MagplattaJag hoppar alltid mina hästar med magplatta, och har alltid gjort det. En säkerhetsgrej, precis som benskydd, hjälm, väst och allt annat. Den finns där och skyddar om den behövs. Extra viktigt är det ju speciellt när man använder broddar. Tar hästen i lite extra på ett hinder och framhovarna med broddar slår i magen så kanske hästen blir tveksam nästa gång den ska hoppa? För det är ju inte så trevligt att få broddar uppslagna i magen. Vore ju trist om hästen inte vill hoppa, eller inte lyften frambenen ordentligt bara för att man inte har någon magplatta. 

Min förra D-ponny var jag verkligen tvungen att ha magplatta på, skulle aldrig hoppa utan. Åtminstonde inte på vintern. Hon hade väldigt fina framben och drog upp dom fint under sig, vilket resulterade en söderslagen magplatta. Min storhäst hade nästan inga repor alls i sin magplatta när vi hoppade upp till 110. När vi började rida 120, och ta några högre språng på träning så började reporna i sadelgjorden komma. Positivt enligt mej, då vet jag ju att han börjar hoppa ordetligt.

Hur gör du? Brukar du alltid använda magplatta vid hoppning, eller inte alls?


Skyddsutrustning?

 


Kommentarer
Postat av: Linnea op de Weegh

JA har alltid magplatta vid hoppning, Kanske onödigt under 70cm men efter 70cm de borde de vara obligatoriskt för alla!, Sett folk som hoppar med brodd utan platta :S

2011-03-07 @ 00:02:08
URL: http://polze.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Alltid magplatta vid hoppning, om det så gäller 50 cm eller 120 cm, haha hans magplattor blir så repiga och trasiga att vi köper en ny varje göteborgs horse show, en liten tradition, haha ;)

Svar: Samma här! Ojdå, då behöver han verkligen sin platta! Min förra ponny fick riktigt djupa repor i sin, medan mina två stora bara har några stycken. Men jag tycker att det är viktigt ha ha den på, speciellt när de har brodd :)
Veronica Sroka

2012-10-10 @ 22:55:13
URL: http://crazypony.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0