Mina hästar genom åren

Eftersom det är flera som har skrivit om deras hästar som dom haft under åren, så tänkte jag faktiskt också ta och göra det :)

Blondie-B-ponny.

Min första egna ponny som jag fick när jag var 3 år. Mamma behövde sällskap til sin häst, så då fick det bli min häst :) Blondie var en shettis/welsh korsning på 114cm, alltså en liten B-ponny. I början "åkte" jag mest häst, men efter hand så red jag mer och mer. Tog med henne till ridskolan några gånger och red för en tränare här hemma när jag var typ 8-9 nånting? Hon var jättesnäll att rida ut med, men hatade att gå på ridbanan! Kundre dra en hel långsida med bocksprång tills jag åkte av! Så det är nog denna ponny jag har att tacka för när det gäller balansen :) Åkte av henne under en hopplektion då ponnyn slängde sig efter hindret, när jag väl fick henne att hoppa. Jag åkte av två gånger och satt upp igen. Men tredje gången så landade jag så olyckligt att jag bröt armen. Tror det var nån gång efter det som jag började leta ny häst, eftersom jag vuxit en del. Tyvärr så fick hon fång, och i januari 2002 så var hon så dålig att vi fick ta bort henne.

Blondie
En vältränad Blondie! Under den perioden tränade jag som mest med henne :)
Blondie o jagBlondie o jag
Jag 3år?                                                     Blondie och jag hemma.    

Bonneville-C-ponny.

Efter att ha haft hem två C-ponnyer på prov som båda inte gick igenom veterinärbesiktningen så lånade vi Bonneville när jag var 10år. En New Forrest, C-ponny med bra stam tror jag. Hade honom på prov i ett halvår, men blev inget köp pga av något på veterinär besiktningen har jag för mig. En ponny som var jätteduktg i dressyren, gick i form med mej som inte var så duktig alls! Hade vi köpt honom så kanske jag hade varit dressyrmupp nu, tur att det inte blev så igentligen ^^

Tyson-C-ponny.

Min första tävlingsponny! En mörkbrun C-ponny, 135cm med okänd härstammning. Född 1992, alltså 10 år när vi köpte honom 2002. Kan lova att det här ären mycket speciell ponny som har betytt oroligt mycket för mig! Det var verkligen inte lätt för mig i början när jag hade honom. Pigg som satan, gick i full karriär tills min tränare (som tydligt sa att hon var imot att betsla upp) tyckte det kunde vara nödvändigt att sätta på honom något skarpare ;) Det var med honom som jag började träna och rida hoppspecial med på ridskolan och sedan året efter började tävla med! I början gick det i fullt spätt och han bara stannade. Men vi kämpade på och red fler och fler nollor i dom lägre klasserna! I början av 2005 så fick vi vår första (och enda) lokala seger i en LC och tog oss runt en LB med bara ett snöpligt riv på sista hindret i grunden! Det var lycka, för en ponny som ofta stannade på tävling. Med honom har jag många härliga minnen! KM segern 2003, Fälttävlanslägret 2003 eller 2004? DIV 2 tävlingarna! Ja, hur mycket som hellst! Det var när jag fick honom och började hoppträna och tävla som min då icke hästintresserade pappa började följa med och bli allt mer intresserad :)

Tyson och jag
Tyson och jag i Ovansjö 2004.
TysonTyson
Tyson

Castanja (Kastanja)-D-ponny.

En D-ponny som jag hade på prov i en månad. Hoppade jättebra, fina bakben om jag minns rätt. Blev dock inget köp eftersom hon hade så veka bakkotor, så vår veterinär förklarade att hon troligen inte skulle hålla som hopp-ponny.

Castanja
Castanja i hagen hemma hos oss.

Lady Stardust-
D-ponny.

