Duktig ponny

Red igenom Chino lite på banan idag :) Han var väldigt fin, och mer "taktmässig" eller vad man säger i galoppen. Red honom ganska lång och låg till en början, sedan jobbade vi vidare med övergångar. Han var pigg och låg på lite, men lyssnade bra :) Satte ihop honom och satte lite press på honom i galoppen och efter ett tag blev galoppen väldigt fin :)

Jag brukar rida igenom Chino åt Angelica en gång i veckan, och det tror jag är bra. Att han får en ryttare på ryggen som sätter lite mera press på honom och inte låter honom komma undan. Men han var väldigt fin idag, fick kämpa lite med högergaloppen eftersom han inte riktigt var som jag ville men annars fin :) Han är en fröjd att rida lillponnyn, och jag tror vi kommer ganska bra överrens.

Får se om jag startar nån till dressyr med honom i höst, det kan ju vara kul eftersom detta året är det sista jag får tävla ponny. Nästa år är det slut på ponny och juniortiden. Har iof inte tävlat ponny sedan 2007 om man bortser från när jag tävlade Chino. Lite tråkigt bara att det är sista året som junior eftersom jag inte kunnat tävla året ut nu. väldigt tråkigt, man får ju inte igen den tiden. Men så är det.  

Imorgon sticker jag och Elin till Hammarö, ska hjälpa till med alla hästar åt John och Karro :) Kommer då vara borta en vecka, så det kommer vara dött här på bloggen. Så ni vet menar jag ;)

Hammarö
//Veronica

Smarta grejor

Som jag srev i ett tidigare inlägg så älskar jag Dyons grejor! Dom har även smarta lösningar som man inte hittar hos så många andra märken.

Tänkte faktiskt ta och presentera några grejor som jag tycker är smarta :)

Dyon

Sidostycken för hackamore

När man rider med hackamore så stöter man ofta på probemet att sidostyckerna åker fram vid ögat. Vissa löser detta problemet ganom att slå käkremmen runt sidostyckena så dom hålls bak. Om man som jag inte tycker den lösningen är så snyggt eller bra så kan man köpa Dyons specialgjorda sidostycken! En smart lösning som garanterat håller bak sidostyckena från ögat :)

Dyon

Korta sidostycken


Kortare sidortycken som passar hackamore, pessoabett, bett med stora ringar eller andra bett som kräver att man höjer upp sidostyckerna. Räcker hålen inte till så är det här en smart lösning att komplettera sitt träns med :)

Dyon

Rem till kandar

Extra rem så man lätt kan göra om det vanliga tränset till kandar.

Dyon

Extra rem

Så man kan ha deras nosgrimmor på vanliga träns, alltså träns utan den tredje remmen på nackstycket.

Några smarta tillbehör från Dyón :)

//Veronica

Vatten

Man glömmer lätt hur viktigt det faktiskt är att dricka ordentligt. När jag var med John Hickey och hjälpte till på en tävling så hade han alltid en vattenflaska med sig. Han sa till mig att det första som försämmras när man druckit förlite är koncentrationen. Visst är det så. Ska jag vara ärlig så glömmer jag väldigt lätt bort att dricka ordentlig när man är på tävling, och det är ju inte alls bra. Särskillt när det är varmt. Man är nervös och så fokuserad att man glömmer bort att både äta och dricka ordentligt.

Detta gäller även hästen, fast den biten brukar man överlag vara mycket bättre på att vara noga med än sig själv. Man gör allt för att få hästen att dricka ordentligt på tävling eftersom man vet hur viktigt det är, men så glömmer man bort sig själv. Det händer ofta mig själv ;)

Så att ha en vattenflaska med sig och hela tiden fylla på medan man rider, är ett väldigt bra tips för att försöka hålla koncentrationen på topp :) Även i vardagen så tror jag att jag dricker för lite, och det kan vara orsaken till att jag känner mig trött eller ibland får huvudvärk.

En vuxen människa koncumerar ca 3 liter vatten per dag (förhållande till kroppsvikt, hur varmt det är och hur mycket man svettas), varav hälften får vi genom maten. Sedan måste vi dricka 1,5 liter ren vätska. Vatten innerhåller inga kalorier, men ger näring och räknas därför som ett näringsämne.

Varför det är viktigt att dricka ordentligt:

*Vatten behövs för näringstillförseln och syretillförseln till cellerna, reglering av kroppstemperaturen, blodets transport och kroppens ph-värde.

*Vatten förbättrar energiupptaget och förbränningen av kalorier.

*Vatten ökar mättnadskänslan, minskar hungern.

*Vatten behövs för kroppens naturliga rening. Vatten forslar bort gifter och förbränningsprodukter av olika slag genom kroppens reningsorgan. 

*Vatten ger naturlig skönhet för kroppen, är bra för hud och hår.


