Konsten att hålla utrustningen fin

Jag är alltid väldigt petig med min utrustning. Kanske för att jag vet vad de kostade och jag vill vara rädd om dem. När jag väl ska köpa något så brukar jag sällan bara köpa något spontant för att jag behöver det, inte viktiga saker iaf. Sen kan det ju dyka upp saker som man inte sett förut, eller något på rea. Men oftast så studerar jag i förväg vad jag vill ha, sparar eller önskar mig i tex julklapp. 

Oftast så är det lite dyrare saker som står på önskelistan och det går jag inte bara och köper på en gång.  Att istället vänta lite och spara till något dyrare med kvalité tror jag lönar sig i längden :) Men när jag väl köpt det där jag så länge velat ha, då är jag också petnoga med skötseln! Sköter man sina grejer och är noga så håller dom sig fina längre, så är det :)

Tex så köpte jag mina Carbon gel skydd för ungefär 1,5 år sedan, inte billiga inköp (tack min snälla farfar som sponsrarde med dom!) men dessa använder jag bara vid hopptävlingar och träningar. Tvättar dom aldrig i tvättmaskinen (!) utan sköljer av eller bara torkar av med en fuktig svamp efter träning och när det behövs så handdiskar jag dem, och faktiskt så ser dom fortfarande ut att vara som nya! Visst syns det att dom blivit använda, men dom ser verkligen inte slitna ut :) Samma sak gäller den övriga utrustningen som jag har vid träning/tävling. Dom putsas av efter användning och hängs sedan snyggt och prydligt in i sadelkammaren.

Den utrustningen som jag har på träning/tävling har jag aldrig hemma. Då har jag äldre eller billigare grejor. Tycker det är fullständigt onördigt att nöta på den finare utrustningen när jag endå bara rider hemma där inte många ser mig. När jag rider hemma så bryr jag mig faktiskt inte så särskillt mycket om det matchar eller inte, det är inte så noga ;) Så man kan säga att jag och häst har två garderober. En "hemma garderob" och en "tävlings/tränings garderob".

 Att spara på sina finare saker och bara använda dem vid speciella tilfällen och sköta dem på rätt sätt är nog nyckeln till en fin utrustning som håller länge! Även om mina grejor kostade lite i inköp så tror jag det blir billigare i längden att köpa kvalité än billigt som inte håller sig fint lika länge. Har faktiskt några enstaka billiga saker som jag skött noga och som faktiskt har hållit sig fint :) Men även några träns som jag skött noga, men efter nått år inte alls är lika fint längre. Skulle nog tro att man måste hitta ett bra exemplar av billigare lädergrejor, dyrare brukar ha jämnare kvalité :)

Som sagt så håller jag mina saker fina genom att spara på dem och sköta dem noga!

Hur gör du? Har du en hemma garderob och en finare garderob?


Jag och Curre hemma (så vi oftast ser ut)
Äldre Frank Baines träns,
martingal av okänt märke,
framskydd från Hööks,
bakskydd veredus backboot köpt på rea,
syntet gjord,
gammalt urtvättat schabrak fån hööks,
gammal hjälm och ridbyxor.
Jackan och chapsen brukar jag inte ha hemma, vet inte varför jag hade det då ;)
Har dock racesafe västen hemma, men det är för att den är så ootroligt skön! Men den har faktiskt börjat bli sliten nu :(


Curre och jag på tävling
Dyón träns (Dock inte på bilden),
förbygel GG,
fram och bakskydd Veredus carbon gel,
magplattegjord GG,
John Whitaker eller Schockemöhle schabrak (JW på bilden),
CO wellington classic hjälm,
racesafe väst,
Pikeur kavaj,
Pikeur ridbyxor,
Dyón chaps.

På träning har jag samma som på tävling, förutom att jag har bruna eller blå pikeur ridbyxor och en blå Kingsland eller en brun tröja från Hööks, och lite olika schabrak :)

//Veronica

Kommentarer
Postat av: sofie

jo det stämmer nog att ta hand om läder och putsa å sånt är ju ganska viktigt vad gäller lädergrejerna oxå.

2009-08-15 @ 21:30:39
URL: http://sofielou.blogg.se/
Postat av: N

Ja har aldrig hört att dt finns folk som tvättar sina benskydd i tvättmaskinen, hahah x) Fin häst :)

2009-08-16 @ 20:46:40
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Postat av: Emmis

Tack för påminnelsen om att sköta min utrustning! Jag brukar vara likadan i början när jag köpt något fint, men efter några veckor blir jag lika slarvig som innan. Dags att skärpa sig! :)

2010-12-02 @ 07:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0