tycker det är sjukt kul att kolla stammen och sånt, det är ju faktiskt dessa hästar som ligger bakom min underbaring som står nere i stallet! Den blandningen blev den bästa, en galen, orädd, hoppglad och i särklass bästa hästen av dom alla! Min Cuwento<3


Världens absolut bästa!<3

Ber om ursäkt för detta inlägg, det spårade ur. Haha, men ni måste hålla med lite i alla fall. Att hästarna är fina? :D

Haha

Ha det bra!


Seeg dag

Blev ingen ridning idag, jag var sjukt trött och det var sjuukt kallt! Usch. Brukar inte lägga om vilodagarna, men har inga lektioner morgon så rider hästarna på morgonen istället. Ska jobba igenom Chino åt Angelica och sen rida Eddie.
 
Har haft noll energi idag, gjorde ju inte saken bättre att jag åkte ner till skolan halv nio, hade missat att första lektionen var inställd så vi började halv två... Dessutom så var min mobil död. Men jag fick tag på Elin via facebook så jag kunde komma till henne ett litet tag! Tack Elin :D
 
Har bara borstat och fixat stallet lite idag. Tvättade både mina och Chinos veredus skydd, dom var ganska så lortiga. Jag vet att jag är snäll och fixar min systers grejor ibland, dock är hon inte lika snäll tillbaka. Fast iof så får hon inte peta på mina grejjor i vilket fall som helst! Haha.

Ska putsa förbygeln och hopplattan nu, sedan är det sovdags för mig :)

Ha det bra!
Chino och jag i Storvik, Div 2 ponnydressyr.

Träning

Första träningen med Eddie idag! Han var jätteduktig :) Lite tramsig när vi skulle sadla, jag skulle sätta på bakskyddet och då slänger han runt bakdelen, jag åker omkull och blir nästan påsprungen. Inte nog med att det var aningens läskigt att nästan bli trampad, blev dessutom lerig... Inte så kul.

Eddie tyckte det var intressant att komma till ett nytt ställe och var dessutom väldigt pigg! Lite spänd först men blev väldigt fin sen! Red fram lite gemensamt och han var även där väldigt fin. Stadig form, och när han blev lite snabb så kunde jag ta en halvhalt och han kom tillbaka. Förut har han inte riktigt accepterat att jag tagit en förhållning, utan slagit sig fri så fort jag tar i honom lite för mycket. Men idag var det mycket bättre på den fronten :)

Gjorde klockan sedan, bom, upphöjd bom, bom och upphöjd bom. Red runt och på bara bommarna först, sedan bara kuberna för att hitta takten och komma tillbaka efter varje bom. Red sedan över alla fyra, han gick iväg lite men sedan så funkade det bra. Behövs mycket markarbete, men det visste jag ju redan. Bara att träna på, så blir han starkare och lydigare :) Just nu förstår han inte riktigt vitsen med alla bommar och grejjer på marken. Hoppa är kul, men varför dessa markbommar sa Eddie? ;)

Hoppade sedan en oxer med två galoppbommar före, en serie och ett travhinder med bommar. Han blir jättepigg och går iväg, så detta var jättenyttiga övningar för honom! Hoppade även ett recke med två traktordäck under. Han är jätte tittig när man rider ut, skyggar för soptunnor, bildäck som står lutade mot väggen, saker som står i hörn på ridbanor mm. Men han hoppade glatt detta utan att blinka! Skönt att han inte är sådär när det gäller hinder :) Det vore ju inte så kul, det andra kan jag däremot ta.

Kan samanfatta det hela med att han var jätteduktig men behöver mer markarbete för att det ska funka i hoppningen. Nu tycker han det är superkul att hoppa och springer bara på. Så vi har lite att träna på! Frida tyckte att jag hade köpt en fin häst, det var ju kul :) Men han är ju fin lille Eddie!

Ska kika lite saker först, sedan blir det sovdags.

Ha det bra!Dumma, dumma Curre...

Skola och bild hela dagen. Började på en skulptur, men hade inte så mycket ork idag... Fick sedan höra att Curre varit olydig när mamma varit ute och gått med honom. Han hade visst flippat ur och gjort något av sina ryck... Men den här gången så hade han slängt sig så mamma hade farit omkull, och Curre hade kutat iväg. Mamma både sträckte sig och fick ett så pass djupt sår på smalbenet att det var tvunget att sys, blev troligen sparkad...

Vad hände med Curre då? Jo när han insåg att han blev lös så kutade han iväg i en hel rad bocksprång. Mamma ringde till Pappa som fick tag i honom efter vägen. Min duktiga pappa som inte är så van vid hantering av hästar (speciellt inte leda knasCurre) fick in honom istallet och tog av grejjorna! Men han var som tur var anfådd och lugnare efter sin lilla färd. Såg senare på dagen att han ryckt av sig en framsko..