Vid brist på vatten i kroppen:
 

*Låg vattenkonsumtion leder lätt till förstoppning.

*Låg vattenkonsumtion leder till trötthet, sämre intellekt, koncentrationsförmåga, och prestationsförmåga. Bara några procents vattenbrist får oss i obalans och försämrar kroppens funktionalitet. Vid 10 % vattenbrist drabbas du lätt av värmeslag, 20 % vattenbrist leder till uttorkning av kroppen och tillsist död.

*Låg vattenkonsumtion försämrar fettförbränningen och försämrar muskeluppbyggnaden i kroppen samt bryter ner muskler.

*Låg vattenkonsumtion anses av vissa kunna vara en viktig grundorsak till en rad sjukdomar som exempelvis ledgångsrematism, magsår, tarmsjukdomar mf.

*Äldre människor bör vara observanta på sitt vattenintag, då man ofrivilligt har en förmåga att minska denna successivt med åldern i och med att man känner mindre törst. Detta kan vara en orsak till många ålderrelaterade sjukdomar enligt somliga.

*Ett tecken på onaturligt stor vattenbrist är ofta återkommande muntorrhet.

*Låg vattenkonsumtion kan även lura kroppen att känna sig hungrig.


Fakta som inte kommer från mig själv, har jag hämtat från Halsosidorna.se

Hoppas att ni har lärt er något, för det har jag faktiskt gjort. Det var flera punkter som jag inte alls tänkt på, så nu är jag lite klokare ;)//Veronica


Hoppning

Glömde att skriva igår, men gör det idag istället :) Chino och Angelica hoppade lite på banan, tog fram mycket tittgrejer eftersom han varit lite tittig. Tror ni ponnyn reagerar? Icke, han hoppade glatt muren, "vattenmattan", konerna, flaggan som vi lagt över en bom och annat skit vi hade stoppat i hindren.

Angelica fick ihop Chino bra och när dom hoppade bana så fick dom ett bra flyt! Hon har hittat en mycket bättre rytm och känsla nu, ser ut som att hon rider mera nu ;). Blev lite korgalopp i nån sväng, annars var det bra. På slutet höjde vi upp en oxer till 1m, dom kom lite stort men Chino han hoppade av och tog en JÄTTESPRÅNG, haha Angelica: woho! haha, shit vad han kan hoppa.

När hon börjar kunna rida och hitta bättre avsprångspunkter så syns det vilken kapacitet han har, det ser så enkelt ut. För att inte tala om jättesprånget, det var som att han hoppade ett 110-120 hinder ;) Han har ju gått det förut, så han kan ju. Dock är han en sån känslig ponny, så man kan inte bara sitta och åka med och sätta honom i skiten gång på gång, då säjer han nej. Men rider man honom bra, då visar han sin kapacitet också :) Dom hoppade 1m oxern igen, och fick ett bättre språng :) Idag var han pigg och glad, och på "bakdelen". Är han så i Ovansjö så kommer det gå super :)

Angelica o Chino, 3e plats LC storvik
Angelica och Chino efter att dom blivit trea i en LC i Storvik

//Veronica

Shopping

Blev en tur in till Gävle idag, och en sväng in på Ryttarstugan! Självklart blev det shoppat också, dyrt för plånboken. Men vad gör man inte ;) Blev även in en sväng in på Valbo ridsport, ridstrumpor där :)

Detta blev det:

Kingsland


Kingsland hoodtröja "Olivia"

850kr,  Skulle aldrig betala det för en vanlig tröja, men är det Kingsland så smakar det ;) haha

Superstretchig och superskön! Den tröjan gillar jag :))

Kingsland

Kingsland mjukisbyxor
400kr, extrapris


Även dessa superstretchiga och supersköna! Hade tänk att dom blir perfekt att ha över vita ridbyxorna på tävling :) Tjock kant upptill.

Kyra K

Ridstrumpor Kyra K
149kr

Har ett par precis likadana sen förut, och älskar dom! Sitter perfekt och håller. Man förbrukar typ 4-5 Hööksstrumpor på ett par Kyra K = värda sitt pris!

Angelica köpte ett flugtäcke till Chino, han är så känslig för alla flygfän och får knölar. Hittade ett Horsewear Amigo som var ganska mycket nedsatt. Gav kanske 350kr för det :) Han blev söt i det ^^

Lite shopping idag då :) Känns som att jag lägger ner ganska så mycker mer pengar på prylar till hästarna och ridkläder, haha! Hästmänniskor är lite galna tror jag allt, vissa åtminstonde ;)

