When words fail, music speaks

Något jag hade önskat, var att jag var lite mer musikalisk. Då menar jag inte nödvändigtvis en bra sångröst, men att kunna spela något instrument hade varit riktigt roligt. Jag lyssnar på musik större delen av mina vakna timmar. I bilen mot jobbet har jag hörlurar i eller spelar på min externa högtalare. På jobbet sitter jag med hörlurar 8 timmar och likaså halvtimmen i bilen hem. Det som spelas håller ugefär samma genre, Indie/Alternativt. Har senaste tiden också lyssnat en hel del på The Beatles, Phil Collins, Elton John mfl. Annars är favoriterna Coldplay, Imagine Dragons, One Republic, U2, Awolnation, Lana Del Ray, Lorde, Tove Lo mfl. Ungefär där står jag när det gäller musik.

Mina 99 kr i månaden för Spotify Premium är mina bäst investerade pengar, förutom min telefon haha. Samt Curre, men han räknas inte in för honom räknar jag som ett barn/familjemedlem hehe. Men själva anledningen till att jag lyssnar så mycket på musik är nog för att jag har så lätt för att komma in i mood, beroende på vad jag lyssnar på. Jag är en typiskt introvert, känslomänniska som passar sjukt bra in på mitt stjärntecken fisk. Jag tror inte på sånt där egentligen, men det som kännetecknar fiskar är deras inre känsloliv och att dem står nära till sina känslor. Vi sägs också vara de mest poetiska, konstnärliga och romantiska stjärntecknen av alla. Jag vet inte, men det stämmer ofta så jäkla bra in på mig.

När det gäller musik så är jag så imponerad över hur man kan kombinera toner och texter, göra något helt fantastiskt av det. För mig så är texterna sjukt viktiga och jag blir ofta väldigt inspirerad av texterna i de låtar jag lyssnar på. Om vi tar Ryan Tedder tex, som sjunger och skriver musik till One Republic, han har gjort musik till artister som Beyonce, Madonna, U2 (!!) One Direction, Adele, Kelly Clarkson, Leona Lewis (Bleeding Love tex). Riktigt häftigt att inte bara själv ha ett framgångsrikt band, utan att faktiskt producera musik till andra och bli Grammynominerad för det. 

Jag har egentligen fått inse att jag är en typiskt kreativ människa. Hur mycket "skit" har jag inte fått för att jag har gått Estet, för det är inte fint och att alla som går det inte blir något. Det handlar väl mer om vad man gör av sin kreativitet. Jag stormtrivs att jobba med kommunikation och formgivning, tycker att jag har lyckats ändå såhär långt. Ibland måste man acceptera vem man är och inte försöka att bli något man inte är. Jag hade aldrig kunnat plugga ekonomi och jobba med siffror (eller vad man nu gör) hela dagar, min hjärna blir död av sånt.

Men för att återgå till musik så är det en sjukt viktig del av min vardag. Ett av mina mål är faktiskt att lära mig något instrument, piano eller gitarr. Bara för att det är kul liksom. Blir så imponerad av musikaliska människor!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0