Dressyrträning

Dressyrträning för Pernilla idag, med Chino :) Gick väldigt bra faktiskt. Jobbade mycket med att jag inte får gå bak med händerna, utan att han ska jobba på med bakbenen, höja ryggen och ta stöd på bettet. Blev mycket i låg form, men på slutet så kom han upp lite. Galoppen var riktigt fin, taktmässig och med mycket energi! Där var han riktigt fin :)

Jobbade på 15m volter och sedan på 10m volt i galopp och även där var han fin. Kändes som att jag hittade en bra ridning, där jag är avslappnad och han jobbar med ryggen och man känner gunget i steget. En riktigt härlig känsla med andra ord! Har jobbat på dressyren några dagar nu, och det märks faktiskt. Bara fortsätta i samma spår så blir han nog riktigt fin :)

Gillar verkligen Pernilla. Hon tar tag i grunderna, allt ska sitta innan man går vidare. Har tränat för henne i några  år nu. Tänker bara på Lady. Hon som i början bara spännde underhalsen och inte alls var särskillt trevlig. Men efter hand så blev hon bara bättre och på slutet så kom hon upp i formen, kunde tom rida bogen in utan att hon spände sig. Mycket tack vare Pernilla :) Jag sitter hellre och nöter på grunderna där man tillslut hittar den rätta känslan, precis som det ska kännas! Än att jag sitter och gör en halvtaskig förvänd galopp, elller en öppna där hästen bara är spänd och kör upp huvet.

Idag var Chino riktigt fin och efter hand så kommer jag kunna öka kraven lite. Men man ska inte gör det för snabbt :) Det lönar sig i länden att inte ha för brottom. Så säger jag alltid. Precis lika i hoppningen också. Man ska inte gå upp i klasserna för tidigt, det straffar sig i längden om man inte är redo.  Bättre att vänta och göra en bra debut :)

Chino o jag
Chino och jag hemma, i våras tror jag det var :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0