Sprenger bow balance

Fick frågan om vad jag tyckte om mina Sprenger bow balance stigbyglar, och jag kan faktiskt ta och skriva det här :)

Sprenger bow balance
Sprenger bow balance
Pris: 1645:- hos Lyckåsridsport
Storlek: Vanlig storlek och tror även att dom har kommit ut i junior storlek.

Information: "Den fantastiska nya säkerhetsstigbygeln från Sprenger.

Stigbygeln hänger alltid lätt åtkomlig i och med den vridna formen. Stigbygelns botten är något bredare, vilket gör att du alltid kan få tag på stigbygeln snabbt. Denna stigbygel har även det följsamma system-4 vilket gör att stigbygeln är ledad åt fyra håll.
Den unika formen gör att du har en höger- respektive vänster-stigbygel. För att underlätta är de märkta med "R" för Right=Höger och "L" för Left=Vänster."
Lyckasridsport.se

I början av 2007 när jag red ponny så hade jag problem med att jag tappade stigbyglarna vid olika tävlingar och då fick onördiga fel. Provade olika stigbygelplattor, även sånna där i metall, men inget med särskillt bra resultat. Beslutade mig då för att köpa ett par sprenger stidbyglar. Vi var till Sporren i Uppsala och skulle köpa ett par vanliga sprenger men såg då att dom kommit ut med en ny modell, bow balance.
 
Dom kostade lika mycket som dom vanliga och hon i butiken tyckte helt klart vi skulle ta dessa! Dom var då väldigt nya, hade inte ens kommit till butikerna i Gävle. Men jag tog dessa och är verkligen supernöjd! Tappade aldrig mer stigbyglarna på tävlig, och om man gjorde det nån gång så är dom lättare att ta :) 

Plattan är bredare än vanliga och är gjort i två olika sorters gummi, det blåa är mjukare och det svarta lite hårdare, vilket gör att man får ett superbra grepp! Finns nya plattor att köpa till (även i metall), men jag har haft mina stigbyglar i 2,5 år och plattorna har inte blivit ett dugg slitna trots att jag använt dem varje dag. Min mamma provade att rida med dessa och älskar dom, och när min syster köpte nya stigbyglar så blev det ett par BB.

Kort och gott kan jag säga att jag är väldigt nöjd med dessa stigbyglar och har ingen tanke på att byta ut dem :)

//Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0