//Veronica


Ridtur

Red Chino idag, det var kul :) Klättrade lite i Kungsberget och han har nog ganska bra muskler i bakkärran för han blev inte särskillt trött alls! Var desutom första gången vi klättrar med honom där :P Red in vid en grässtig också, ojoj vad pigg han var! Helt galen var han, lillponnyn! Hoppade det lilla "hindret" Skoj sa Chino och sedan full rulle. Haha, roligt att rida ponny ibland :) Kanske havren som vi har börjat gett honom som börjar värka, inte vet jag , för pigg var han! Jobbade lite i skritt på hemvägen, fin var han :)

//Veronica


Test

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/869328/veronicasroka?claim=fcec65dznuu">Följ min blogg med bloglovin</a>


Dyón

Dyón är nog mitt favoritmärke! Även om det är väldigt dyrt, och man får spara länge. Men dom har fina och moderna grejor, och bra kvalité. Även om jag kan tycka priset är lite väl högt. Köpte ett Dyón träns med anatomisk nosgrimma i våras, och nog tycker jag att det är fin kvalité på lädret, det är det verkligen! Men att det är värt nästan 2800kr är jag lite tveksam mot. Skulle tro att en hel del av pengarna är just för märket.  Själv tycker jag tränset är så väldigt snyggt, att jag köpte det trots att priset var högt. Men jag hade velat ha det i drygt 1,5 år (Skojar inte ;))  så det blev ett :) Och det ångrar jag inte, för det är verkligen superfint!

Har även att par minichaps från Dyón, älskar även dem! Otroligt fint läder, och helt underbar passform. Men man ska tänka på att köpa dom chapsen väldigt tight. När jag köpte mina så stod jag nästan i valet om S eller M, men tog S. Dom satt verkligen snortight i början, så jag nästan funderade på att byta. Men dom töjde sig, och sitter verkligen perfekt nu :) Kan ha både ribyxor och ridstrumpor under.

Detta är vekligen ett fint märke, men dyrt. Tänkte presentera lite av deras fina produkter från Dyon collection och Working collection. Se och njut :) 

Dyon collection
"Träns och tillbehör i engelskt läder från Sedgwick Tanneries (UK).
Squareraised och creamfärgad mönstersöm. Mässingsspännen." Dyon.be

Dyon collection
Dyon, träns med anatomisk kombinerad nosgrimma
Pris: 2430:- utan tygel (här var det ju billigare :O) segcompanyab.e-butiken.se
Storlek: Ponny, cob, full
Färg: Svart och nut. Mässing.
Information: Träns från Dyón - Dyón Collection
"Dyóns nya träns kombinerar komfort med stil och är tillverkat av det finaste engelska lädret. Nackstycket är lite bredare med en utskärning för öronen och är vadderat med 2 mm neopren. Tränset har tre remmar - för nosgrimman, sidostycket och käkremmen. För att undvika tryck som orsakas genom att nosgrimman trädes över nacken, sätter man fast nosgrimman direkt i tränsets tredje sidorem." segcompanyab.e-butiken.se

Dyon coleection
Dyon, anatomiskt träns med mexikansk nosgrimma
Pris: 2599:- skarahastsport.se
Storlek: Ponny, cob, full
Färg: Svart och nut. Mässing.
Information: Från samma kollektion som tränset ovan, fast med mexikansk nosgrimma.

Dyon collection
Dyon, tygel
Pris: vävribb, 720:- segcompanyab.e-butiken.se, Gummi 1/2 749:- hebshop.e-butiken.se. Skriver inte fler priser, eftersom det kan variera grymt från butik till butik! Gummitygeln mellan 700-900kr har jag märkt.
Storlek: Ponny, cob, full
Färg: Svart och nut. Mässing.
Information: Tygel från Dyon collection.
-Extra mjuka gummityglar, finns i två olika vidder. 1/2" och 5/8".
-Huntertygel i läder med ett tunnt lager av gummi på insidan.
-Kantflätade lädertyglar.
-Vävribbstyglar med 9 stoppar.

Dyon collection 
Dyon, bricole
Pris:
Storlek: Ponny, cob, full
Färg: Svart och nut. Mässing
Information: Bricole (eller förbygel) från samma kollektion som tränsen och tyglarna ovan. Amerikansk modell (utan rem över manken).

Working collection
"Tränskollektion gjord i buffelläder.
Detta läder är starkt och har lång livslängd och passar särskilt bra för intensivt dagligt bruk.
Kollektionen kombinerar en unik design med bra bekvämlighet för hästen.
Spännena är gjorda av silverpläterad mässing." Dyon.be

Working collektion
Dyon, träns med kombinerad nosgrimma
Pris: 1199:- Ridsportbutiken.net
Storlek: Ponny, cob, full
Färg: Svart och nut. s/s.
Information: Träns från Dyon Working collektion i vattenbuffelläder, anatomiskt utformat ,vit mönstersöm och snabbknäppe på käkremmen. Kombinerad nosrimma och s/s spännen.

