Trimmning av ponny

Red igenom Chino lite åt Angelica idag. Fukuserade på övergångar och tempoväxlingar för att få honom mera allert och lyssna mer för skänkeln. Angelica haft det problemet när de tävlat, att han inte riktigt går fram och då speciellt när det är varmt. Så jag red mycket övergångar och var noga med att han tog skänkeln. Formen var inte så avslappnad och fin som han brukar kunna vara, men la inte så mycket fokus på det. 

Tog också ut två bommar på ena långsidan, kommer inte ihåg hur många meter imellan. Varierade att rida 7,6 och 5 galoppsprång imellan bommarna. Han fick gått och väl in både 7 och 5 galoppsprång, ville inte pressa han till något mer. Bara kolla av att han lyssnade både fram och tillbaka. Efter att ha ridit 5 galoppsprång och sedan 7 nästa gång så hade han lite svårt att sätta ihop sig och det blev nått avbrott. Men det är bara att träna på :)

Har gett Angelica lite läxa om att rida mycket tempoväxlingar och övergångar för att få honom lite rappare. Blir ju lätt att man sitter och lullar på i samma tempo. På slutet kännde jag iaf resultatatet, kanske inte riktigt så lydig som jag ville. Men det uppnår man inte på bara ett pass. Men han svarade bra framåt, och det var det viktigaste :) En lydig häst blir så mycket trevligare att rida!

//Veronica

Kommentarer
Postat av: elin

svar: ja, snälla gör det! :D

2009-07-14 @ 14:38:20
URL: http://elinb.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Kul att rida andras hästar :)

2009-07-14 @ 20:55:41
URL: http://jennifersumar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0