17 Maj 2005 så var Lady min. Troligen welsh cob, 146,5cm  med okänd härstammning, importerad från England. En ponny som hoppade riktigt bra, men var inte tävlat då tjejen var för gammal. Vi startade vår karrir på tävlingsbanan några veckor efter att vi köpt henne, med en felfri LD och seger i LC! Tävlade 2005 med många placeringar. Sommaren 2006 hade vi lite oflyt, men kom igång till hösten då vi bytte tränare. Tävlade våren 2007 som gick jättebra. Dock gick vi omkull på en träning för John Hickey i mars. Jag fick henne över mig, vilket resulterade en beckenfraktur. Så hon bara promenadreds av min mammma under 3 månader den sommaren, då jag inte kunde rida. Kom igång igen till hösten då vi var med i Ockelbos DIV 1 lag. Funkade inte så bra mellan oss efter olyckan, så jag köpte storhäst i December. Hade henne fram till Augusti 2008 då jag sålde henne till Rättvik. Skulle ha startat LA både 2006 och 2007 på våren, men pga oflyt som vi hade båda gångerna så fick vi aldrig någon bra debut. Startade två LA, men var igentligen vid helt fel tillfällen så det gick aldrig bra. Hon var en jättetrevig ponny som jag har haft väldigt roligt med! Hade vi inte haft all oflyt som vi hade så hade vi nog ridit iaf någa LAn. Hon utvecklades även enormt inom dressyren och gick från tanig till riktigt maffig under den tiden jag hade hennne! En otroligt speciell ponny som jag verkligen saknar.

Lady
Lady och jag i Hudik, DIV 1 omg. 2
LadyLady
Lady och jag i Högbo, DIV 1 omg.1

Cuwento-Storhäst.

Min fösta storhäst. Efter att ha letat häst i flera månader så bestämde vi att min tränare skulle åka ner med Pär-Ola Nyström till Belgien och titta på häst åt mej! Det blev en 5årig skimmel efter Parco som hade gått flera felfria 120 i Belgien. Hemtade honom i Örebro den 23 December, hade då inte sett hästen innan! Men det gick vägen och jag hade inte kunnat bli mer nöjd!

2008, när Curre var 6 år så började vi tävla. Tävlade nån 90cm, mest 1m avd.B med flera felfria rundor. Debuterade 110 i Maj som vi gjorde med ett snöpligt pet! Tävlingen efter var vi dock felfri :) Den sommaren började vi tävla regionala 110 med felfria rundor, startade även en 115. Sökte till Gävleborgs Utvecklingsteam och efter mönstring i December så var vi en av 6 storhästekipage som kom med!

Började 2009 med dubbelnolla i en 110, var sedan dubbelnolla och placerad i andra 110 starten för året och även dubbelnolla i 120 debuten! Tränade både för Pontus Westergren och Helena Persson med utv-teamet, med bra resultat och omdömen! Andra 120 starten var vi också dubbelnolla och här 7e placerad av 15 placeringar. Startade sedan en Nationell 120, som inte gick så bra. Andra dagen stannade han. Han stannar aldrig, så vi förstod att något var fel. Nu har han stått skadad i ca 4 månader.

Detta är verkligen en speciell häst som man inte kan annat än att älska! En stor personlighet, busar och bockar när han är glad. En häst som går in på banan med spetsade öron och fokuserad på uppgiften, ja en helt fantastisk häst är han helt enkelt! Hoppas bara att han blir frisk nu, för då kan vi nog gå långt hoppas jag :) Han är verkligen en häst som jag trivs så otroligt bra med, älskar denna hästen nå så grymt!

Curre
CurreCurre
Curre och jag i Hudik

Deesa hästar har jag haft under mina år :)


Kommentarer
Postat av: Sussie

Jäklarns vad snygg Cuwento är!Blir rent lite avis;P

2009-09-02 @ 11:13:19
URL: http://susannakristina.blogg.se/
Postat av: Michelle

Hej jag ville bara berätta att jag var på kyrkobacka en ridskola och lady va en av mina favoriter men dom har fått avliva henne för att hon var så gammal och slutade att äta jag ville bara berätta det.

Svar: Nej, usch vad tråkigt att hon är borta :( Men så snällt av dig att berätta för mig. Hon var en väldigt speciellt ponny<3
Veronica Sroka

2015-04-25 @ 09:21:04
Postat av: Michelle

Varsågod

2015-04-25 @ 16:47:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0