Working collection
Dyon, tygel
Pris: gummi smal och bred 430:-, vävribb 320:- Ridsportbutiken.net 
Storlek: Ponny, cob, full
Färg: Svart och nut. s/s.
Information: Tygel från Dyon working collection.
-Extra mjuka gummityglar, finns i två olika vidder 1/2" och 5/8".
-Vävribbtyglar med 9 stoppar.


Working collektion
Dyon, elastisk bricole
Pris: 1299:- Aleridsport
Storlek: Ponny, cob, full
Färg: Svart och nut. s/s.
Information. Bricole från Dyon working collektion. Från samma kollektion som tränset ovan.

Dyon har även fler "träns kollektioner":
*Dyon collection
*Hunter collection
*English collection
*Working collection
*Difference collection

Dom har även chaps, grimmor och mycket mer, kika in på Dyon.be
Bilder och information är hämtad från Dyon.be och Equalityline.se

Lite fina saker från Dyón :)

//Veronica

Kan man få svart läder svart igen?

Kan man verkligen få svart läder som börjat tappa färgen att bli svart igen? Jo, det kan man faktiskt!

Jag har en förbygel från GlenGordon som har börjat tappa färgen på remmen som går över manken. Inte så roligt med bruna fläckar i det svarta. Jättesynd för det är annars en jättefin förbygel. Har tyvärr märkt att flera av min andra GG grejor också har börjat tappa färg på det här viset. Har länge funderat på hur jag ska få lädret svart igen, för det måste ju funka. Har provat med svart skoputs inför tävlingar, men det har ju inte funkat något vidare. Dessutom försvinner det ganska fort. Men så fick jag en idé! Mamma har en flaska Närvsvarta, färg för läder. Bara att ta lite på en tops och stryka på, sedan låta det suga in. Vips så var lädret svart igen! Dock vet jag inte hur bra det kommer att sitta, men det får man väl se efter några smörjningar. Men eftersom man måste ha hadskar när man håller på med det här (får man det på händerna så sitter det verkligen!) så borde det ju sitta tycker jag :) Tog en före och en efterbild så ni får se:

Före 
Förbygeln

Före

Efter
Efter

Efter

Stor skillnad! Är lite brunt kvar på sidorna, men vågade inte ta på där eftersom det finns risk för att få färg på dom vita sömmarna, och får man det så går det inte bort.
Närvsvarta finns att köpa hos Tjäderläder. Tjäderläder ligger faktiskt i Jädraås, inte alls långt ifrån mej :)

Mina jodpurs har också börjat bli slitna och tappat färg framme på foten. Fast dom har mest blivit matt och lite grönaktig i färgen. På dom brukar jag bara ta på skoputs och sedan ta en skoborse och borsta lite så blir dom som nya! Blir sån väldig skillnad :) Dock så sitter ju inte skoputsen så bra, så efter några dagar så börjar det försvinna. Men ett jättebra sätt att få sina svarta skor att se blanka och fina ut, speciellt inför tävling :)

Jag har alltid haft svart läder. Tycker faktiskt att det är mycker mer praktiskt än brunt. När man köper sadel, träns, förbygel mm i brunt så vill man ju hitta allt i rätt brun nyans (iaf jag) och då kanske man inte kan köpa det där tränset som man tycker är så snyggt eftersom det är mörkbrunt och sadeln eller förbygel är ljusbrun eller mellanbrun. Mycket krångligare. Men svart är svart, inget krångel alls ;) Dessutom kan man lätt fixa svart läder när det börjar tappa färg eller bli missfärgat. Ganska smart tycker jag. Fast ska jag erkänna, så är vissa bruna nyanser riktigt fina ;)

Hoppas någon tycker detta är ett bra tips, för det tycker jag :)

//Veronica

Markarbetespass

Idag fick Chino och Angelica sig ett riktigt markarbetespass :) Chino blev aldeles svettig, men dom var duktiga :)

övningarna

Har gjort en ganska så väldigt ful bild i paint, bara för att demostrera. Tanken var ju att ta med kameran och ta några kort, men det glömde jag ju...

Iaf så började Angelica att rida fram Chino lite i trav och galopp, mkt övergångar och tempoväxlingar. För att Chino ska bli lydigare fram och tillbaka, och komma ihop sig mer. Jobbade lite på volten och jag gav Angelica lite instruktioner.

Sedan började vi med övningen med dom två upphöjda bommarna på medellinjer, hade satt upp dom med dunkar så väldigt lågt. Red serpentiner över dom. Chino brukar ha väldigt svårt för att byta galopp och ofta hamna i korsgalopp, så den här övningen var jättebra för honom. I början landa han i korsgalopp, men på slutet var han mycket finare. Angelica fick ihop honom fint, och fick då ett bra flyt :) 

Sedan red hon över samma upphöjda bommar fast runt på stora mittvolten. Här tränade vi på att räkna galoppsprång. Från bom till bom var det normalt med 9 språng, så vi varierade mellan 8-12 galoppsprång. Jag ropade hur många språng hon skulle rida, och det funkade väldigt bra :) Måste säga att hon har fått mycket bättre känsla att rida på hinder nu, och det kommer ju att visa sig på banan sen :) Chino kom ihop sig fint, blev lite trött på slutet bara. Målet här var att få Chino så reglerbar som möjligt och för att Angelica ska hitta känslan att få jämna galoppsprång runt.