Blir inte klok på honom! Hur fan ska han kunna bli bra när han håller på såhär? :( Jag vill inget hellre än att han ska bli bra, men vad gör man nu? Det går inte att ha honom i sjukhage, då blir han tokig. Att gå promenader känns inte så roligt längre... Mamma ska i alla fall ringa till veterinären imorgon, så får vi se hur vi löser detta. Om bara knasbäbisen förstod att han bara förstör för sig själv. Han vill inte stå på box, han vill ut och hoppträna och tävla! Det skär verkligen i mig att se honom såhär, han förstår ju inte varför vi gör som vi gör mot honom :(

Red ut Eddie på kvällen, han var duktig. Lite spänd första delen av turen, men sen var han fin! Väldigt fin i traven i slutet av turen. Han var lite pigg bara, gjorde en halt för att få honom att stå still. Då vevar han med ena frambenet, för inte vill han stå still inte! Haha, finns lite energi i honom, kul med en sådan häst. Har inte riktigt haft en pigg häst :) Curre blir aldrig pigg och springig, han blir mer galen och stark ;) Måste tillägga att Eddie gjorde fina halter sen :)

Är grymt taggad för träning imorgon! Ska bli så himla kul att få åka med sin egen häst på träning, plocka på dom fina träning/tävlings grejjorna, och efter varje pass känna att det ger något som man kan jobba på tills nästa vecka. Har inte haft det så sen i april, 6-7 månader sedan. Så nu är jag taggad :))

Ska kika facebook nu, sedan måste jag nog krypa tills sängs. Känner mig tung i huvudet, inte riktigt som huvudvärk, som något annat. Aja.

Ha det bra!
Idag insåg jag verkligen hur mycket du saknar det. Hur mycket du hatar livet dom det är nu. Ska du få vara där igen? Jag hoppas det mer än något annat, annars går vi miste om en stor stjärna. En stjärna med den allra största viljan. Du är den bästa.

Pluggkväll blev till hästkväll.

Elin kom på eftermiddagen. Vi skulle plugga. Men vi gick en prommenad med Curre, borstade på Eddie, Hjälpte till när mamma klippte Chino (Elin fick faktiskt prova hon också!), klappade och myste med hästarna, fodrade, tittade på hästhoppning, tittade på Chino hoppning mm. Vi läste halva häftet, bra det gick med pluggandet va?? HAHA. Det var inte lika roligt att plugga :)
 
Min Curre häst var lite söt idag när vi tog in dom andra hästarna, för han började bocka i boxen! Normal häst? Han bockade runt några gånger i boxen och när jag gick imot honom så var han skitsur och hoppade imot mej. Han är inte riktigt normal min kuse, men det vet jag ju redan. Tyckte det skulle bli intressant att gå med honom sen, men det gick bra. Han var snäll :)

Sista lovdagen blev bra, imorgon början skolan och allvaret igen. Jag längtar inte. Ska ta och sova nu, så jag är någorlunda pigg imorgon. Vilket jag inte tror att jag kommer att vara i vilket fall som hellst. Aja.

Ha det bra!
Han är speciell min Curre häst!

Duktig Eddie!

Red Eddie på morgonen idag. Blev ett pass på banan och han var riktigt fin! Det känns bara bättre och bättre för varje gång, känns otroligt kul :) Skrittjobbade honom ett tag först, flyttade honom lite och jobbade lite på nån volt. När jag sedan började trava honom så var han väldigt fin!
 
Fokuserade på att få honom lugn och avslappnad då han han springer på lite för mycket ibland istället för att jobba ordentligt. Formen var mycket stadigare idag och när han kom tillbaka lite så blev han jättefin! Red lite sidförande, ställde igenom på volter, red serpentiner för att få honom avslappnad och mjuk.

Märks att han inte är fullt musklad och i kondition, då han blir lite trött efter att vi jobbat ett tag. Till galoppen märktes det tydligt när han inte tog galoppfattningen på en gång, men sedan så tog han dom bra! Han var lite trött i galoppen, men var ändå väldigt fin :) Han behöver helt enkelt stärkas för att orka jobba ordentligt hela pass, men han jobbar ändå på bra trots att han blir trött. En arbetsvillig häst :) Han är väldigt rolig att rida i alla fall!

Har mockat och fixat stallet på förmiddagen, ska sätta mig med lite skolarbete nu. *Suck*

Ha det bra!


RSS 2.0