Markarbete

Blev ett markarbetespass för Chino idag. Red fram först, övergångar, tempoväxlingar och lite för sidförande hjälper koncentrerade vi oss på. Sedan hade jag ställt upp två upphjöjda bommar på medellinjen som jag red serpentinbågar över. Dock ville Chino inte alls byta galopp! Fast inte så konstigt när jag gör fel. Han är superkänslig och landar bara i rätt galopp när jag rider på ett vis. Men han är för övrigt jättesvår att att byta galopp på, vill gärna hamna i korsgalopp. Mycket därför jag jobbade med denna övningen idag. Men på slutet funkade det bra iallafall :) Kanske bara jag som är bortskämd med Curre som man i princip bara behöver byta varv så byter han galopp! 

Efter att jag ridit så hoppade Angelica upp på honom och red en stund. Han går faktiskt bättre för henne på marken nu! Kanske att jag har gjort lite skillnad med honom nu när jag trimmat honom en del ;) Galopperade över kuberna bara för att Angelica ska hitta känslan och få bommen mitt i ett galoppsprång. Inte för nära, inte för långt ifrån utan mitt i ett galoppsprång. Nu ska vi nöta på som fan med att rida över bommar så hon hittar känslan att rida på hinder! Att bara rida över bommar/upphöjda bommar nöter ju inget på hästen, men övar upp ryttarens öga :) Där behöver hon bli bättre!

För övrigt så är jag inte alls nöjd med min ridning idag. Nä, ush. Jag vill att det ska kännas perfekt, inte halvdant. Då är jag inte nöjd. Visst är jag självkritisk, men det måste man vara. Känns som att jag har tappat aldeles för mycket den här sommaren. Konstigt nog så kändes det ganska bra när jag red hos John, fast det är klart. Dom hästarna är ju sjukt välridna!

Men man ska ta fram det positiva i passet och inte fastna i det negativa! Han var ju ganska fin på marken endå, och flyttar undan för skänkeln gör han betydligt bättre nu! Märks att vi jobbat på med det lite extra :) Det är väl det jag var mest nöjd med under passet :)

Angelica åker bort med klassen i fyra dagar nu, så då får jag ta hand om ponnyn. Vilket betyder lite mera riduppdatering för bloggen :)


Hittade tre paket med sånna här cavalettiblock när jag kom upp till ridbanan idag :D Då blev jag glaaad! För er som inte vet så har jag ingen egen bana, utan vi har en gemensam i byn ;)


Kommentarer
Postat av: sandra sjöholm

Funkar dom bra?:) Vet du vart man kan köpa sånna?:)

2009-09-06 @ 12:49:57
URL: http://clinteastwood.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0