På kortsidan hade jag ställt upp en liten studs. Ett litet hinder i mitten och en upphöjd bom framför och en bakom. Hoppade den några gånger i båda varven :)

Sedan var det dags för Chinos skräck! Muren! Han har stannat på mur två gånger nu, så jag släpade ut dom där tunga trälådorna som finns vid ridbanan. Har ingen egen banam utan en gemensam och där har vi faktiskt en mur :) Fast det är en massa lådor, så ska man ha en fullstor mur så måste man ha 4 lådor på längden. Men jag tog ut bara två, så muren blev kanske bara 1-1,5 meter bred. Väldigt smal med andra ord. La först två bommar på snedden som hjälpmedel. Chino tittade till lite, hoppade snett nån gång men sen hoppade han rakt. Tog först bort en bom, och sedan den andra. Blev lite svårare att hoppa utan hjälpbommarna eftersom det blev så smalt, men det gick fint :)

La sedan på två till lådor på höjden. Blev kanske 2 dec högre, då blev det lite svårare ;) Ju högre den blir, ju smalare ser den ut. Första gången tvärnita han ^^ Hoppade först med hjälpbommarna och sedan gick det att hoppa utan dom :) Chino tyckte det var lite läskigt och ville gärna hoppa brevid, men andra gången gick det bra :) Hoppa smalhinder är ju väldigt bra för att få hästen riktigt rak! Sedan var det ju bra att träna mur för Chinos del ;) Hoppade inte muren så många gånger eftersom det var i slutet av passet, så vi ska göra det fler gånger ;) Så han blir riktigt rak och fin!

Tyckte detta var väldigt bra övningar för både Chino och angelica, finns mycket att träna vidare på :) Men det går framåt för dom, det syns!

//Veronica 

Tretorn tävling


Tretorn
Ingen som vill gå in och rösta på min ootroligt snygga Tretornstövel? ;)
haha, om inte annat så kan du designa din egen :P

Och alla ni som tävlar för Ockelbo Ryttarförening, gå in och designa en stövel och be folk rösta! Bästa klubb vinner nämligen en träning för Daniel Zetterman ;) Värt att försöka iaf ^^

//Veronica

Mark todd collection

Det där med att få täcken att sitta bra kan vara riktigt svårt. Vissa hästar är det aldrig några problem med, och somliga kan det vara riktigt svårt att hitta täcken som sitter bra. Det brukar oftast vara så att man hittar ett märke som sitter bra på just sin häst, och man kan sedan köpa flera täcken från just det märket. Ett märke som vi har flera täcken ifrån är just Mark Todd. Det började med ett stalltäcke åt Tyson för många år sedan, och det hara bara blivit fler.
Just nu har vi dessa täcken:
*Stalltäcke, Tyson
*Stalltäcke, Curre
*Utetäcke, Curre
*Samma utetäcke fast med tillhörande hals, Chino
*Ridtäcke, både Lady och Curre har haft det.

Alltså 5 st. Är väldigt nöjd med detta märket, och rekomenderar det :) Vad jag har sett så är det inte så vanligt, men dom har bra täcken som jag tycker håller bra. Iof har vi inte några hästar som biter sönder sina täcken, så hållbarheten så sett vet jag inte.

Detta har vi till Tyson (inte min bild)
Mark todd
Mark todd stalltäcke, ponny
Pris: 470:- sikonhastryttarutrustning.e-butiken.se
Färg: Lila

Storlek: 95-125.

Information: Stalltäcke för ponny, 210D, 250gr fyllning, andas. Anti-rub nylon vid bogen och snabbknäppen fram, kryssgjordar.

Detta har Curre (inte min bild)
Mark Todd
Mark Todd stalltäcke medium
Pris: 640:-  sikonhastryttarutrustning.e-butiken.se
Färg: Mörkblå
Storlek: 125-160
Information: Mellantjockt stalltäcke, 210D och 250gr fyllning. Bommulsfoder, kryssgjordar och snabbknäppen framtill. Nylonfodrat anti-rub vid bogen, andas. Ringar att fästa hals, syns ej på bild.

Detta har både Curre och Chino (inte min bild)
Mark Todd
Mark Todd utetäcke protector
Pris: 998:- sikonhastryttarutrustning.e-butiken.se
Färg: Skotsrutigt blå
Storlek: 125-160
Information: Nylonfodrat utetäcke, 220gr fyllning, 600D och ripstop. Vattentätt och andas. Justerbara snabbknäppen framtill, kryssgjordar, bensnören och formsydd svanslapp. Kan kombeneras med halstäcke.

