Kan man få svart läder svart igen?

Kan man verkligen få svart läder som börjat tappa färgen att bli svart igen? Jo, det kan man faktiskt!

Jag har en förbygel från GlenGordon som har börjat tappa färgen på remmen som går över manken. Inte så roligt med bruna fläckar i det svarta. Jättesynd för det är annars en jättefin förbygel. Har tyvärr märkt att flera av min andra GG grejor också har börjat tappa färg på det här viset. Har länge funderat på hur jag ska få lädret svart igen, för det måste ju funka. Har provat med svart skoputs inför tävlingar, men det har ju inte funkat något vidare. Dessutom försvinner det ganska fort. Men så fick jag en idé! Mamma har en flaska Närvsvarta, färg för läder. Bara att ta lite på en tops och stryka på, sedan låta det suga in. Vips så var lädret svart igen! Dock vet jag inte hur bra det kommer att sitta, men det får man väl se efter några smörjningar. Men eftersom man måste ha hadskar när man håller på med det här (får man det på händerna så sitter det verkligen!) så borde det ju sitta tycker jag :) Tog en före och en efterbild så ni får se:

Före 
Förbygeln

Före

Efter
Efter

Efter

Stor skillnad! Är lite brunt kvar på sidorna, men vågade inte ta på där eftersom det finns risk för att få färg på dom vita sömmarna, och får man det så går det inte bort.
Närvsvarta finns att köpa hos Tjäderläder. Tjäderläder ligger faktiskt i Jädraås, inte alls långt ifrån mej :)

Mina jodpurs har också börjat bli slitna och tappat färg framme på foten. Fast dom har mest blivit matt och lite grönaktig i färgen. På dom brukar jag bara ta på skoputs och sedan ta en skoborse och borsta lite så blir dom som nya! Blir sån väldig skillnad :) Dock så sitter ju inte skoputsen så bra, så efter några dagar så börjar det försvinna. Men ett jättebra sätt att få sina svarta skor att se blanka och fina ut, speciellt inför tävling :)

Jag har alltid haft svart läder. Tycker faktiskt att det är mycker mer praktiskt än brunt. När man köper sadel, träns, förbygel mm i brunt så vill man ju hitta allt i rätt brun nyans (iaf jag) och då kanske man inte kan köpa det där tränset som man tycker är så snyggt eftersom det är mörkbrunt och sadeln eller förbygel är ljusbrun eller mellanbrun. Mycket krångligare. Men svart är svart, inget krångel alls ;) Dessutom kan man lätt fixa svart läder när det börjar tappa färg eller bli missfärgat. Ganska smart tycker jag. Fast ska jag erkänna, så är vissa bruna nyanser riktigt fina ;)

Hoppas någon tycker detta är ett bra tips, för det tycker jag :)

//Veronica

Kommentarer
Postat av: Linda Eriksson

Ja mina grejer har också börjat tappa färg så det måste jag testa!:D

2009-07-20 @ 20:36:24
Postat av: Karin Warnmark -bloggen för dig och din häst.

Jag har gg saker jag med, men dom har faktiskt inte börjat tappa färg. men jag undrar om det är för att jag har tabacco och inte svart.. man kanske inte ser det lika lätt på bruna nyanser?

2009-07-21 @ 08:57:48
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Elin

Dom GG-saker Karro och John har håller färgen bra, men det kanske är för att dom är bruna..? Jag vet inte.

Innan Köpenhamn använde vi skoputs på ett par bruna läderskydd, det fungerade jättebra! :P

2009-07-21 @ 17:09:19
URL: http://iilan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0