Markarbetespass

Idag fick Chino och Angelica sig ett riktigt markarbetespass :) Chino blev aldeles svettig, men dom var duktiga :)

övningarna

Har gjort en ganska så väldigt ful bild i paint, bara för att demostrera. Tanken var ju att ta med kameran och ta några kort, men det glömde jag ju...

Iaf så började Angelica att rida fram Chino lite i trav och galopp, mkt övergångar och tempoväxlingar. För att Chino ska bli lydigare fram och tillbaka, och komma ihop sig mer. Jobbade lite på volten och jag gav Angelica lite instruktioner.

Sedan började vi med övningen med dom två upphöjda bommarna på medellinjer, hade satt upp dom med dunkar så väldigt lågt. Red serpentiner över dom. Chino brukar ha väldigt svårt för att byta galopp och ofta hamna i korsgalopp, så den här övningen var jättebra för honom. I början landa han i korsgalopp, men på slutet var han mycket finare. Angelica fick ihop honom fint, och fick då ett bra flyt :) 

Sedan red hon över samma upphöjda bommar fast runt på stora mittvolten. Här tränade vi på att räkna galoppsprång. Från bom till bom var det normalt med 9 språng, så vi varierade mellan 8-12 galoppsprång. Jag ropade hur många språng hon skulle rida, och det funkade väldigt bra :) Måste säga att hon har fått mycket bättre känsla att rida på hinder nu, och det kommer ju att visa sig på banan sen :) Chino kom ihop sig fint, blev lite trött på slutet bara. Målet här var att få Chino så reglerbar som möjligt och för att Angelica ska hitta känslan att få jämna galoppsprång runt.

På kortsidan hade jag ställt upp en liten studs. Ett litet hinder i mitten och en upphöjd bom framför och en bakom. Hoppade den några gånger i båda varven :)

Sedan var det dags för Chinos skräck! Muren! Han har stannat på mur två gånger nu, så jag släpade ut dom där tunga trälådorna som finns vid ridbanan. Har ingen egen banam utan en gemensam och där har vi faktiskt en mur :) Fast det är en massa lådor, så ska man ha en fullstor mur så måste man ha 4 lådor på längden. Men jag tog ut bara två, så muren blev kanske bara 1-1,5 meter bred. Väldigt smal med andra ord. La först två bommar på snedden som hjälpmedel. Chino tittade till lite, hoppade snett nån gång men sen hoppade han rakt. Tog först bort en bom, och sedan den andra. Blev lite svårare att hoppa utan hjälpbommarna eftersom det blev så smalt, men det gick fint :)

La sedan på två till lådor på höjden. Blev kanske 2 dec högre, då blev det lite svårare ;) Ju högre den blir, ju smalare ser den ut. Första gången tvärnita han ^^ Hoppade först med hjälpbommarna och sedan gick det att hoppa utan dom :) Chino tyckte det var lite läskigt och ville gärna hoppa brevid, men andra gången gick det bra :) Hoppa smalhinder är ju väldigt bra för att få hästen riktigt rak! Sedan var det ju bra att träna mur för Chinos del ;) Hoppade inte muren så många gånger eftersom det var i slutet av passet, så vi ska göra det fler gånger ;) Så han blir riktigt rak och fin!

Tyckte detta var väldigt bra övningar för både Chino och angelica, finns mycket att träna vidare på :) Men det går framåt för dom, det syns!

//Veronica 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0