Chino har täcket ovan och denna hals (inte min bild)
Mark Todd
Mark Todd halstäcke Protector
Pris: 498:- sikonhastryttarutrustning.e-butiken.se
Färg: Skotsrutigt blå
Storlek: S, M, L
Information: Halstäcke som passar MT utetäcket Protector.
 
Köpte detta till Lady, men nu använder Curre det (inte min bild)
Mark Todd
Mark Todd Skrittäcke
Pris: 530:- sikonhastryttarutrustning.e-butiken.se 
Färg: Marin
Storlek: M, L (Jag har storlek 150?)
Information: Vattentätt skrittäcke i bävernylon med reflexer runt om. Utskuret vid skänkeln, fleecefodrat och andas.
Köpte mitt på Ryttarstugan för kanske 3 år sedan? har hållt jättebra, bara karborren som börjar bli dålig. Men en sån grej är det ju bara att byta ut.

Jag har även ett par blåa Mark Todd ridtäckbyxor som jag verkligen älskar! Inte för tjocka, lagom lång i benen, sitter helt enkelt perfekt! Köpte mina på Sporren i uppsala, köpte sedan ett par nya när jag hittade ett par på Rea på Aubiose. Välbehövligt med ett par nya, då Curre tog tag och ryckte sönder dragkedjan på dom gamla ;) haha

Bilder och information från Topequestrianwear.com Klicka vidare på produkter, och sedan Mark Todd. Dom har mycket mer än bara täcken, så kika in på hemsidan :)

Ett litet tips från mej :)

//Veronica


Filmer

Kom på att jag laddat upp lite nya filmer på youtube, kan lägga upp dom här så ni får se :)

 
Lady och jag tränar hemma hos Frida 2007


Lite blandade klipp på mej och Curre i början av 2008. Alltså var det här ett tag sen, tänk på det ;)


Vet att flera av er som läser bloggen har sett den här filmen, men för er som inte har.
Lady Stardust, min förra D-ponny som jag sålde för snart ett år sedan.

Ha det bra!

//Veronica

Ridtur på Chino

Angelica låg inne och hade ont i huvudet, så jag fick ta en tur på Chino idag :) Jag blev glad iaf ;) För er som inte vet så är min häst skadad nu, och kommer vara det ett tag fram över. Eftersom jag inte har någon annan häst så blir jag glad när jag får rida Chino :) Blir typ galen när jag inte får rida! och att känna hur man blir allt sämre är inte heller kul ;S

Åter till ridturen. Red bara ut en sväng idag, först efter grusväg, sedan in på en stig i skogen och asfalten hem. Inne i skogen så har jag byggt upp ett litet hinder av grenar och skit för jag vet inte hur länge sen! Fixade till det och "hoppade" lite :) Var inte alls högt 60-70 kanske, jag har ingen aning. Men Chino tyckte det var dunder kul! ojoj vad pigg han blev ^^ Han som varit lite loj, nu var han inte det kan jag säga ;)

Fortsatte att jobba lite tempoväxlingar resten av turen, och det var inte alls några problem nu, inte framåt iaf ;) Riktig räser galopp blev det också! Roligt att rida ponny ibland :) Sista biten hem traglade vi lite sidvärtsrörelser i skritt. Chino tycker det är så väldigt jobbigt att korsa sina bakben, men han var duktig. Bara man är lite bestämd så gör han det fint :) 

Hoppas hoppas verkligen jag hittar något att rida snart. Blir typ galen! Vill ha något att jobba med :S Åker till Westgate farm om två veckor, så då får jag lite att göra iaf. Aja.

Chino och jag
Chino och jag hemma på banan för ett tag sen :)

Chino och jag
Hopponnyn har ju lite steg iaf! :)

//Veronica

Trimmning av ponny

Red igenom Chino lite åt Angelica idag. Fukuserade på övergångar och tempoväxlingar för att få honom mera allert och lyssna mer för skänkeln. Angelica haft det problemet när de tävlat, att han inte riktigt går fram och då speciellt när det är varmt. Så jag red mycket övergångar och var noga med att han tog skänkeln. Formen var inte så avslappnad och fin som han brukar kunna vara, men la inte så mycket fokus på det. 

Tog också ut två bommar på ena långsidan, kommer inte ihåg hur många meter imellan. Varierade att rida 7,6 och 5 galoppsprång imellan bommarna. Han fick gått och väl in både 7 och 5 galoppsprång, ville inte pressa han till något mer. Bara kolla av att han lyssnade både fram och tillbaka. Efter att ha ridit 5 galoppsprång och sedan 7 nästa gång så hade han lite svårt att sätta ihop sig och det blev nått avbrott. Men det är bara att träna på :)

Har gett Angelica lite läxa om att rida mycket tempoväxlingar och övergångar för att få honom lite rappare. Blir ju lätt att man sitter och lullar på i samma tempo. På slutet kännde jag iaf resultatatet, kanske inte riktigt så lydig som jag ville. Men det uppnår man inte på bara ett pass. Men han svarade bra framåt, och det var det viktigaste :) En lydig häst blir så mycket trevligare att rida!

//Veronica

Matchande schabrak och luva

Schabrak är nästan det roligaste som finns! Man kan ha massor med olika modeller, färger, märken mm, och variera från dag till dag. Särskillt roligt är när det finns matchande luva till, speciellt att ha på tävling. Jag hade gärna haft det om det inte hade varit för att min häst har för stort huvud för att kunna ha alla snygga luvor ;) På marknaden finns mängder med olika snygga schabrak med matchande luva till, och jag tänkte faktiskt ta och ge lite tips på olika set som jag tycker är snygga. Såklart i olika prisklasser :)

GG
GlenGordon
Pris: schabrak 399:-, luva 199:- på Hastshopen.se
Färg: Blå, brun, beige, vit. Se bild.
Storlek: Ponny, full,
Utförande: Allround och dressyr
Information: Ingår i en serie om schabrak, luva, bandage och ridtäcke från GG. Många fina färger.

Schockemöhle
Schockemöhle
pris: schabrak 369:- , luva 269:- hos sthlmridsport.se. Finns även hos ryttarstugan.se och hastbiten.se
Färg:  Camel, Marin, Grå, Vit, Svart, Grön
Storlek: Ponny, full.
Utförande: Hopp/allround och dressyr.
Information: Fina prisvärda schabrak och luva från Schockemöhle. Finns i flera olika färger (fler än dom jag angivit) och ingår i en serie om schabrak, luva, lindor, grimma och täcke.

Har två schabrak och en luva från schockemöhle, väldigt nöjd med dom! Har även ett täcke som jag verkligen gillar :) En av mina favoriter!

Equalityline
Equiline
Pris: Schabrak från 499:-, luva från 380:- på Hastshopen.se
Färg: 15 olika grundfärger, 40 olika kakantband och 37 olika passpoaler
Storlek: Ponny, full
Utförande: Dressyr, hopp/allround
Information: Ny serie schabrak med ett 'shock-absorbent' matrial som andas. 900g stoppning.  Finns i 15 olika grundfärger, 40 olika kantband och 37 olika passpoaler! Kombenera precis som du själv vill. Equalityline.se

John Whitaker

John Whitaker
Pris: Schabrak 598:-, luva 339:- på Ridsportbutiken.net 
Färg: vit/blå/guld, vit/blå/röd,  vit/grå/silver, vit/svart/guld, vit/svart/silver, vit/röd/silver, vit/röd/guld, vit/blå/ljusblå, vit/ljusblå/silver, vit/grön/guld, blå/blå/ljusblå, blå/blå/guld, blå/röd/vit, grå/rosa/vit , svart/svart/guld, svart/svart/silver, brun/brun/silver , brun/brun/guld , grön/grön/guld, burgundy/röd/guld , burgundy/röd/silver, röd/blå/vit/
Storlek: Ponny, full
Utförande: Hopp/allround
Information: Sammetsschabrak i stora vågmönster från John Whitaker. Många färger och kombenationer att välja mellan.

Har själv ett schabrak med tillhörande luva, blå med röd och vit passpoal. Väldigt nöjd med det :) Det enda är att dom är ganska liten i storleken. Så ni som har D-ponny/stor C, köp inte ponny utan full. Syrran har en 16,5 tums sadel, och full passar alldeles utmärkt.

Scapa sport

Scapa Sports
Pris: schabrak  636:-, luva 218:-  hastshopen.se
Färg: marin/silver, fuchia/mörkgrå, rosa/mörkgrå, ljusblå/silver, mörkgrå/silver, taupegrå/navy
Storlek: Full
Utförande: Allround
Information: Trendiga schabrak som ingår i en serie med bla. schabrak, luva, grimma, skydd, lindor och täcke. Ena sidan av schabraket har loggan på bilden, och andra sidan har siffran 3 broderad. Luvan har siffran 3 broderad.

Har själv en scapa grimma (fast inte ur denna serie) som jag är väldigt nöjd med! :)

Anna Scarpati
Färger Anna Scarpati

Anna Scarpati
Pris: Schabrak 1 passpoal 659:- , 2 passpoaler 679:-, 3 passpoaler 699:-, luva 1 passpoal 449:-, 2passpoaler 479:-, 3 passpoaler 499:- på Rytteriet.nu
Färg: Finns i mängder av olika färger, välj själv!
Storlek: Ponny, full.
Utförande: Hopp/allround och dressyr.
Information: Ett schabrak och luva som du kan kombenera precis som du vill! Finns i mänder av olika färger, om du vill ha en, två eller tre passpoaler och om du vi ha fäste för sadelgjordsstropparna eller bara för sadelgjorden. Ta chansen att kombenera ett eget personligt shabrak och/eller luva som kanske ingen annan har.

Detta var lite schabrak och luvor som jag tycker är snygga :)

Nu vill jag ha lite tips om vad jag kan skriva om. Har ni något önskemål? Skriv det isåfall! Så jag vet vad som vill läsas :)

Ha det så bra, hoppas på kommenter om vad jag kan skriva om ;) Lite idé torka här!

//Veronica

Hemkommen efter en vecka på Westgate farm!

Japp, igår kom jag hem efter en veckas jobb på westgate farm :) Det har varit en bra och lärorik vecka! Har gjort mkt stalljobb, är ca 21 hästar (om jag inte  har fel nu) som står på stall och ska fodras och mockas åt varje dag. Har ridit lite också, i snitt två hästar om dan kan man säga :) Väldigt roligt med tanke på att jag inte ridit så mycket nu på sistonde. Har lärt mig longera också! haha, har faktiskt inte gjort det så mycket. Har fått bättre kläm på det nu :) Dom flesta hästarna longeras fram innan John rider, så der har blivit en del. Med tanke på att han rider en sådär 6-10, ibland fler hästar om dan (äsh, jag vet inte hur många, det varierar från dag till dag ;)).

Har studerat lite hur dom tränar hästarna och fått en hel del tips, och har funderat lite. Chino har varit lite halvtråkig nu, så han blir mitt projekt nu när jag inte har någon egen att rida. Så nästa tävling ska lillponnyn jäklar i mej vara i farten, mohaha. Nej, men lydig ska han vara! Det är ju trots allt A och O i ridningen, att hästen tar skänkeln! När det bli lite varmt så tycker Chino, den lilla humöponnyn (kan det bero på att han är fux måntro? ;)) att han kan göra lite som han vill ;) Han hoppar ju så grymt bra annars!

Men det var iaf trevligt där nere :) Följde med Elin ner, tack för att jag fick följa med! Har skrattat en hel del, kan säga att John Hickey är en väldigt rolig person ;) haha. kulkul har det varit :) Ska ner dit igen om två veckor, då följer jag med till Hammarö :) Planen med Curre var ju att rida Lamicell cup iår, var inte så många anmälda så jag hade ändå gått till semifinalen utan att jag tagit några poeng, och från semifinalen så gick minst en junior till finalen på Hammarö. Det var ju drömmen, men det sket sig ju. Liksom Agriahoppet och DM. 2009 som är mitt sista år som junior... Utvecklingsteamträningarna skiter sig ju också i höst...
Hörde att Karro vann semifinalen i Lamicell cup, och då ska rida finalen på Hammarö. Så jag får heja på henne :)

Efter allt det tråkiga med Curre så är jag väldigt glad att jag åkte ner till Björklinge. Har haft så mycket att göra att jag inte har haft tid att tänka på allt tråkigt. Dom har varit så snälla mot mig där nere, tack så mycket!

Eftersom jag varit borta en vecka i Tyskland och sedan en vecka i Björklinge så har bloggen legat lite nere. Men jag har lite ideér nu, så det ska bli bättre uppdatering nu när jag är hemma :) Så håll utkik!

Nu är klockan aldeles för mycket och jag måste sova.

Ha det bra!

Veronica<3Curre
Det finns ingen som du, för du är en på miljonen.
Det är inte något jag bara säger, för det är den riktiga sanningen.
Du är det bästa som har hänt mig, utan tvekan!

~Cuwento~

Ridtur på ponny

Red Chino lite idag, snodde Angelicas häst eftersom jag var så ridsugen ;) Fast det gjorde inte något enligt henne. Tur för mig ;) Red först ut en sväng, efter två stigar inne i skogen som jag inte ridit på ett tag. Det tyckte han var kul :) Galopperade över en liten äng också, som ligger i en liten uppförsbacke. Där blev det full fart, som det bara kan bli med ponnyer ^^ GullChino :)

Red in en sväng på banan också, travade runt några varv i en väldigt lång och låg form, så han verkligen får stretcha ut ryggen. Jobbade lite mera i galoppen, eftersom han inte var så bra där igår för Angelica. Jobbade honom i låg form även här, och han var riktigt fin! Han blir ofta spänd i ryggen, och gillar verkligen att komma ner i en lång och låg form där han kan sträcka ut ryggen. Han är så fin den ponnyn :D Så rolig att rida!

Red inte på så hårt, utan lite lättare eftersom Angelica ska åka in till Frida och hoppa imorgon. Tror det blir så iaf :)

Chino och jag


RSS 2.0